Elvesztette helyiségét a Független Városi Szövetség Magyar Egyesület

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

apro_juhasz_janos_gs

Költöznie kellett a Fő fasorról a Független Városi Szövetség Magyar Egyesületnek (FVSZME) – a szervezet közgyűlési képviselet nélkül már nem jogosult az önkormányzati ingatlanra.

Megszűnt az FVSZME Fő fasor 9. szám alatti székhelye, melyet az egyesület elnöke, Apró Juhász János önkormányzati képviselősége idején kapott meg, azonban mivel már nincs közgyűlési képviselete a szervezetnek, már nem jogosult az ingatlanra, ezért el kellett hagyniuk azt. Az épületet az IKV Zrt. veszi át, a cég januárban műszaki vizsgálatot tart, mivel vizesedést jelentettek be, majd az esetleges javításokat követően az IKV Zrt. pályázatot ír ki a helyiségre.

kivilagitott_eletfaAz FVSZME elnöke szerint az egyesület január elsejétől szünetelteti a működését. “Ha valaki megpróbál cselekedni valamit, az kivált bizonyos reakciókat, Szegeden olyan állapotok vannak, ami önmagáért beszél, nincs szükség kommentárra” – mondta el hírportálunknak Apró Juhász János. Az FVSZME nem tétlenkedett az elmúlt időszakban, bár a szervezet már politikailag nem aktív, két éve a tagok nemzeti emlékhelyet avattak a Vértónál, idén az ünnep közeledtével pedig kivilágított magyar életfával kedveskedtek a környék lakóinak, és minden szegedinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánnak.

“Amikor a közgyűlésben frakcióként jelen volt az egyesület, akkor jogosult volt arra, hogy kapjon egy helyiséget, azonban azzal, hogy a következő választáson nem jutott be a közgyűlésbe, elvesztette jogosultságát” – nyilatkozott az ügyről Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, hogy régóta jogcím nélkül használták az ingatlan, ezért született döntés annak visszavételéről. Bár az FVSZME fizetett bérleti díjat, de nem piaci alapon bérelte a helyet, hanem frakcióként kapta meg egy névleges összegért. “Semmilyen hátsó szándék nincs a döntés mögött, azzal, hogy az elnök nem tagja a közgyűlésnek, nem jogosult helyiségre” – fogalmazott Kardos Kálmán. Pályázat útján az FVSZME (ha nem szünetelteti működését) akár vissza is kaphatja a helyiséget.

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: győzni utazik Budapestre a Szedeák

Következő sztori

Kézilabda: többet várhattunk a női válogatottól az Eb-n

Legutóbbi hasonló cikkek