Egyetem

Az SZTE is felkerült a Times friss egyetemi rangsorára

Az SZTE is felkerült a Times friss egyetemi rangsorára

2016. december 2., péntek
Az SZTE is felkerült a Times friss egyetemi rangsorára
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_002

Hét magyarországi egyetem, közte a Szegedi Tudományegyetem is felkerült a Times Higher Education legfrissebb listájára. A feltörekvő és BRICS országok top 300-as rangsorában a 129. az SZTE - ezzel az eredménnyel némileg javítva korábbi 136. pozícióján.

Idén is elkészítette a feltörekvő országok - közte Magyarország - valamint Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-Afrikai Köztársaság (BRICS) felsőoktatási intézményeinek rangsorát a brit oktatáskutató lap, a Times Higher Education. A háromszázas listán hét magyarországi egyetem kapott helyet. A BRICS & Emerging Economies Rankings 2017-es listán a Szegedi Tudományegyetem a 129. helyet foglalja el. A listára felkerült még a Közép-Európai Egyetem (16.), a Semmelweis Egyetem (65.), a Pécsi Tudományegyetem (122.), az ELTE (123.), a BME (154.) és a Debreceni Egyetem is (201-150.). A rangsor összeállításakor ugyanazt a 13 tényezőt vették figyelembe, mint a Times World Univeristy Ranking esetében. Vagyis az alábbi 5 nagy csoport alapján értékelték az intézményeket: tanulási környezetet (teaching); a kutatás minősége (research), az intézményhez köthető publikációk idézésének száma (citations), az iparból származó bevétel (industry income) és a nemzetköziség (a külföldi oktatók, hallgatók száma, a publikációkban közreműködő külföldi társszerzők száma).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.