/

Adventkor a csodaszarvas a legnépszerűbb szelfipont Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karacsonyi_fenyek12_gs

Az adventi időszakban Szegeden az utcákat és hidakat több kilométernyi fényfüzér díszíti, idén is új elemekkel bővült az ünnepi díszkivilágítás, de a legnépszerűbb továbbra is a Dugonics téren pompázó csodaszarvas, mely a napfény városának szelfipontjává vált.

Három éve töretlen népszerűségnek örvend a Dugonics téri csodaszarvas, melynek külön érdekessége, hogy 2013-ban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. először kérte ki a szegedi lakosok véleményét a város négy fő közterületének ünnepi díszítéséről, a beérkezett szavazatok alapján pedig a csodaszarvas lett a győztes. A környezetgazdák közösségi oldalán lehetett voksolni, és mára Szeged ünnepi nevezetességei közé tartozik, mely hozzájárul a város hírnevének öregbítéséhez és az adventi turizmus fellendítéséhez is.

Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft ügyvezetője az adventi előkészületekkor portálunknak elmondta, a kollégái a nyár vége óta készülnek a díszkivilágítás beüzemelésére, több tíz kilométernyi fényfüzér átvilágítását kellett elvégezniük. Arra is felhívta a figyelmet az ügyvezető, hogy új díszeket is megcsodálhatunk esténként, melyek a megszokott dekorációs helyeket ékesítik, így például a Tisza Lajos körúton a fasorra 340 darabos, 3 színű, arany, ezüst, vörös díszítőkompozíciót szereltek fel. A városháza homlokzatát új fényfüggönyök ékesítik, a Belvárosi hídon az ívek közti haránt áthidaló sort is feldíszítették, a Dugonics téren pedig egyedi, fákra szerelt díszek pompáznak.

A legnépszerűbb ünnepi díszítő elem a városban kétség kívül továbbra is a fényszarvas, amelyet idén biztonsági elemekkel is kiegészítettek, mert tavaly felmásztak rá és közben megrongálták. A szarvasnál készített fotókkal már el is lepték a közösségi oldalakat, várhatóan az adventi időszak lezárultáig több ezer fotón fog pompázni a szegedi advent ikonikussá vált dísze.

Előző sztori

Kosárlabda: újabb nehéz mérkőzés előtt a Kosársuli

Default thumbnail
Következő sztori

Három új pályázatot írtak ki a Cseh Tamás Programban

Legutóbbi hasonló cikkek