Sport

Női vízilabda: még van esélye a négyes döntőre a Szegednek + FOTÓK

Női vízilabda: még van esélye a négyes döntőre a Szegednek + FOTÓK

2016. november 5., szombat
Női vízilabda: még van esélye a négyes döntőre a Szegednek + FOTÓK
szeged_uvsa15_gs

Hazai medencében rendezte meg a kupa selejtezőjét a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem: Molnár Péter tanítványai második helyen végeztek a csoportjukban, így még elérhetik a négyes döntőt.

A szegediek mellett a Honvéd és az UVSE alkotta a szegedi selejtezőcsoport mezőnyét, amelynek győztese automatikusan kvalifkálta magát a négyes döntőbe, míg a második helyezettek egy újabb hármas tornán dönthetik el, kié legyen a fent maradó egyetlen hely. A nap nyitómeccsén az UVSE nagyon könnyen intézte el a Honvédot, (18-3) így már fél lábbal a döntőben érezhette magát. Negyed ötkor aztán a szegediek is medencébe ugrottak: két negyeden keresztül remekül tartották magukat

Molnár Péter

tanítványai az esélyesebb újpestiekkel szemben,

Árkosy Lilla

találata után ismét ki tudott egyenlíteni a Szeged (5-5), ám az ezt követően született négy vendéggól gyakorlatilag eldöntötte a meccset. 5-9 után is ugyan még kapaszkodtak Bujka Barbaráék, de a vereséget már nem tudták elkerülni, így az utolsó meccstől függetlenül az már eldőlt, hogy az UVSE jut tovább egyenes ágon a csoportból.

BENU Női vízilabda magyar kupa, csoportkör

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - UVSE 10-15 (3-2, 2-4, 1-4, 4-5)

Szeged, SZUE. Vezette: Tordai Gábor, Lázár András.

Szeged:

Tóth E. - Gémes 1, Lengyel A. 1, Kádár 1, Pengő, Tóth P. 1, Bujka 2. Csere: Árkosy 3, Lengyel Dor., Miklós 1, Veréb, Rudics, Hochmann, Fáy.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

UVSE:

Gangl - Czigány 2, van der Sloot 2, Kisteleki 1, Szűcs G. 1, Keszthelyi 5, Csabai 3. Csere: Hertzka 1, Kövesdi, Bicskei, Kuna, Takács V., Kiss E.

Vezetőedző:

Áts Bertalan.

Emberelőny:

4/6 ill. 5/11. A nap utolsó mérkőzésén az volt a tét, hogy ki játszhat még egy selejtezőt a négyes döntő utolsó kiadó helyéért: ehhez a vereséget kellett elkerülnie a Szegednek a Honvéd ellen. Az első akcióból

Bujka Barbara

rögtön betalált, mi több, nem sokkal később ismételt, így 2-0-al nyitottak a Tisza-partiak - sőt, a negyed felénél

Gémes Anett

gólja után három volt a Szeged előnye. (1-4) Ekkora kapusát vesztette a szegedi együttes, hiszen

Tóth Esztert

egy szabálytalan labdaszerzés után cserével kiállították, így a kapuba

Fáy Viktória

állt be. Ezt a második negyed feléig tartották is Molnár Péter tanítványai, ám a nagyszünet előtti hajrában bekövetkezz gólesőből nem jött ki jól a Szeged, a klub korábbi játékosa,

O-Nagy Orsolya

a második nyolc perc utolsó minutumában már csak egyre csökkentette a különbséget. (8-9) Innen szegedi oldalra billent tovább a meccs, Tóth Petra megúszása után ismét kettő volt közte, de a harmadik negyed utolsó előtti percében egy emberelőny után kiegyenlített a Honvéd, 11-11. A kispestiek lendülete kitartott az utolsó nyolc percre is, így Szabó Stefánia találatát követően már náluk volt az előny, és hiába tudott rendre egalizálni az SZNVE, az előny rendre a Honvédnál volt. Mennie kellett előre a Szegednek, hiszen a vereség a kiesést jelentette volna: a kiválóan játszó Bujka Barbara kiharcolt egy ötöst, amit be is dobott: az olimpiát is megjárt center tíz gólig jutott, így oroszlánrészt vállalt abban, hogy egy egészen elképesztő meccsen, 17-17-s döntetlen született. A végén még mindkét csapatnak volt esélye egy emberelőnyös szituációban arra, hogy a győztes gólt megszerezze, de mindkét lehetőség kimaradt - a döntetlen pedig azt jelentette, hogy a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem jutott tovább, a Honvéd számára pedig véget értek a Magyar Kupa küzdelmei.

BENU Női vízilabda magyar kupa, csoportkör

Racionet Honvéd - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 17-17 (1-4, 7-5, 4-3, 5-5)

Szeged, SZUE. Vezette: Veilandics Zoltán, Lázár András.

Honvéd:

Magyari - Török F. 1, Ármai 2, Illés 8, Szabó S. 1, Bálint 1, O-Nagy 1. Csere: Busa, Peresztegi, Sárvári 3, Szűcs P.

Vezetőedző:

Rottler Antal.

Szeged:

Tóth E. - Gémes 3, Lengyel A., Kádár 2, Bujka 10, Pengő, Tóth P. 2. Csere: Fáy (kapus), Árkosy, Lengyel Dor., Miklós, Rudics.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

Emberelőny:

7/8 ill. 1/8.

Ötméteres:

2/2 ill. 4/4.

Kipontozódott:

Bálint Rebeka.

Kiállítva, cserével:

Tóth E., Lengyel A.

A torna végeredménye:

1. UVSE 6 pont 2. Szeged 1 pont (gólkülönbség: -5) 3. Honvéd 1 pont (gólkülönbség: -15)

Tekintse meg galériánkat a Szeged-UVSE meccsről!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.