Új műfüves pályával gazdagodott Csongrád és Székkutas + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csongrad_palyaavato023kf

Két új pályát is átadtak szombaton. Csongrád megye országosan az első helyre került a lakosságszámra vetített műfüves nagypályák tekintetében.

Örömteli nap volt a Csongrád megyei labdarúgás életében 2016. november 19-e, amely – ahogy mondani szokás – arany betűkkel kerül majd bele a megyei futball történelemkönyvébe. Két új műfüves pályát is avattak, avattunk ezen a napon, egy kisméretűt Székkutason és egy nagyot Csongrádon.

Reggel Székkutason Kiss-Rigó László megyés püspök, az MLSZ Csongrád megyei társadalmi elnöke, Nógrádi Tibor, az MLSZ megyei igazgatója, Szél István polgármester és Horváth Zoltán egyesületi elnök, a megyei társadalmi elnökség tagja adta át a kis műfüves pályát. A remekül menedzselt és irányított település sporttelepe felújításának ez immár a negyedik eleme: felhúztak korábban egy modern öltözőt, modernizálták a sportcsarnok tetőszerkezetét, majd családi központot is kialakítottak egy takaros játszótérrel, ezekhez társult most a legfrissebb projekt a Magyar Labdarúgó-szövetség támogatásával. Kiss-Rigó László kiemelte, egy település életében rendkívül fontos a sokszínű és erős közösségi élet kialakítása. Az új pálya hozzásegít majd a cél eléréséhez abban a tekintetben, hogy lehetőséget biztosít az ifjúság testmozgására. Elhangzott, a következő időszakban további beruházások is várhatóak Székkutason: az öltözőberendezéseket, bútorokat is kicserélik a sporttelepen, ami városi színvonalú és rangú sportkomplexummal büszkélkedhet majd az alig kétezer lakosú település.

Csongrádon egy igazán bravúros pályázat és beruházás gyümölcsét adta át Nógrádi Tibor Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Bedő Tamás polgármester és Kiss István klubelnök társaságában. A megye névadó városának Tisza-parti sporttelepe az MLSZ országos pályaépítési programjának keretében gyönyörű és kiváló nagy, 98×67 méteres műfüves labdarúgópályával gazdagodott, amire égetően szüksége volt az itt sportolóknak. Hogy miért neveztük bravúrosnak a projekteket? Nos, azért, mert rendkívül gyors és határozott döntések mentén, hirtelen felszabaduló TAO-források azonnali felhasználásával valósult meg. Ráadásul ezt is újabb beruházások követik, hiszen a helyi sportprogram keretében uszoda és tornacsarnok is épül Csongrádon, valódi ékszerdoboz lesz tehát a város a megye sportjában. Az ünnepségen Nógrádi Tibor arról értekezett, a magyar és a megyei foci is rendkívül hálás az immár 106 éves csongrádi futballnak, mely rengeteg dicsőséget hozott Csongrád megyének. A csongrádi labdarúgás – fogalmazott – végre méltó körülményekre talált. Külön örömnek tartja, hogy olyan polgármester vezeti a várost, aki a sportot rendkívül fontosnak tartja, és mindenféle külső szempontot figyelmen kívül hagyva ugyanúgy támogatja és segíti a labdarúgást is mint az úszást, a vízilabdát vagy a kézilabdát – Csongrádon minden szakágat a neki megfelelő ranggal kezelnek.

Nógrádi Tibor a SZEGEDma.hu-nak úgy összegzett: az új beruházásoknak köszönhetően Csongrád megye országosan az első helyre került a lakosságszámra vetített műfüves nagypályák tekintetében. A pályaépítésekért évek óta komoly erőfeszítéseket tevő, minden energiát megmozgató sportvezető arra is büszke, hogy tökéletesnek mondható a műfüves nagypályáink földrajzi eloszlása, hiszen minden kistérséget szolgál Szentes, Csongrád, Hódmezővásárhely, Makó, Algyő, Sándorfalva, Szeged, Kiskundorozsma és Mórahalom pályája.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Blogstar: Szegeden labdázni tilos!

Következő sztori

Kézilabda: negyedik sikerét aratta a BL-ben a MOL-Pick Szeged