Közélet

Több mint 800 diák vett részt a kamara Pályaválasztási Napján

Több mint 800 diák vett részt a kamara Pályaválasztási Napján

2016. november 17., csütörtök
Több mint 800 diák vett részt a kamara Pályaválasztási Napján
palyavalasztas

A virtuális hegesztés és a targoncavezetés mellett akár egy igazi traktort is vezethettek a diákok a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pályaorientációs Napján Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában. A férfias foglalkozások mellett természetesen a gyengébbik nem pályaválasztás előtt álló képviselői sem unatkozhattak az eseményen, ők süthettek, varrhattak, sőt a fodrászat kulisszatitkaiba is bepillanthattak.

A rendezvényről szóló részletes tudósításunkat

ITT

olvashatják, az alábbiakban a kamara közleményét tesszük közzé. A rendezvényen több mint 1000 diák kapott segítséget döntésük meghozatalához. A programon a megye szakképző intézményei, és több munkáltató is részt vett. A látogató diákok fodrászshow-t, robotikai bemutatót láthattak, emellett pogácsát, mézeskalácsot, valamint elektromotort készíthettek a jelenlévő vállalatok és iskolák képviselőinek és tanulóinak segítségével. A gyakorlatias feladatokon keresztül az egészségügyi szakmákkal is megismerkedhettek az iskolások, gyorstalpalót kaptak például újraélesztésből.

Kőkuti Attila

, a kamara ipari alelnöke, valamint a kamara által elnökölt Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke elmondta: kiemelten fontos, hogy a pályaválasztáskor a kétkezi szakmákról is gondolkodjanak el a tanulók. Hozzátette: olyan szakmáknak is biztosítanak megjelenést az eseményen, amelyek meghatározóak lehetnek a jövőben a megye gazdasága és fejlődése szempontjából. Ilyen a mechatronikus szakma, melynek képviselőiből jelenleg nincs hiány, de a jövőben több ilyen szakemberre lesz szükség. Csongrád megye adottságai, és a jelen lévő nagyvállalatok munkaerő iránti igényei is azt mutatják, hogy élelmiszeripari, és a mezőgazdasági végzettségű munkavállalókra is nagy szükség lesz.

Horváth Gábor

, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési igazgatója kiemelte, hogy a hiány-szakképesítések, valamint a kétkezi és a sztárszakmák kerültek a rendezvény középpontjába. A tanulóknak mintegy 25 képzőhely, illetve cég mutatkozott be. Az eseményen mások mellett ott volt a Legrand Zrt. , a kecskeméti Mercedes Gyár, a Pick Zrt., és a ContiTech Rubber Industrial Kft. A vállalatok mind interaktív foglalkozásokkal várták a fiatalokat. A bátrabb tanulók közel 30 szakképesítéshez kapcsolódóan végezhettek gyakorlati feladatokat, sok esetben a kész, működőképes tárgyakat haza is tudták vinni, hogy a szüleiknek is megmutassák, és elmondják az élményeiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.