Sertésáldozatot mutattak be Klebelsbergtelepen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diszno_nap_klebelsberg_telep33_gs

A válogatott disznóságokból ezúttal a helyi közösség falatozott, és a rászorulókat segítették advent előestéjén. Csaknem 700 kilót nyomott a két röfi, akik az alapanyagot biztosították.

Immár negyedik alkalommal tartottak jótékonysági disznóvágást Szeged-Klebelsbergtelepen. Az idei rendezvény az előző alkalmakhoz hasonlóan ugyancsak nagy sikert aratott, egyébiránt az advent első vasárnapja előtti napon, estén kiváló ráhangolódást jelentett a várakozásra, az ünnepi időszakra.

A példamutató kezdeményezés lényege, hogy a helyiek 200 vacsorajegyet vásárolnak, ezért cserébe disznóvágási vacsorán és táncmulatságon vehetnek részt, ám a feldolgozott finomságok nagy része közben a rászorulók asztalára kerül. Ezúttal is klebelsbergi nagycsaládosok, egyedülálló idősek, nehéz anyagi körülmények között élők kaptak, kapnak jelentős mennyiségű színhúst, hurka-kolbászt és egyéb disznóságokat. Két, egyaránt jóval 300 kiló feletti sertés áldozta egyébiránt az életét a közösségért.

Mindenképpen hozzátartozik a krónikához, hogy a jótékonysági disznóvágás frontembere és főszervezője Varga Oszkár, a Klebelsbergtelepért Alapítvány vezetője, rajta kívül a Klebelsbergtelepi Polgári Kör Egyesület és több tucat helyi lakos szorgos munkáját dicséri az akció, ennyien segédkeztek a közel 700 kiló sertéshús feldolgozásában, a finomságok elkészítésében. Az eseményen részt vett Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő is, aki lehetőségeihez mérten évről évre segíti a program megvalósulását. Mint portálunknak elmondta, büszke rá, hogy ezúttal is csodás emberek nagyszerű rendezvényén “ministrálhatott”.

no images were found

Előző sztori

Merénylet történt az ohiói Columbus egyetemen

Következő sztori

Egyházi Géza: Az Evita drámája kőszínházban még átütőbb