Bulvár

Rendzavarás a Szegedi Járásbíróság ítélethirdetése közben

Rendzavarás a Szegedi Járásbíróság ítélethirdetése közben

2016. november 3., csütörtök
Rendzavarás a Szegedi Járásbíróság ítélethirdetése közben

Rendzavarás történt egy fegyveres rablás ügyében tartott per ítélethirdetésén csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, amikor a bíró kihirdette, hogy az elsőrendű vádlottat a bíróság négy év fegyházbüntetéssel sújtotta a terheltek és a jelentős létszámú hallgatóság körében kiabálás tört ki. A hangoskodás fokozódott, amikor elhangzott, hogy a másodrendű vádlott büntetése nyolc év fegyház. A vádlottak és a hallgatóság tagjai tovább szitkozódtak, ordibálásukkal zavarták az ítélethirdetés menetét, ezért a tanácselnök a biztonsági őrökkel kivezettette a hangoskodókat. Miközben az ítélethirdetés a védők jelenlétében folytatódott, az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat a fegyőrök egy üvegezett ajtóval elválasztott folyosórészre kísérték. A tárgyalásra érkezők folytatták az ordibálást, ketten pedig rángatni kezdték az üvegezett ajtót, egy harmadik ember pedig a folyosón lévő bírósági hirdetőtábla üvegezését. A rendzavarásnak a bíróság épületében tartózkodó rendőrök vetettek véget, akik az érkező erősítés segítségével kikísérték az méltatlankodókat az utcára - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.