Közélet

Szegedi Jobbik: Okos városnak okos rendeletre van szüksége!

Szegedi Jobbik: Okos városnak okos rendeletre van szüksége!

2016. november 24., csütörtök
Szegedi Jobbik: Okos városnak okos rendeletre van szüksége!
racz_tibor_sajttaj001kf

Kutyával érkezett Rácz Tibor, a Jobbik szegedi alelnöke csütörtökön a városháza elé, ahol elmondta, szükség lenne a közösségi együttélést szabályozó rendelet módosítására.

Ahogyan arról portálunk a

minap beszámolt

, nagy visszhangot kapott a szegedi kutyások között az önkormányzat közösségi együttélést szabályozó rendelete, mely szerint (többek között) a póráz nélküli sétáltatást akár 150 ezer forintra is büntethetik.

Rácz Tibor

alelnök elmondása alapján a Jobbik szegedi szervezetéhez számtalan megkeresés érkezett a legutóbbi közgyűlés óta, ebtartóktól és olyanoktól is, akik egyetértenek a szabályozás szükségességével. Úgy fogalmazott, a rendeleten szövegén érződik, anélkül fogalmazták meg, hogy civilekkel, vagy állatvédő szervezetekkel előzetesen egyeztettek volna, erre utal többek között a bírság mértéke is. A szegedi alelnök szerint ugyanis abszurdum, hogy úgy fogadnak el egy ilyen rendeletet, hogy közben a kutyafuttatók karbantartása nem megfelelő, s városszerte kevés a terület, ahol póráz nélkül el lehetne engedni az ebeket. Ráadásul a legtöbb ilyen elhanyagolt. Példaként említette Franciahögyet, ahol a lakók szerint szemét borítja a futtatót. Egy okos városban legyenek okosak a döntéshozók is - fogalmazott. Rácz hozzátette azt is, külsős tagként a csütörtök reggeli bizottsági ülésen szerette volna újra elővenni a kérdést, végül azonban nem került napirendre. A szegedi Jobbik azt szeretné elérni, hogy a város a következő két hónapban keresse fel és egyeztessen a civilekkel, majd módosítsák a rendeletet aszerint, hogy egyensúlyt találjanak az ebtartók és a póráz nélkül sétáltatás szigorítását szorgalmazók között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.