Közélet

Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon

Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon

2016. november 2., szerda
Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja a Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon
Polgari_Igazsagszolgaltatas_Europai_Napja_hmvhely

Az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának döntése alapján Európa-szerte minden év októberében megrendezik a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját, melynek fő célkitűzése az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés javítása.

A fenti cél szolgálatában október 27-én a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság megnyitotta kapuit a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskolája és a Németh László Gimnázium és Általános Iskola érdeklődő diákjai előtt. Az eseményt

Lukács Levente

, a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság elnöke nyitotta meg, majd

Perényi Nóra

, bírósági titkár a polgári és büntető eljárások alapvető jellemzőit,

Márok Soma

, bírósági ügyintéző pedig a tanúgondozás intézményét és a tanúként idézettek jogait és kötelezettségeit ismertette. A rendezvény keretében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság munkatársainak részvételével perszimulációs előadás megvalósítására is sor került, a program zárásaként pedig Lukács Levente vezetésével a bíróság épületét és annak történetét ismerhették meg a résztvevők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.