Női vízilabda: bravúrgyőzelem a Szegedtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentes_szeged29_gs

Nagyszerű győzelmet aratott a Szegedi Vízmű Taylor&Nash az esélyesebb BVSC ellen szerdán a SZUE-ban: a szegediek Bujka Barbara vezérletével győzték le a zuglói együttest egy végletekig kiélezett meccsen.

A hétvégi, Magyar Kupa selejtezőt követően ismét a bajnokságban volt jelenése a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem, amely a bajnokesélyes BVSC-t fogadta a SZUE-ban.

Nem tétlenkedtek sokáig a csapatok: Kisteleki Dóra emberelőnyből szerzett gólja után Gémes Alexa egyenlített egy megúszás után, majd a következő akcióból rögtön ismét betalált a BVSC, mi több, újabb jó támadás után először vezetett kettővel a zuglói együttes. Szívósan tartotta magát a szeged, amely többször is visszakapaszkodott egy gólra: ám a nagyszünet előtti utolsó percben Árkosy Lilla nem tudta belőni az emberfórt, miután Kisteleki Dóra blokkolni tudta őt. A második negyed zárásaként azonban csak sikerült egalizálni: Bujka Barbara erőszakossága eredményezte a negyedik szegedi gólt, így a második félidőben minden kezdődhetett elölről.

Kádár Ildikóék lendülete kitartott a harmadik negyedre is: Tóth Petra akcióból szerzett gólja után először volt az előny az SZNVE-nél. A játékrész végén azonban fél perc alatt fordítani tudott a BVSC, amely még a meccs utolsó négy percét megelőzően is vezetni tudott – igaz, mindössze egy góllal, így nyílt hajrára volt kilátás. Az utolsó percek azonban Bujka Barbaráról szóltak: a center előbb kiharcolt egy emberelőnyt, amit gólra is váltott, majd remek megúszásgólja után csapata javára fordította a meccset, majd miután Takács Orsolya lövései közül egyik sem talált utat a szegedi kapuba, ez győzelmet is ért a Szeged számára.

A Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem szombaton a BENU Magyar Kupa újabb selejtezőkörében a Final Fourért szállhat harcba Hódmezővásárhelyen, a Szentes és az UVSE II. társaságában. A körmérkőzéseket követően csak a csoport győztese jut tovább a négyes döntőbe.

Női vízilabda OB I, Alapszakasz 2., 2. forduló

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – BVSC 8-7 (1-3, 3-1, 1-2, 3-1)
Szeged, SZUE. Vezette: Fodor Rajmund, Marjay Zsolt.
Szeged: Tóth E. – Árkosy, Gémes 2, Kádár, BUJKA 5, Pengő, Tóth P. 1. Csere: Veréb, Rudics, Lengyel Dor., Miklós. Vezetőedző: Molnár Péter.
BVSC: Bolonyai – Farkas K. 2, Kisteleki 2, Takács 2, Leimeter, Kele 1, Gyöngyössy. Csere: Pócsi, Koncz, Tamás, Varga V., Máté. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Emberelőny: 1/7 ill. 1/7.
Ötméteres: 1/1 ill. -.

Előző sztori

20 ezer forint hiányzott, hogy minden rászoruló gyerek kapjon támogatást – megtoldották az összeget

Következő sztori

Amerikai elnökválasztás: Donald Trump az Egyesült Államok új elnöke (FRISSÜL)