Mézes almát kaptak uzsonnára a szegedi református óvoda gyerkőcei + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mezes_reggeli010kfA szegedi református óvoda Bárány csoportjához pénteken érkeztek látogatóba Kovács Attila és Forrai Sándor Ambrózy mézlovagok, hogy a kicsik között is népszerűsítsék az egyik legegészségesebb alapanyagot, a mézet. A gyerekek egy-egy szelet mézes almát kaptak, sokaknak nagyon ízlett az édesség.

Teába szoktuk rakni – mondta az egyik Bárány csoportos kislány, amikor a mézlovagok arról faggatták, milyen gyakran esznek otthon mézet. Később a gyerekek azt is megtudták, nemcsak az aranyló méz, hanem a méhek csípése is egészséges.

Kovács Attilától, az Ambrózy mézlovagrend nagymesterétől megtudtuk, szlovén kezdeményezésre indult el a Mézes reggeli program, mivel a szervezők azt tapasztalják, a gyerekek nem ismerik eléggé a mézet és annak jótékony hatásait. Mint rávilágított, Magyarország annyi mézet termel, amennyit nem tud eladni, ezért is igyekeznek annak jótékony hatásaira felhívni a kicsik figyelmét. Úgy fogalmazott, a méz a legegészségesebb cukortartalmú élelmiszer, amely a közhiedelemmel ellentétben nem rontja a fogakat és nem is hizlal. A református óvoda minden csoportjába egy-egy üvegnyi nyalánkságot hoztak, többek között akácmézet és selyemkóró mézet is. Ezek mind helyi gazdaságokban termelt termékek.

A kicsik egy-egy szelet almát kaptak, azzal kóstolhatták meg az aranyló nyalánkságot. Többségüknek nagyon tetszett, és kiderült, sokat tudnak készítőikről, a méhekről is.

Az akció keretében egyébként két óvodát és tíz iskolát látogattak meg. Minden helyszínen szórólapokat osztanak szét, amivel az Országos Magyar Méhészeti Egyesület játékán vehetnek részt a gyerekek.

no images were found

Előző sztori

Kondor Béla alkotásaiból nyílik gyűjteményes kiállítás Hódmezővásárhelyen

Következő sztori

Nem mindennapi kazáncserét láttunk! + FOTÓK