Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: tíz emberrel verte a Tiszaszigetet az Algyő + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

tiszasziget-algyo017kf

Az utolsó pillanatokban esett góllal legyőzte idegenben a Tiszaszigetet mintegy húsz percet emberhátrányban játszó Algyő.

Zsinórban hét megnyert meccs után fogadhatta a tavalyi ezüstérmes Algyőt a Tiszasziget: Bernát Péter együttese tavaly nagy zakóba futott bele hazai pályán az algyőiek ellenében, így a visszavágás is fűthette a szigetieket.

Főleg küzdelmes mezőnyjátékkal telt az első bő negyed óra: igen sok kemény párharc jellemezte a meccset, amely ettől függetlenül élvezhető, izgalmas volt, majd Hatvani József fejese volt az első kidolgozott akció: a góllövőlista élén álló támadó Podonyi Norbert beadását fejelte Weszelovszky Gábor kezeibe. Mintegy tíz perccel később Hatvani József már nagyobb helyzetbe került: a Podonyi Norberttel való kényszerítője után azonban gyengén lőtt az ötös bal sarkáról, pedig lett volna üresen érkező társ Farkas Szilveszter személyében a túloldalon. Három perccel a szünet előtt az első igazi nagy ziccer is kimaradt a meccsen: Drágity Dusán lépett ki egy felívelt labdával, majd csak Tombácz Róbert állt vele szemben, de inkább Kasza Ferenc elé passzolt a hazaiak támadója, aki hiába lőtt a kapuba, les miatt nem adta ezt meg Bartucz Tamás játékvezető. A jóformán a párharcokról, küzdelemről szóló első félidő után jobb folytatást remélhettünk a szünet után, az pedig látszott, hogy itt nagy valószínűséggel nem esik kilenc gól, mint a két csapat legutóbbi meccsén.

A szünet után Tombácz Róbert és Bernát Péter ütközése borzolta kicsit a kedélyeket: a felpasszolt labdára jól jött ki a vendégek kapusa, aki eltalálta a hazaiak játékos-edzőjét is, de ezért nem ítélt semmit a játékvezető. Fél órával a vége előtt ismét egy játékvezető döntés került előtérbe, miután a meginduló Hatvani Józsefet lerántó Farkas Ferenc csak egy sárgát kapott. Helyzetekben továbbra sem bővelkedett a találkozó, és egyre inkább úgy tűnt, egyetlen gól el is döntheti a három pont sorsát. Nagy esélyt kapott erre a Tiszasziget húsz perccel a meccs vége előtt: Sebők László hátulról próbálta meg szerelni a kilépő Drágity Dusánt, a támadó elesett, az eset után pedig elővette a pirosat a játékvezető, így megfogyatkozott az Algyő. A kiállítás azonban mintha a hazaiakat zavarta volna meg: nem sokkal ezt követően a kapu elé a szabadrúgásokat jól becsavaró Csányi Péter lövését szedte ki a léc alól Weszelovszky Gábor, mi több, Podonyi Norbert távolról is tesztelte a szigeti kapust. Kasza Ferencék nem tudták a pályára átültetni emberelőnyüket, az Algyő pedig rendkívül koncentráltan, egységesen futballozott. A legvégén pedig jött a slusszpoén: az emberhátrányban is támadó Algyő egy szöglet után betalált, Takács Rolandról megfeledkeztek a hazaiak, a vendégek játékosa pedig remek mozdulattal csúsztatott a bal felsőbe, ezzel megnyerte a meccset csapatának, hiszen a középkezdés után a játékvezető le is fújta az igen kiélezett meccset.

Igazán fájhat ez a vereség a Tiszaszigetnek, nem csak a győzelmi sorozat megszakadása miatt, hanem azért is, mert hiába került emberelőnybe a gárda, ezt nem tudta kihasználni, sőt, a végén egyetlen védelmi megingás után pont nélkül maradtak. A feszült találkozón végig koncentrált Algyő pedig a kiállítást követően kettőzött erővel küzdött, és az utolsó húsz perc alapján mindenképpen megérdemelten vitte el a három pontot Tiszaszigetről – ezzel egyetlen pontra meg is közelítette a harmadik helyen álló ellenfelét Takács Zoltán együttese. A következő játéknapon a Tiszaszigetre egy hasonlóan kemény meccs vár a Szentes otthonában, míg az Algyő előtt sem áll könnyebb feladat, hiszen a listavezető Csongrádot fogadja hazai pályán a 13. fordulóban.

Tiszasziget, 200 néző
2016. november 5., 13.30
Tiszasziget SE
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Bartucz Tamás •* Asszisztens: Brezovai Zoltán, Kócsó Tibor Zsolt.
0
1

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 12. forduló:

Tiszasziget SE – Algyő SK 0 – 1 (0-0)
Tiszasziget, 200 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Brezovai Zoltán, Kócsó Tibor Zsolt).
Tiszasziget: Weszelovszky – Papp Á., Bálint D., Farkas F., Dekanj, Réczi (Deák, 76′), Kasza (Zámbori, 84′), Juhász Á. (Mucsi, 68′), Drágity, Bernát (Fődi, 62′). Játékos-edző: Bernát Péter.
Algyő: Tombácz – Kalapács, Pénzváltó, Szélpál A., Sebők, Csányi, Farkas Sz. (Gonda, 76′), Takács R., Podonyi, Hatvani, Lovas (Bella, 76′). Vezetőedző: Takács Zoltán.
Gól: Takács R. (90+3′).
Sárga lap: Rutai (45′), Farkas F. (59′), Kasza (74′), Drágity (90′) ill. Tombácz (43′).
Kiállítva: Sebők (69′).

Bernát Péter: “Lehet, hogy minket zavart meg kicsit jobban a kiállítás, de az első félidő helyzetek alapján hozzánk állt közelebb. Ez ellen sajnos nem tudok mit tenni, ha a szabályos gólunkat nem adják meg, majd a kiállítás után végig azt érzi az ember, hogy kompenzálni akarják a játékot. Két azonos képességű csapat meccsén sajnos a legvégén nem figyeltünk eléggé, és kikaptunk. Az Algyő egy jó, összeszokott csapat, titkon elfogadtam volna a döntetlent a meccs előtt, viszont a meccs alapján van hiányérzetem.”

Takács Zoltán: “Gratulálok a csapatomnak, egyenlő létszámnál is mi játszottunk jobban. Szervezett volt a csapatom, és helyzeteink is nekünk voltak. A kiállítás után sem törtünk meg, voltak lehetőségeink, szerencsére az utolsó utáni pillanatban egy szöglet utáni szép fejessel megszereztük a győzelmet, ami jelen helyzetünkben nagy bravúr. A Tiszasziget folyamatosan nyerte a meccseit, de mi úgy jöttünk ide, hogy nyerni szeretnénk, ezt meg is valósítottuk.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
Vége, nincs is idő másra: a végén jött a slusszpoén, a tíz emberrel is veszélyesebb Algyő elviszi mindhárom pontot Tiszaszigetről, és ezzel megközelíti egy pontra mai ellenfelét! Amit a kiállítás után csinált Takács Zoltán együttese, az alapján nem is érdemtelen a győzelme, a hazaiak pedig csak saját magukat okolhatják.
90+3′
GÓÓÓÓÓL! Vezet az Algyő! A sokadik vendég szöglet után Takács Roland egyedül marad, aki a bal felsőbe továbbítja a labdát, 0-1! Tíz emberrel is gólt szerez az Algyő!
90′
Dárgity is lapot kap, aki nem húzza vissza a lábát Szélpállal szembeni ütközése után.
85′
Egy távoli lövés Podonyitól: kellemetlen, pattogós löket volt, Weszelovszky másodjára fogja. A kiállítás mintha a Tiszaszigetet fogta volna meg.
84′
Cserél a Tiszasziget: Kasza jön le, aki átadja a szalagot Drágitynak, Zámbori váltja a hazaiak kapitányát.
81′
Jön az utolsó tíz perc: kérdéses, az Algyő tíz emberrel megelégszik-e a döntetlennel, vagy megpróbál esetleg nyerni, eddig a Tiszasziget nem tudta érvényesíteni emberelőnyét.
76′
Mindkét csapat cserél: a vendégeknél Lovas és Farkas Szilveszter jön le, akiket Gonda és Bella vált, míg a hazaiaknál Réczi helyére Deák áll be.
74′
Kasza is sárgát kap, aki eldobja a labdát egy félpályánál történt fault után. Felpörgött a meccs rendesen, nem vehetünk mérget arra, hogy nem lesz még létszámfogyatkozás.
72′
Weszelovszky! Szép mozdulattal tolja ki Csányi léc alá tartó lövését. Most kicsit beszorul a Tiszasziget, két szögletet is rúghat az Algyő, viszont Csányi lövésén kívül ebből nem tud helyzetet teremteni.
69′
KIÁLLÍTÁS! Na ez megváltoztathatja a meccset! Drágity lépett ki középen, és Sebők mellett a földre került – nagyjából hasonló szituáció volt Hatvani és Farkas esetében a túloldalon, talán Drágity esetében nem kérdéses, hogy ziccerben volt, ezért viszont előhúzza a pirosat Bartucz sporttárs, tíz emberrel folytatja az Algyő. A kapitányi szalag így Podonyira kerül.
68′
Újabb hazai változtatás: Juhász Ádám helyére Mucsi Máté áll be a hátralévő bő húsz percre.
64′
Nagyot mentett Csányi, aki Drágity remekül, a lendületből érkező Kaszának lövésre visszatett labdát rúgja el a tizenegyespontról.
62′
Először a Tiszasziget változtat: Bernát Péter önmagát hívja le a pályáról, a helyére Fődi Bence áll be.
60′
Kalapács küldte kevéssel a bal felső sarok mellé a szabadrúgást. Kezdenek picit elharapózni az indulatok a pályán.
59′
Megússza Farkas Ferenc egy sárgával: bár nem volt talán egyértelmű gólhelyzet, minden esetre Hatvani erőszakosságával megteremtette magának a lehetőséget, picit kifele sodródott, és ugyan nem volt előtte, csak Weszelovszky, Farkas lerántotta a támadót, ezért sárgát kapott.
54′
Az első focihoz köthető jelenet a szünet után: Hatvani indul meg egy felpasszt követően, többször is megtolja, majd ballal ellövi – jócskán kapu mellé küldi.
51′
Ez nem volt szép, egy felívelt labdára Tombácz és Bernát futott versenyt, a kapus kibokszolta ugyan, de eltalálta Bernát fejét is, még a tizenhatoson belül – nincs büntető, továbbot int Bartucz játékvezető.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: megkockáztathatjuk, kilenc gól már nem lesz ma, viszont az az egy, amelyik esetleg születik a második 45 percben, akár el is döntheti a meccset.
45′
Rutai is besárgul, gyorsan egyenlít a lapok tekintetében a Tiszasziget: a meginduló Lovast rúgja meg a szigeti hetes a felezőnél.
43′
Tombáczé a meccs első sárgája, aki az előző szituáció után meglöki Kaszát, ezért ad sárgát Bartucz játékvezető.
42′
Góóó… de les! Drágity lépett ki a leshatáron középen, majd hiába állt nyolc méterre szemben Tombácz-al, önzetlenül a mellette induló Kasza elé passzolta, csakhogy lesen állt a társa, így hiába passzolja be az algyői kapuba a szigeti cséká, érvénytelen a gól.
38′
Ez már ziccer volt! Hatvani használta ki Papp Ádám határozatlanságát a tiszaszigeti tizenhatos előterében, majd lövőhelyzetbe került, és passzolhatott is volna, hiszen középen volt társ, ám a lövés mellett döntött, viszont nem tudta kellően a sarok felé csavarni, így Weszelovszky hárított.
36′
Lovas lőhetett mintegy 20 méterről, ám a keresztléc fölé küldi: az utóbbi percek az algyőiek mezőnyfölényét hozták, be is tudja szorítani a hazaiakat most Takács Zoltán együttese.
33′
Ez szép volt, egy bedobás után Hatvani kényszerítőzött Podonyival, előbbi az ötös bal sarkánál vezethette a labdát, azonban labdája lövésnek veszélytelen volt, a túloldalon teljesen üresen érkező Farkas Szilveszternek pedig rövid, mivel Weszelovszky kivetődött rá.
29′
Rutaié az első távoli kísérlet a meccsen, de jóval a jobb kapufa mellett zúg el a lövése: a védelmek igen jól zárnak, ezekben a lehetőségekben pedig akár több is lehet. A játék küzdő jellege nem vesztett semmit a kezdet óta, sok kemény párharc, ütközés van továbbra is.
25′
Egészen üresen fejelhetett Csányi egy jobb oldali vendég sarokrúgás után, azonban nem fog kaput a csúsztatása: helyzetekben megélénkült a meccs.
23′
Egy kapuralövés a Tiszaszigettől is: Tombácz kirúgása után Drágity fejeli vissza a labdát Bernát elé, aki egy pattanás után lő, de ő sem fog sarkot, ez nem okoz gondot az algyői kapusnak.
21′
Az első kidolgozott lehetőség: Podonyi viharzott el a jobb szélen, majd beadása a hosszún érkező Hatvanit találta meg, akinek fejese pont Weszelovszky kezeiben kötött ki, minden esetre szépen felépítette támadását az Algyő.
18′
“Miért nem Dusi rúgta?” – kérdezi a lelátó szinte egy emberként, Rutai lapos próbálkozása elakad a sorfalban, nem tudott tehát ebből a pontrúgásból veszélyeztetni a hazai gárda.
17′
Ez egy ígéretes lehetőség: egy felívelt labdát gyűjtött be Drágity, akit a tizenhatos vonalánál rántott le Kalapács: kiváló helyről, a kapuval szemben lőhet szabadrúgást a Tiszasziget.
15′
Eltelik az első negyed óra, kidolgozott helyzet nélkül: egyelőre a két csapat támadósora nem tud olyan akciót felépíteni, amivel nagy gondot okozna a másik védelmének. Sok a pontatlanság is a pályán, inkább a küzdelem dominál.
8′
Úh, ez kevésen múlt! Zsinórban két szögletet végezhetett el a Tiszasziget, a második után középen elcsorog a labda a nélkül, hogy bárki hozzáérne, majd a hosszún érkező Bernát próbálná laposan a hálóba lőni, de lelopják a lábáról, majd Kasza már hiába lőne lendületből, kifele szabadrúgással folytatódik a játék. Ott pattogott az ötösön a labda, ebben több is lehetett volna!
4′
Csendesen telnek az első percek, amelyet viszont sok kemény párharc jellemez: a sportszerűség keretein belül persze, de igen éles a meccs.
1′
A vendégek kezdték a meccset. A Tiszasziget sötétkékben, az Algyő zöld felsőben, fehér nadrágban játszik.

13.22 – Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, a csapatok már javában melegítenek a hamarosan kezdődő meccsre: egy éve hasonló párosításban kilenc gól láthattunk, és van esély arra, hogy ma is gólokban gazdag találkozót vívjon a két csapat.

A mérkőzés Bartucz Tamás sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Roppant fontos meccset vív egymással szombaton a Tiszasziget és az Algyő a Csongrád megyei I. osztályban: az utóbbi hetekben szárnyaló hazaiak egy sikerrel leszakíthatnák magukról a közvetlenül mögöttük, négypontos hátrányban lévő Algyőt, ehhez persze a Podonyi Norbertéknek is lesz egy-két szavuk: már csak azért is, mert a tavalyi szezonban alaposan helybenhagyták szombati ellenfelüket, hiszen az előző idényben 7-2-re tudtak nyerni Tiszaszigeten, sőt, hazai környezetben is legyőzték Bernát Péter együttesét, így a tavalyi két meccs egyaránt algyői sikerrel zárult. Idén kicsit változott a helyzet: a kiválóan menetelő szigetiek otthonában még egyetlen gárda sem tudott pontot szerezni a 2016/17-es szezonban, zsinórban hét győzelmet követően pedig a harmadik helyről várhatják a rangadót Kasza Ferencék – Takács Zoltán tanítványainak viszont egy kiváló alkalom lehet ez a meccs arra, hogy még közelebb kerüljön a dobogóhoz, hiszen ha nyerni tudna a Tiszasziget vendégeként, akkor egyetlen pontra kerülne a harmadik helytől – izgalmas 90 perc előtt állunk!

Hírzóna

Teniszközpontot alakítanak ki Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Liget utcában.

Tovább olvasom

Sport

Sorsoltak a Magyar kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az első megyei fordulót augusztus első hétvégéjén rendezik.

Tovább olvasom

Hírzóna

40 millió forint jut a szegedi sportegyesületek működési támogatására

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Emellett rendezvényekre 5 milliós keretre pályázhatnak a klubok.

Tovább olvasom

Aktuál