Sport

Labdarúgás: tíz emberrel verte a Tiszaszigetet az Algyő + FOTÓK

Labdarúgás: tíz emberrel verte a Tiszaszigetet az Algyő + FOTÓK

2016. november 5., szombat
Labdarúgás: tíz emberrel verte a Tiszaszigetet az Algyő + FOTÓK
tiszasziget-algyo017kf

Az utolsó pillanatokban esett góllal legyőzte idegenben a Tiszaszigetet mintegy húsz percet emberhátrányban játszó Algyő.

Zsinórban hét megnyert meccs után fogadhatta a tavalyi ezüstérmes Algyőt a Tiszasziget:

Bernát Péter

együttese tavaly nagy zakóba futott bele hazai pályán az algyőiek ellenében, így a visszavágás is fűthette a szigetieket. Főleg küzdelmes mezőnyjátékkal telt az első bő negyed óra: igen sok kemény párharc jellemezte a meccset, amely ettől függetlenül élvezhető, izgalmas volt, majd

Hatvani József

fejese volt az első kidolgozott akció: a góllövőlista élén álló támadó

Podonyi Norbert

beadását fejelte

Weszelovszky Gábor

kezeibe. Mintegy tíz perccel később Hatvani József már nagyobb helyzetbe került: a Podonyi Norberttel való kényszerítője után azonban gyengén lőtt az ötös bal sarkáról, pedig lett volna üresen érkező társ

Farkas Szilveszter

személyében a túloldalon. Három perccel a szünet előtt az első igazi nagy ziccer is kimaradt a meccsen:

Drágity Dusán

lépett ki egy felívelt labdával, majd csak

Tombácz Róbert

állt vele szemben, de inkább

Kasza Ferenc

elé passzolt a hazaiak támadója, aki hiába lőtt a kapuba, les miatt nem adta ezt meg

Bartucz Tamás

játékvezető. A jóformán a párharcokról, küzdelemről szóló első félidő után jobb folytatást remélhettünk a szünet után, az pedig látszott, hogy itt nagy valószínűséggel nem esik kilenc gól, mint a két csapat legutóbbi meccsén. A szünet után Tombácz Róbert és Bernát Péter ütközése borzolta kicsit a kedélyeket: a felpasszolt labdára jól jött ki a vendégek kapusa, aki eltalálta a hazaiak játékos-edzőjét is, de ezért nem ítélt semmit a játékvezető. Fél órával a vége előtt ismét egy játékvezető döntés került előtérbe, miután a meginduló Hatvani Józsefet lerántó

Farkas Ferenc

csak egy sárgát kapott. Helyzetekben továbbra sem bővelkedett a találkozó, és egyre inkább úgy tűnt, egyetlen gól el is döntheti a három pont sorsát. Nagy esélyt kapott erre a Tiszasziget húsz perccel a meccs vége előtt:

Sebők László

hátulról próbálta meg szerelni a kilépő Drágity Dusánt, a támadó elesett, az eset után pedig elővette a pirosat a játékvezető, így megfogyatkozott az Algyő. A kiállítás azonban mintha a hazaiakat zavarta volna meg: nem sokkal ezt követően a kapu elé a szabadrúgásokat jól becsavaró

Csányi Péter

lövését szedte ki a léc alól Weszelovszky Gábor, mi több, Podonyi Norbert távolról is tesztelte a szigeti kapust. Kasza Ferencék nem tudták a pályára átültetni emberelőnyüket, az Algyő pedig rendkívül koncentráltan, egységesen futballozott. A legvégén pedig jött a slusszpoén: az emberhátrányban is támadó Algyő egy szöglet után betalált,

Takács Rolandról

megfeledkeztek a hazaiak, a vendégek játékosa pedig remek mozdulattal csúsztatott a bal felsőbe, ezzel megnyerte a meccset csapatának, hiszen a középkezdés után a játékvezető le is fújta az igen kiélezett meccset. Igazán fájhat ez a vereség a Tiszaszigetnek, nem csak a győzelmi sorozat megszakadása miatt, hanem azért is, mert hiába került emberelőnybe a gárda, ezt nem tudta kihasználni, sőt, a végén egyetlen védelmi megingás után pont nélkül maradtak. A feszült találkozón végig koncentrált Algyő pedig a kiállítást követően kettőzött erővel küzdött, és az utolsó húsz perc alapján mindenképpen megérdemelten vitte el a három pontot Tiszaszigetről - ezzel egyetlen pontra meg is közelítette a harmadik helyen álló ellenfelét Takács Zoltán együttese. A következő játéknapon a Tiszaszigetre egy hasonlóan kemény meccs vár a Szentes otthonában, míg az Algyő előtt sem áll könnyebb feladat, hiszen a listavezető Csongrádot fogadja hazai pályán a 13. fordulóban.

Tiszasziget, 200 néző
2016. november 5., 13.30
Tiszasziget SE
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bartucz Tamás •* Asszisztens: Brezovai Zoltán, Kócsó Tibor Zsolt.
0
-
1

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 12. forduló:

Tiszasziget SE - Algyő SK 0 - 1 (0-0)

Tiszasziget, 200 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Brezovai Zoltán, Kócsó Tibor Zsolt).

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á., Bálint D., Farkas F., Dekanj, Réczi (Deák, 76'), Kasza (Zámbori, 84'), Juhász Á. (Mucsi, 68'), Drágity, Bernát (Fődi, 62').

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Algyő:

Tombácz - Kalapács, Pénzváltó, Szélpál A., Sebők, Csányi, Farkas Sz. (Gonda, 76'), Takács R., Podonyi, Hatvani, Lovas (Bella, 76').

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Takács R. (90+3').

Sárga lap:

Rutai (45'), Farkas F. (59'), Kasza (74'), Drágity (90') ill. Tombácz (43').

Kiállítva:

Sebők (69'). Bernát Péter:

"Lehet, hogy minket zavart meg kicsit jobban a kiállítás, de az első félidő helyzetek alapján hozzánk állt közelebb. Ez ellen sajnos nem tudok mit tenni, ha a szabályos gólunkat nem adják meg, majd a kiállítás után végig azt érzi az ember, hogy kompenzálni akarják a játékot. Két azonos képességű csapat meccsén sajnos a legvégén nem figyeltünk eléggé, és kikaptunk. Az Algyő egy jó, összeszokott csapat, titkon elfogadtam volna a döntetlent a meccs előtt, viszont a meccs alapján van hiányérzetem."

Takács Zoltán:

"Gratulálok a csapatomnak, egyenlő létszámnál is mi játszottunk jobban. Szervezett volt a csapatom, és helyzeteink is nekünk voltak. A kiállítás után sem törtünk meg, voltak lehetőségeink, szerencsére az utolsó utáni pillanatban egy szöglet utáni szép fejessel megszereztük a győzelmet, ami jelen helyzetünkben nagy bravúr. A Tiszasziget folyamatosan nyerte a meccseit, de mi úgy jöttünk ide, hogy nyerni szeretnénk, ezt meg is valósítottuk."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
Vége, nincs is idő másra: a végén jött a slusszpoén, a tíz emberrel is veszélyesebb Algyő elviszi mindhárom pontot Tiszaszigetről, és ezzel megközelíti egy pontra mai ellenfelét! Amit a kiállítás után csinált Takács Zoltán együttese, az alapján nem is érdemtelen a győzelme, a hazaiak pedig csak saját magukat okolhatják.
90+3'
GÓÓÓÓÓL! Vezet az Algyő! A sokadik vendég szöglet után Takács Roland egyedül marad, aki a bal felsőbe továbbítja a labdát, 0-1! Tíz emberrel is gólt szerez az Algyő!
90'
Dárgity is lapot kap, aki nem húzza vissza a lábát Szélpállal szembeni ütközése után.
85'
Egy távoli lövés Podonyitól: kellemetlen, pattogós löket volt, Weszelovszky másodjára fogja. A kiállítás mintha a Tiszaszigetet fogta volna meg.
84'
Cserél a Tiszasziget: Kasza jön le, aki átadja a szalagot Drágitynak, Zámbori váltja a hazaiak kapitányát.
81'
Jön az utolsó tíz perc: kérdéses, az Algyő tíz emberrel megelégszik-e a döntetlennel, vagy megpróbál esetleg nyerni, eddig a Tiszasziget nem tudta érvényesíteni emberelőnyét.
76'
Mindkét csapat cserél: a vendégeknél Lovas és Farkas Szilveszter jön le, akiket Gonda és Bella vált, míg a hazaiaknál Réczi helyére Deák áll be.
74'
Kasza is sárgát kap, aki eldobja a labdát egy félpályánál történt fault után. Felpörgött a meccs rendesen, nem vehetünk mérget arra, hogy nem lesz még létszámfogyatkozás.
72'
Weszelovszky! Szép mozdulattal tolja ki Csányi léc alá tartó lövését. Most kicsit beszorul a Tiszasziget, két szögletet is rúghat az Algyő, viszont Csányi lövésén kívül ebből nem tud helyzetet teremteni.
69'
KIÁLLÍTÁS! Na ez megváltoztathatja a meccset! Drágity lépett ki középen, és Sebők mellett a földre került - nagyjából hasonló szituáció volt Hatvani és Farkas esetében a túloldalon, talán Drágity esetében nem kérdéses, hogy ziccerben volt, ezért viszont előhúzza a pirosat Bartucz sporttárs, tíz emberrel folytatja az Algyő. A kapitányi szalag így Podonyira kerül.
68'
Újabb hazai változtatás: Juhász Ádám helyére Mucsi Máté áll be a hátralévő bő húsz percre.
64'
Nagyot mentett Csányi, aki Drágity remekül, a lendületből érkező Kaszának lövésre visszatett labdát rúgja el a tizenegyespontról.
62'
Először a Tiszasziget változtat: Bernát Péter önmagát hívja le a pályáról, a helyére Fődi Bence áll be.
60'
Kalapács küldte kevéssel a bal felső sarok mellé a szabadrúgást. Kezdenek picit elharapózni az indulatok a pályán.
59'
Megússza Farkas Ferenc egy sárgával: bár nem volt talán egyértelmű gólhelyzet, minden esetre Hatvani erőszakosságával megteremtette magának a lehetőséget, picit kifele sodródott, és ugyan nem volt előtte, csak Weszelovszky, Farkas lerántotta a támadót, ezért sárgát kapott.
54'
Az első focihoz köthető jelenet a szünet után: Hatvani indul meg egy felpasszt követően, többször is megtolja, majd ballal ellövi - jócskán kapu mellé küldi.
51'
Ez nem volt szép, egy felívelt labdára Tombácz és Bernát futott versenyt, a kapus kibokszolta ugyan, de eltalálta Bernát fejét is, még a tizenhatoson belül - nincs büntető, továbbot int Bartucz játékvezető.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: megkockáztathatjuk, kilenc gól már nem lesz ma, viszont az az egy, amelyik esetleg születik a második 45 percben, akár el is döntheti a meccset.
45'
Rutai is besárgul, gyorsan egyenlít a lapok tekintetében a Tiszasziget: a meginduló Lovast rúgja meg a szigeti hetes a felezőnél.
43'
Tombáczé a meccs első sárgája, aki az előző szituáció után meglöki Kaszát, ezért ad sárgát Bartucz játékvezető.
42'
Góóó... de les! Drágity lépett ki a leshatáron középen, majd hiába állt nyolc méterre szemben Tombácz-al, önzetlenül a mellette induló Kasza elé passzolta, csakhogy lesen állt a társa, így hiába passzolja be az algyői kapuba a szigeti cséká, érvénytelen a gól.
38'
Ez már ziccer volt! Hatvani használta ki Papp Ádám határozatlanságát a tiszaszigeti tizenhatos előterében, majd lövőhelyzetbe került, és passzolhatott is volna, hiszen középen volt társ, ám a lövés mellett döntött, viszont nem tudta kellően a sarok felé csavarni, így Weszelovszky hárított.
36'
Lovas lőhetett mintegy 20 méterről, ám a keresztléc fölé küldi: az utóbbi percek az algyőiek mezőnyfölényét hozták, be is tudja szorítani a hazaiakat most Takács Zoltán együttese.
33'
Ez szép volt, egy bedobás után Hatvani kényszerítőzött Podonyival, előbbi az ötös bal sarkánál vezethette a labdát, azonban labdája lövésnek veszélytelen volt, a túloldalon teljesen üresen érkező Farkas Szilveszternek pedig rövid, mivel Weszelovszky kivetődött rá.
29'
Rutaié az első távoli kísérlet a meccsen, de jóval a jobb kapufa mellett zúg el a lövése: a védelmek igen jól zárnak, ezekben a lehetőségekben pedig akár több is lehet. A játék küzdő jellege nem vesztett semmit a kezdet óta, sok kemény párharc, ütközés van továbbra is.
25'
Egészen üresen fejelhetett Csányi egy jobb oldali vendég sarokrúgás után, azonban nem fog kaput a csúsztatása: helyzetekben megélénkült a meccs.
23'
Egy kapuralövés a Tiszaszigettől is: Tombácz kirúgása után Drágity fejeli vissza a labdát Bernát elé, aki egy pattanás után lő, de ő sem fog sarkot, ez nem okoz gondot az algyői kapusnak.
21'
Az első kidolgozott lehetőség: Podonyi viharzott el a jobb szélen, majd beadása a hosszún érkező Hatvanit találta meg, akinek fejese pont Weszelovszky kezeiben kötött ki, minden esetre szépen felépítette támadását az Algyő.
18'
"Miért nem Dusi rúgta?" - kérdezi a lelátó szinte egy emberként, Rutai lapos próbálkozása elakad a sorfalban, nem tudott tehát ebből a pontrúgásból veszélyeztetni a hazai gárda.
17'
Ez egy ígéretes lehetőség: egy felívelt labdát gyűjtött be Drágity, akit a tizenhatos vonalánál rántott le Kalapács: kiváló helyről, a kapuval szemben lőhet szabadrúgást a Tiszasziget.
15'
Eltelik az első negyed óra, kidolgozott helyzet nélkül: egyelőre a két csapat támadósora nem tud olyan akciót felépíteni, amivel nagy gondot okozna a másik védelmének. Sok a pontatlanság is a pályán, inkább a küzdelem dominál.
8'
Úh, ez kevésen múlt! Zsinórban két szögletet végezhetett el a Tiszasziget, a második után középen elcsorog a labda a nélkül, hogy bárki hozzáérne, majd a hosszún érkező Bernát próbálná laposan a hálóba lőni, de lelopják a lábáról, majd Kasza már hiába lőne lendületből, kifele szabadrúgással folytatódik a játék. Ott pattogott az ötösön a labda, ebben több is lehetett volna!
4'
Csendesen telnek az első percek, amelyet viszont sok kemény párharc jellemez: a sportszerűség keretein belül persze, de igen éles a meccs.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A Tiszasziget sötétkékben, az Algyő zöld felsőben, fehér nadrágban játszik.
13.22 - Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, a csapatok már javában melegítenek a hamarosan kezdődő meccsre: egy éve hasonló párosításban kilenc gól láthattunk, és van esély arra, hogy ma is gólokban gazdag találkozót vívjon a két csapat. A mérkőzés Bartucz Tamás sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Roppant fontos meccset vív egymással szombaton a Tiszasziget és az Algyő a Csongrád megyei I. osztályban: az utóbbi hetekben szárnyaló hazaiak egy sikerrel leszakíthatnák magukról a közvetlenül mögöttük, négypontos hátrányban lévő Algyőt, ehhez persze a Podonyi Norbertéknek is lesz egy-két szavuk: már csak azért is, mert a tavalyi szezonban alaposan helybenhagyták szombati ellenfelüket, hiszen az előző idényben 7-2-re tudtak nyerni Tiszaszigeten, sőt, hazai környezetben is legyőzték Bernát Péter együttesét, így a tavalyi két meccs egyaránt algyői sikerrel zárult. Idén kicsit változott a helyzet: a kiválóan menetelő szigetiek otthonában még egyetlen gárda sem tudott pontot szerezni a 2016/17-es szezonban, zsinórban hét győzelmet követően pedig a harmadik helyről várhatják a rangadót Kasza Ferencék - Takács Zoltán tanítványainak viszont egy kiváló alkalom lehet ez a meccs arra, hogy még közelebb kerüljön a dobogóhoz, hiszen ha nyerni tudna a Tiszasziget vendégeként, akkor egyetlen pontra kerülne a harmadik helytől - izgalmas 90 perc előtt állunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.