Labdarúgás: leolvadt a Sopron ellen a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_sopron55_gs

Kétperces rövidzárlat okozta a Szeged 2011-Grosics Akadémia vesztét a Sopron elleni mérkőzésen: hiába vezettek Germán Tamásék, mégis pont nélkül maradtak.

A Kisvárda elleni szoros vereséget követően a Sopron ellen próbált meg javítani a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amelynek kezdőjéből ezúttal hiányzott a legutóbb a kiállítás sorsára jutott Farkas Márk.

A nehéz talajú pályán aktívabban kezdett a Szeged-Grosics, sőt, a nyolcadik percben egy kényszerítő után Germán Tamás előtt adódott lövési lehetőség, amit a kapitány ki is használt, és jó 25 méterről küldte a bal alsóba a labdát, 1-0. A folytatásban is inkább a szegediek domináltak a meccsen, az első soproni komolyabb lehetőségre bő húsz percet kellett várni, de Eszlátyi István nem tudta már önmaga alól pontosan ellőni a labdát. Fél óra elteltével aktívabbak lettek Supka Attila tanítványai, de nagyon meleg pillanatokat nem kellett átélnie a szegedi védelemnek. A szünetre megérdemelt vezetéssel fordulhatott a Szeged-Grosics, amely játékban jobban működött ellenfelénél.

A fordulás után még jobban összekapta magát Klausz László együttese: az agresszívabb, pontosabb játék eredményeként előbb Jagodics Bence, majd Zádori Krisztián is belőhette volna a másodikat, de Heinrich meccsben tartotta a Sopront. Ezt igazán csak a hetvendik percben bánhatta a Szeged-Grosics: Erdélyi László fejesével előbb egalizált, majd két perccel később ismét a vendégek tízesének szépségdíjas ollózásával már meg is fordította a meccset a Sopron. Innentől kezdve mindent megtettek Szántai Leventéék azért, hogy legalább egy pontot megmentsenek, de a soproni védelem remekül zárt hátul, rendre elhárította a fellőtt labdákat és nagyon kevés területet engedett a szegedi támadóknak, így végül bár vezetett, de pont nélkül maradt a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Ezzel a szegediek a hatodik meccsüket veszítették el a bajnokságban és a kilencedik helyről várhatják a folytatást: a következő fordulóban majd a Békéscsaba vendége lesz a Szeged 2011-Grosics Akadémia.

Gyula, Grosics Akadémia, 50 néző
2016. november 27., 13.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Swietelsky-Soproni VSE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Veizer Roland •* Asszisztens: Medovarszki János, Garai Péter
1
2

Labdarúgó NB II 18. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Swietelsky-Soproni VSE 1 – 2(1-0)
Gyula, Grosics Akadémia, 50 néző, Vezette: Veizer Roland (Medovarszki János, Garai Péter).
Szeged: Szántai – Achim, Tóth G. (Farkas A., 74′), Jagodics, Mészáros, Horváth A., Coroian, Zabari, Király, Germán, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Sopron: Heinrich – Fazakas, Tóth D., Nagy P., Kovács G., Szabó L., Soós (Kapacina, 76′), Eszlátyi, Erdélyi, Sifter, Batizi-Pócsi. Szakmai igazgató: Supka Attila.
Gól: Germán (8′) ill. Erdélyi (70′, 72′).
Sárga lap: Mészáros M. (23′) ill. Fazakas (33′).

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3′
Vége, Veizer lefújja: fájó vereséget szenved a Soprontól a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely két perc alatt kapott két gólt, és így hiába vezetett, végül pont nélkül maradt a mai meccsen.
90′
Két percet tesz rá Veizer játékvezető: ennyi ideje még maradt a Szeged-Grosiscsnak, hogy megmentsen egy pontot.
87′
A helyzet változatlan: lövik előre a labdát becsülettel a szegediek, de egyik lecsorgóból sem tudnak helyzetet kialakítani, a Sopron pedig minden erejével a védekezésre koncentrál.
80′
A Szeged-Grosics arra törekszik, hogy minél hamarabb odajuttassa a labdát a soproni kapu elé: rengeteg a felívelés, folyamatosan jönnek a fellőtt labdák a soproni védelem felé, ezeknek megjátszásában a védelemből a csatársorba feltolt Jagodics Bence is segíthet magasságával.
76′
Cserél a Sopron is: Soós Bence helyére Kapacina Valer áll be.
74′
Tóth Gábor jelzi, hogy nem tudja folytatni, így cserélnie kell Klausz Lászlónak: Farkas Aurél érkezik a pályára.
72′
Gól, hát ez hihetetlen, pillanatok alatt fordít a Sopron, megint Erdélyi! Balról lőtte át a labdát a túloldalra a vendég csapat, majd a beadást Erdélyi kapásból, ollózva lőtt az alsóba – el kell ismerni, szép mozdulat volt, de ez most nem vigasztal senkit, vezet a Sopron.
70′
GÓÓÓÓL! Kissé váratlanul, egyenlít a Sopron! Egy beadásra érkezett a hosszún Erdélyi, aki okosan a földre fejelte a labdát, onnan pedig teljesen más irányba pattant, mint amire Szántai számított, így ezzel a fejessel egalizálnak a vendégek, 1-1. Kár ezért, mert eddig a Szeged-Grosics irányította a meccset.
62′
Újabb szegedi helyzet: Germán látta meg remekül a tizenhatoson belül üresen álló Zádorit, aki mintegy tíz méterről, az ötös sarkával egy vonalból lőtt a felső sarok felé, de Heinrich bravúrral védett! Agresszívebben és összeszedettebben játszik a Szeged-Grosics a második félidőben!
55′
Jagodics lábában volt a második! Egészen az oldalvonal mellől, 25 méterről küldte a kapu elé a labdát Király, az érkező Jagodics pedig még bele tudott pöckölni, de a kapuját elhagyó Heinrich jól zárta a szöget, így négy méterről leadott lövést megfogta a soproni kapus.
52′
A szünet óta jobban játszik a Szeged-Grosics: több a mozgás elöl, így jobban is jár a labda Germánék lábain, a Sopronnál nem sokat van a játékszer a fordulást követően.
46′
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45′
Nincs hosszabbítás az első félidő végén, így Germán Tamás távoli lövésével vezet 45 percet követően a Szeged-Grosics: az azonban látszik, ennél még többet kell tennie a folytatásban Klausz László együttesének annak érdekében, hogy meg is szerezze a három pontot.
42′
Fazakas a tűzzel játszik: Horváthnak lépett oda megint, önmagában lehet ez is lapot ért volna, de Veizer sporttárs nem húzza elő a második sárga kártyát.
36′
Különösebb változás nincs a játékban: a Sopron feljebb tolta a védekezését, egy kicsit bátrabban játszanak a vendégek, de egyelőre igazán nagy ziccert ebből nem tudtak kialakítani – a Szeged-Grosics védekezése pedig remekül zár hátul.
33′
Fazakas kap sárgát – és örülhet, hogy csak sárgát! Egy remek kontrát vezetett a Szeged-Grosics labdaszerzése után, három szegedi vihette két sopronira, Achim indult volna meg az üres területre, és érkezett is volna Germán labdája, de Fazakas csúnyán odacsúszott neki, a nélkül, hogy ott lett volna a labda, Veizer csak a sárgát mutatja fel.
29′
Figyelmeztető jelek: az utóbbi időben a már említett elszórt labdákat egyre hatékonyabban, veszélyesebben tudja megjátszani a Sopron, amely az utóbbi percekben átvette a meccs irányítását.
25′
Nagy Patrik tologatta a labdát, majd mintegy 18 méterről rá is lőtte: Szántai kiütötte, és most Fortuna is picit a Szeged-Grosiccsal volt, mert erre Eszlátyi érkezett, de egy picivel mögé jött a labda, így picit maga alól kellett ellőnie, ez pont elég volt ahhoz, hogy ne tudja kellően helyezni.
23′
Mészáros Márké a meccs első sárgája, aki a felezőnél tévesztett egy ütemet becsúszásánál.
19′
Eszlátyi nem féltette magát, egy, a bal oldali kapufához belőtt labdánál jött ki Szántai, a soproni azonban nem ugrotta őt át, hanem továbbcsúszott, így a Szeged-Grosics kapusa a fejét fájlalja, de szerencsére semmi komoly baj nincs. Ezekre azért figyelni kell, ezen a talajon benne vannak a durvább párharcok is.
14′
Az első kapuralövés a Soprontól: egy védelmi figyelmetlenséget használ ki a Hűség városának csapata, a balról, laposan beérkezett labdára érkezik Eszlátyi, aki be is tud fordulni, majd ballal lő, de Szántai rajta volt a hosszú alsó felé tartó labdán, a szegedi védelem pedig kirúgja a lecsorgót.
11′
Továbbra is a Szeged-Grosics próbálja építeni a támadásait, ami ezen a nehéz talajon nem tűnik egyszerű feladatnak: a Sopron tulajdonképpen abból él eddig, hogy ezeket a labdákat lefülelik, de komolyabb lehetőségig nem jutnak a vendégek.
8′
GÓÓÓÓL! Hát itt is az első gól, Germán Tamás! A szegediek kapitánya Zádorival kényszerítőzött, majd jó 25 méterről a pattogós labdát le tudta szorítani, nagy erejű lökete pedig pontosan a bal alsóban kötött ki, Heinrich tehetetlen volt, egy ilyen távoli lövés is rengeteget számíthat ma: 1-0 tehát.
6′
Óvatos tapogatózással kezdődik a meccs: a felázott, csúszós, sáros pályán nem is kezdenek nagy elánnal a felek, ezen a talajon pedig bizonyára nem a technikás futball fog dominálni, ami az idő elteltével csak fokozódhat: azt a kevés lehetőséget kell majd megragadni, ami adódik majd, és egyben kulcsfontosságúnak látszik az első gól megszerzése.
1′
A fehér mezben játszó vendégek kezdték a meccset, a Szeged-Grosics kék-feketében lép ma pályára.

szeged_grosics_sopron_11_27

12.57 – A Szeged-Grosicsban ezúttal a kispadon kezd majd Andorka Péter: mellette a kapus Molnár Péter, Geiger Norbert, Czirok József, Balogh Gusztáv, Farkas Aurél és Povázsai Zsolt közül küldhet majd be a meccs folyamán Klausz László.

12.44 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics Sopron elleni mérkőzése: a tegnap óta szakadó eső bizonyára kihatással lesz a mai meccs lefolyására is.

A mérkőzés Veizer Roland sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Holttestet találtak a dél-pesti kórház mosdójában

Következő sztori

Fallabda: szegedi sikerek a Magyar Kupában