Labdarúgás: nem tudott visszakapaszkodni a SZEOL Mosonmagyaróváron

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol-zte007kf

Az első 45 perc eldöntötte a meccs sorsát: egy félidő alatt háromgólos hátrányba került a SZEOL SC a Mosonmagyaróvár vendégeként, ahonnan már nem tudott visszajönni Tóth Ákos együttese.

Ugyan az elmúlt játéknapon remekül játszott a Zalaegerszeg ellen a SZEOL, ám a 16. fordulóban is előzetesen egy hasonló teljesítmény kellett ahhoz, hogy pontot tudjon szerezni a Mosonmagyaróvár otthonában az újonc szegedi együttes.

Öt perc elteltével rögtön megszerezte a vezetést a hazai együttes: Schmatovich egy szép csel után Mayer Milán elé tálalt, aki a tizenhatos előteréből kilőtte Leindler Domonkos kapujának jobb felső sarkát, ezúttal sem tudott jól kezdeni a SZEOL. A folytatásban egyenlő erők küzdelme zajlott, Schrammel Ádám és Péter Antal tetszetős kényszerítője után nagy mentésre is szükség volt az óváriak részéről, majd Mayer volt ismét veszélyes, aki a kapufát is eltalálta. A félidő hajrára egyértelműen a hármashatár-mentieké volt: előbb Czár Richárd távoli lövése is utat talált a szegedi kapuba, majd közvetlenül a szünet előtt Czár szögletét Zsirai Martin fejelte a SZEOL kapujába közelről, 3-0 – nehéz folytatás várt tehát a Tisza-partiakra.

A szünetben beállt Nikola Maksimovic visszahozott némi reményt a kitámadott SZEOL-nak, mintegy tíz perc után Kéri lapos beadását a lendületből érkező támadó passzolta a bal alsóba a tizenhatoson belülről, 3-1. A meccs utolsó harmadában ugyan támadott a SZEOL, de nem tudott még közelebb lépni ellenfeléhez, így tulajdonképpen az első 45 perc eldöntötte a meccset, és újabb vereséget szenvedett Tóth Ákos együttese az NB II-ben.

A másodosztályban kéthetes szünet következik a válogatott mérkőzése miatt, így legközelebb november 20-án, a Siófok ellen játszik a SZEOL a SZVSE-stadionban.

Labdarúgó NB II, 16. forduló

Credobus Mosonmagyaróvári TE – SZEOL SC 3 – 1 (3-0)
Mosonmagyaróvár, vezette: Berényi Tamás (Máyer Gábor, Király Zsolt).
MTE: Tarczy – Bohner R., Koszó, Deák, Galambos (Jasarevic, 61′), Zsirai (Kószás – a szünetben), Schmatovich, Mayer, Bartos (Németh M., 74′), Laki, Czár. Vezetedző: Király József.
SZEOL: Leindler – Ikonomu, Gajág, Vágó, Grünvald (Buzási, 77′), Kéri, Búrány, Schrammel, Németh L. (Forró, 57′), Rácz (Maksimovic – a szünetben), Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Mayer (5′), Czár (40′), Zsirai (42′) ill. Maksimovic (56′).
Sárga lap: Galambos (30′), Mayer (42′) ill. Kéri (30′), Gajág (68′).

Tóth Ákos: “Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, csak amiket mi kihagytunk, azt a Mosonmagyaróvár beverte. Próbáltunk szépíteni, ennyire futja jelen pillanatban az erőnkből. Egy idő után nem csak szerencse, hanem képesség kérdése is, hogy a kapu előtt melyik csapat hibázik többet, ez nem edzés vagy felállásbeli forma kérdése. A szünet után kitámadtunk, de ez a meccs az első félidőben eldőlt.”

Előző sztori

Női labdarúgás: kibrusztolta a diadalt a Szent Mihály a Sopron ellen

Következő sztori

Amerikai elnökválasztás: a német államfő szerint Donald Trump kiszámíthatatlan