Sport

Labdarúgás: kihasználta az FK védelmi hibáit a Bordány + FOTÓK

Labdarúgás: kihasználta az FK védelmi hibáit a Bordány + FOTÓK

2016. november 11., péntek
Labdarúgás: kihasználta az FK védelmi hibáit a Bordány + FOTÓK
fk_szeged-bordany012kf

Élvezetes, lüktető meccset játszott a péntek esti villanyfényben az FK Szeged és a Bordány: a hátul kevesebbet hibázó homokhátiak örülhettek a három pontnak.

Mindkét csapat kissé bosszúsan várhatta a péntek esti villanyfényes mérkőzést, hiszen az FK Szeged kezében ott volt a három pont a listavezető Csongrád vendégeként, míg a Bordány az Ásotthalom ellenében szenvedett vereséget hazai pályán. Az igen csípős időben lejátszott meccs kezdetén azonban a csapatok alaposan bekezdtek, alig telt el három perc a meccsből, máris mindkét oldalon volt egy-egy gólszerzési lehetőség. Az első negyedóra iramos játéka után ugyan egyik csapat sem szerzett vezetést, ám nagy meglepetés lett volna, ha gól nélkül zárnak a felek a 13. forduló nyitómeccsén. A félidő második felére felül tudott kerekedni a diszkoszvetősökön a Bordány, amely bár helyzetekben nem igazán mutatkozott meg, de mezőnyben mindenképp a homokhátiak voltak aktívabbak: végül kereken harminc perc elteltével, amikor

Fodor Balázs

tartotta meg

Prontvai Bence

mellett a labdát, majd keresztbe indult a tizenhatoson belül, majd mikor talán már a legtöbben passzra számítottak, visszahúzta a labdát a bal alsóba, 0-1. Alig pár perccel később

Benkő Jakab

lehetősége után nem állt távol az egyenlítéstől az FK Szeged, majd

Gajdacsi Mátyás

közeli lövését fogta meg Győri Róbert, így a némileg aktívabb Bordány szűk előnnyel fordulhatott. A szünet után aztán úgy tűnt,

Hódi Mihály

együttese hamar dűlőre viszi a pontok sorsát:

Turján György

nem tudta elrúgni a labdát saját tizenhatosa előterében, erre lecsapott Fodor, majd az érkező Gajdacsi Mátyás Győri mellett a kapuba helyezett, 0-2. Ez azonban éppen ellenkezőleg hatott az FK-ra, még inkább felpaprikázta a szegedieket a második bekapott gól, és két perccel később

Dóra János

egy szabadrúgás után közelről lőtte a labdát Szűcs Marcell mellett a kapuba, így hamar visszajött a meccsbe a Hüvös-legénység. Mi több, centik híján egyenlített is a kék-fekete gárda, miután Benkő Jakab verte meg sprintben két védőjét is, ám a bal kapufa tövéről nem a gólvonal mögé pattant a labda, hanem kifele vágódott, megmaradt a bordányi előny. Billegett a meccs, gyakorlatilag bármi lehetett volna ebben a periódusban, de az FK nem tudott egyenlíteni, ellenben egy újabb védelmi hiba megpecsételte a szurkolók csapatának sorsát, miután

Szélpál Péter

rossz labdalevétele után

Kovács Sándor

indulhatott meg a szegedi kapu felé zavartalanul, majd ki is lőtte a bal sarkot egy remek csavarással, ezzel el is döntve a három pont sorsát, 1-3. Az FK Szegednek ugyan volt még egy helyzete arra, hogy izgalmassá tegye az utolsó perceket, de Prontvai Bence fejese nem okozott gondot

Szűcs Marcellnek

, így a koncentráltabban játszó Bordány mindhárom pontot elvitte a Felső Tisza-partról. Kiegyenlített meccs volt, azonban azok a hibák, amiket az FK Szeged ma elkövetett, nem fértek bele, és az ezeket könyörtelenül kihasználó Bordány nyerte meg a péntek esti villanyfényes találkozót. Ezzel

Hüvös Gábor

tanítványai hat meccs óta nyeretlenek, az őszi utolsó előtti fordulóban pedig majd a Hódmezővásárhelyi FC II. vendégei lesznek. A Bordány sikerével megelőzte az FK-t a tabellán, és felugrott az ötödik helyre, persze ez a hétvégi eredmények tükrében még változhat. A homokhátiak számára az Algyő elleni hazai mérkőzéssel folytatódik a bajnokság a következő játéknapon.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 200 néző
2016. november 11., 19.00
FK 1899 Szeged
Foliaplast-Bordány SK
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Lászlai Róbert •* Asszisztens: Brezovai Zoltán, Nagy Gábor.
1
-
3

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 13. forduló:

FK 1899 Szeged - Foliaplast-Bordány SK 1 - 3 (0-1)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 200 néző. Vezette: Lászlai Róbert (Brezovai Zoltán, Nagy Gábor).

FK Szeged:

Győri - Szélpál (Simon, 78'), Prontvai, Turján, Zsilák M., Szalai (Kovács G., 57'), Csuka, Imre, Benkő, Lengyel (Degovics - a szünetben), Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Bordány:

Szűcs M. - Malatinszki, Retek, Nagy T., Sólya, Bokányi B. (Szabó Zs., 88'), Fodor, Német, K. Tóth (Bárány, 90'), Kovács S., Gajdacsi.

Vezetőedző:

Hódi Mihály.

Gól:

Dóra J. (49') ill. Fodor (30'), Gajdacsi (47'), Kovács S. (73').

Sárga lap:

Imre (86') ill. Bokányi (72'), Német (77'). Hüvös Gábor:

"Erősen ikszes mérkőzésen az a csapat nyert, amelyik hátul kevesebbet hibázott. A helyzeteink megvoltak az egyenlítésre, vagy akár a győzelemre is, elöl ezeket kihagytuk, hátul meg akkor hibáztunk, amikor szintén nem kellett volna. Fájó vereséget szenvedtünk, gratulálok a Bordánynak, tanulnunk kell ezekből a hibákból, igyekszünk a hátralévő két meccsen minél több pontot szerezni."

Hódi Mihály:

"Azért érdemeltük meg, mert kevesebbet hibáztunk a védelemben, mint a hazai csapat. Ettől függetlenül nagyjából egyforma erők csatáján összeszedettebb játékot tudtunk nyújtani, és megérdemelt sikert arattunk. Voltak szerencsésebb periódusaink is, mint mikor az FK Szeged nem tudta kihasználni a 100%-os ziccerét, de a sors visszaadott valamit, mert a múlt héten is nyernünk kellett volna."

Online közvetítésünk

90+1'
Vége, a Bordány örülhet három pontnak: az FK hiába jött lendületbe szépítését követően, nem tudta ezt meglovagolni, így a hátul kevesebbet hibázó homokháti gárdáé lett a három pont, amivel a tabellán meg is előzte a szegedieket.
90'
Újabb vendég változtatás: K. Tóth számára ér véget egy kevéssel hamarabb a meccs, Bárány érkezik a helyére.
88'
Cserél a Bordány: a sárgás Bokányi helyére Szabó Zsolt áll be.
86'
Imre kap lapot, aki hátulról összekoccintja a meginduló Kovács Sándor bokáját.
82'
Ez nagy lehetőség volt, talán az utolsó arra, hogy legyen még esélye visszakapaszkodni az FK-nak! Egy jobb oldali beadás után az Imre szabadrúgása végett előrehúzódó Prontvai maradt fent, aki azonban az ötösről pont Szűcs kezeibe fejelte a labdát.
78'
Újabb hazai csere: Szélpál jön le, Simon Miklós áll be.
77'
Német kap sárgát, aki hátulról elsodorja ellenfele támaszkodó lábát.
73'
GÓÓÓÓÓL! A Bordány jött ki jobban ebből, megint kettővel vezetnek a vendégek! Nagy hiba volt ez Szélpáltól, aki a tizenhatos bal sarkánál gyakorlatilag levette a labdát Kovács Sándornak, akinek semmi más dolga nem volt, csak zavartalanul menjen a kapu felé, majd szépen kilőtte a hosszú sarkot, 1-3!
72'
Bokányié a meccs első sárgája, aki két lefújt, ellene elkövetett szabálytalanság után reklamálja a lapot - végül ő maga kapja meg.
69'
Főképp a mezőnyben pattog a labda az utóbbi időszakban: nyílt a meccs, mindkét csapat sokat tesz azért, hogy újból betaláljon - persze egészen más meccsképet jelentene az, ha az FK kiegyenlítene, mintha újból meglépne a Bordány kettővel.
60'
Visszaállíthatta volna a kétgólos különbséget Bokányi! Egy jobb oldali lapos centerezést futtából lőtt el Bokányi, de alig egy fél méterrel a bal kapufa töve mellé helyezett.
57'
Cserél az FK Szeged: Szalait hívja le a pályáról Hüvös Gábor, akit Kovács Gábor vált.
53'
Centiken múlt az egyenlítés, kapufa! Benkő lépett ki középen egy remek indítással két védő szorításában, egészen a kapuig gyalogolt vele, majd a bal alsót vette célba, de a kapufa tövéről kifele pattant a lövése! Lendületbe jött az FK a szépítés óta.
49'
GÓÓÓÓL! Lélektanilag a legjobbkor jön az FK számára a szépítés, rögtön a második kapott után! Egy bal oldali szabadrúgásra remekül érkezett Dóra János, aki lendületből megelőzte a védőjét, és bepasszolta a labdát az ötösről a bal sarokba, 1-2, ebből még bármi lehet!
47'
GÓÓÓÓL! Ez viszont már sokat nyomhat a latban, 2-0-ra vezet a Bordány! Egy felívelt labda után Turján határozatlanságát használta ki Fodor, aki lecsapott a labdára, de kapura már nem tudta tenni, a lecsorgóra érkező Gajdacsi pedig az üres kapuba passzolt hat méterről.
46'
Lengyel Csaba nem jött már ki a folytatásra, őt Degovics váltotta.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyet cserélt az FK Szeged.
SZÜNET
45+1'
Még egy veszélyes bordányi szabadrúgás a félidő végére, de ez elkerüli Győri kapuját: vendég vezetéssel mehetnek pihenőre a csapatok, az FK ugyan lendületesen kezdett, de a játékrész második felében már nem tudta azt a játékot nyújtani, mint az elsőben, a Bordány előtt pedig kevéssel több lehetőség is adódott, amiből egyet kihasználtak a homokhátiak: közel sem biztos, hogy ez még három pontot fog érni!
44'
Imre lövi el távolról, ezt kitolja oldalra Szűcs, de az FK csékája lent marad, így átmenetileg tíz emberrel az FK.
38'
Marad a 0-1, de ez kevésen múlt! Malatinszki jobb oldali beadására érkezik a védője szorításában Gajdacsi, ám lapos lövését Győri fogja meg még a vonal előtt.
34'
Majdnem itt az egyenlítés! Az akciót indító Benkő kapta vissza a labdát Imrétől, aki a belöbbölt labdát megtolta, ezzel ott is hagyta ellenfelét, ám kissé kiszorított szögből már nem tudta Szűcs mellett elrúgni. A hangulatra sem lehet panasz egyébként, mindkét csapatot segítik a lelátóról.
30'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Bordány! Már nem téveszt Fodor! A vendégek hatosa remekül viharzott el a jobb szélen, majd Prontvai mellett sikerült megtartania a labdát, mi több, be is tudott törni vele a kapu felé, keresztbe vezette a tizenhatoson belül, majd végül visszahúzta a bal alsó felé, lapos lövésére pedig már nem ért le Győri, 0-1!
29'
Némi mezőnyfölénybe került az utóbbi percekben a Bordány: egy szépen felépített akció végén Fodor igazítja meg a labdát lövése előtt, majd 18 méterről el is csavarja, ám jócskán célt téveszt.
22'
Egy bal oldali szabadrúgást a rövid sarok felé tekernek be a vendégek: az ott érkező Nagy Torma csúsztatja meg a labdát, ami a bal sarok előtt elcsorog a nélkül, hogy hozzáérne egy játékos is.
17'
Dóra János ápolása miatt áll a játék: azzal nehezen lehetne vádolni, hogy csak mímelné a sérülést, hiszen ezen a jéghideg műfüvön aligha jókedvéből fekszik a rutinos támadó, végül vissza tud térni az FK ötöse.
12'
A bordányi les után járó szabadrúgásból Jakab indult meg a bal oldalon, két védőt is lefutott, majd mielőtt szerelték volna, még lőni is tudott, de már nem tudta eléggé a sarok felé helyezni. A jelenlegi meccskép alapján nehezen elképzelhető, hogy ne születne ma gól.
5'
Egy távoli löket Szélpáltól: jó húsz méteres kísérlete ugyan éppen Szűcs Marcell kezeiben köt ki, de ez is kiváltja a hazai szurkolók tapsát. Bármennyire is lehűlt a levegő, közel sem kezdenek "hidegen" a csapatok.
3'
Na ez már veszélyesebb volt! Egy félmagas beadás után az ötös bal sarkánál teljesen üresen maradt Dóra János, ám kapáslövése elkerüli a jobb kapufát - ez nagy ziccer volt, jogosan mérgelődött a diszkoszvetősök támadója.
2'
Máris egy lövés a vendégektől: az FK a saját tizenhatosa előtt adja el a labdát, amit Német küld kapura, lövése megpattan, így lesz kicsit veszélyes, de a kapus mozgásával ellentétes irányba érkező labdát végül megfogja Győri.
1'
A fehér mezben, fekete nadrágban játszó hazaiak kezdték a meccset. A Bordány piros-fekete szerelésben játszik ma.
18.51 - Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról! Igen csípős időben melegítenek a felek - ez már bizony az őszi szezon hajrája, viszont a két csapat közül valakinek jobban telhet majd a hétvégéje, és nyugodtabban figyelheti a hétvége több eredményét. A mérkőzés Lászlai Róbert sípszívára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A középmezőny eleje, avagy akár a dobogó aljához való közelítés lehet a cél pénteken este a Molnár Zsozsi lelátó előtt: a hetedik FK 1899 Szeged a közvetlenül mögötte álló, mindössze egyetlen ponttal lemaradó Foliaplast-Bordány SK-t fogadja a 13. forduló nyitómérkőzésén. A diszkoszvetősök nem a legjobb passzban várják a péntek esti találkozót, hiszen öt mérkőzése óta nem tudtak három pontot szerezni - ugyanakkor a múlt héten, a listavezető Csongrád otthonában elért 2-2-s döntetlen mindenképp remek eredménynek tekinthető, hiszen ez által az FK volt az első csapat, amely pontot tudott szerezni a Csongrád ellen. A Bordány éppen ellenkező előjelekkel érkezik Szegedre, bár az elmúlt mérkőzését hazai környezetben elveszítette az Ásotthalom ellen, de előtte zsinórban négy mérkőzést tudtak nyerni Hódi Mihály tanítványai, és tekintve, hogy összesen öt sikerük van a bajnokságban, az elmúlt hónap teljesítménye után alaposan felkapaszkodott a tabellán az újonc homokháti együttes. Persze ahhoz, hogy tovább lépkedjenek Gajdacsi Mátyásék, azon a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján kellene pontokat szerezniük, ahol a szezon során mindössze egyetlen csapat tudott nyerni, és egyébként sem nyerni járni szoktak ide a csapatok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.