Közép-Európa kutatásáért-díjat kapott az Emlékpont vezetője

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

miklos_peter_kozep-europa-dij

A Közép-európai Közlemények című – immár tizedik évfolyamába lépett – tudományos folyóirat szerkesztőbizottsága és tanácsadó testülete Közép-Európa kutatásáért-díjat adományozott Miklós Péternek, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének.

Az elismerést november 25-én adta át Gulyás László professzor – a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára, a folyóirat főszerkesztője – Miklós Péternek, akinek eddigi tudományos munkásságát és annak jelentősebb eredményeit Szávai Ferenc gazdaságtörténész professzor, a Kaposvári Egyetem rektora méltatta.

Az eseményen ugyancsak díjjal tüntették ki Gazdag Ferenc professzort, biztonságpolitikai kutatót, valamint Ujváry Gábor történészt, a VERITAS Történetkutató Intézet kutatócsoport-vezetőjét.

„Történeti kutatásaim egyik iránya a modern kori politika- és eszmetörténeti folyamatok közép-európai megjelenési formáinak összehasonlító igényű vizsgálata. Úgy vélem ugyanis, hogy a magyar, valamint a környező államok tizenkilencedik-huszadik történeti és társadalmi jelenségei csak komparatív kutatásokkal ismerhetőek meg jól, s hogy az összehasonlítást a közép-európai sajátosságokra kell alapozni” – fogalmazta meg Miklós Péter elismerése kapcsán.

Előző sztori

Szegedi fiatalok a bécsi konferencián

Következő sztori

Óceániában kalandozhatunk az új Disney-mozival + VIDEÓ