Kosárlabda: a Szedeák nem a Szolnok, lemosta a pályáról MAFC-ot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_mafc28_gs

Esélyt sem adott a MAFC-nak a Szedeák, amely egy parádés harmadik negyednek köszönhetően 27 ponttal múlta felül a fővárosiakat.

Mindkét gárda magabiztosan várhatta a szombati találkozót, hiszen a fővárosiak az előző körben a címvédő Szolnokot győzték le nagy meglepetésre, míg a Szedeák a Falóot verte meg hazai környezetben, így érdekes összecsapásra lehetett előzetesen számítani.

A Szedeák rögtön magához ragadta a kezdeményezést, a harmadik percre már hat pontos előnyt épített ki. Nikola Lazic tanítványai nagyon szervezetten kosárlabdáztak, megfontolt támadásokat vezettek, és általában ezeket sikeresen be is fejezték. Az első negyed végén hét pont volt a szegedi előny. A második játékrészre még keményebbé vált a hazai védekezés, a vendégek nem igazán tudtak tiszta dobóhelyzeteket kialakítani, és több kulcsjátékosuk is meglehetősen rossz napot fogott ki, Smith hétből egy sikeres triplával fejezte be a meccset, de Sihota is egy -28-as plusz/mínusz mutatóval zárt.

A félidőben egyébként a statisztika nem mutatott sok különbséget a csapatok között, s bár nyolcpontos előnnyel vonulhatott szünetre a hazai alakulat, a dobószázalék és a lepattanózás is közel azonos volt a két oldalon. Ami a differenciát jelentette, az az öttel több fővárosi eladott labda, amelyet rendszerint gyors ellenakciókkal büntetett a Szedeák. Ki kell emelni a Szedeákba csereként beálló Révész Ádámot is, aki nagyon fontos pontokat tett hozzá az első játékrészben a csapat teljesítményéhez. A második félidő elején aztán alaposan helyben hagyták Juhos Leventéék a vendégeket, a harmadik negyedben tizenhét pontot vertek a MAFC-ra, amely csupán 11 dobott pontig jutott ebben a játékrészben. Az előző fordulóban parádézó Ivan Lilov is megtalálta kinti dobásait a vendégek pedig tehetetlenül nézték végig ahogy a Szedeák eldönti a mérkőzés sorsát.

Nikola Lazic csapata egy másodpercig sem volt hátrányban a mérkőzés során, megnyerte mindegyik negyedet, és végig magabiztosan kosárlabdázva, teljesen megérdemelten gyűjtötte be zsinórban második győzelmét.

ONLINE
Szedeák MAFC
94 : 67
(25-18, 15-14, 28-11, 26-24)

Férfi kosárlabda NB I/A 6. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – MAFC 94-67 (25-18, 15-14, 28-11, 26-24)
Szeged, újszegedi Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Benczur Tamás, Török Róbert, Gál János (Farkas János).
Szedeák: Boltic 12, Lilov 16/12, Ciric 17/6, JUHOS 28/12, Sulovic 6/3. Csere: Révész 12, Lakosa – , Wirth 3, Vágvölgyi -, Meleg -, Bonifert -. Vezetőedző: Nikola Lazic.
MAFC: Misek 8, Smith 12/3, Sihota 2, Poscic 15, KOVÁCS Á. 21/6. Csere: Lakits – , Hardin – , Pápai 3, Molnár – , Joó – . Vezetőedző: Garai Péter.

Nikola Lazic: “Az egész mérkőzésen jól védekeztünk, gyors indításokból sok könnyű kosarat szereztünk, ennek köszönhető a győzelem.”

Garai Péter: “Egy jó napot kifogó Szeged ellen kulcsjátékosaink nagyon gyengén dobtak. Jövő héten megpróbálunk javítani.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 94-67 (25-18, 15-14, 28-11, 26-24)

40′ Zúg a szép volt fiúk a csarnokban, meg is érdemlik a szegedi játékosok, nagyon magabiztosan játszottak, a MAFC egyetlen másodpercig sem vezetett a találkozón, megvan a második győzelme a Szedeáknak! Wirth dob még két büntetőt, de csak az egyiket értékesíti, 94-65. A kérdés csak az, hogy mennyi lesz a különbség a végén. Kovács Ádám búcsúzóul beszór egy triplát, 94-67, ez a vége!

40′ Molnár Marcel szép kosarat szerez, kozmetikázgatja az eredményt a MAFC, másra már nincs is lehetőségük, 90-65. Lilov viszont nem könyörül, újabb hármast zúdít be, 93-65.

39′ Lilov betörésénél blokkolnak a fővárosiak. Az utolsó másfél perc kezdődik, pályán a Szedeákban Meleg Károly és Vágvölgyi is.

39′ Juhos Levente megállíthatatlan, újabb két pont a hazaiak játékosától, 90-61. Molnár Marcel ellen szabálytalankodnak a túloldalon, bedobja mindkét büntetőjét, 90-63.

38′ Lilooov! Elővette a Falco elleni dobóformáját a második félidőre, újabb triplát zúz be. Erre két könnyű kettes a válasza a MAFC-nak, 88-61.

37′ Lilov áll bele egy távoliba és ott s van a három pont! 85-56. Posciccal szemben szabálytalankodnak, dobhat két büntetőt, de a második kimarad, 85-57.

36′ Wirth egyéni akciójából sem születik hazai pont, míg gyorsan Kovács farag két pontot a hátrányból, 82-56.

36′ Lilov betörése sikertelen, Smith iramodik meg nagy lendülettel és falttal együtt szerez kosarat, bent van a büntető is, 82-54.

36′ Lilovnak úgy tűnik odaütnek, de nem fújnak faultot a sporik, Wirth iramodik meg, de sajnos lejár a támadóidő. Lilov faultolja Smith-t a túloldalon, ez már az ötödik csapathibája a Szegednek, dobhat kettőt az amerikai. Bent is van mindkettő, 82-51.

35′ Wirth dob ziccert, 82-47. Vágvölgyi is lehetőséget kap a Szedeákban az utolsó percekre. Közben Poscic dob egy középtávolit, 82-49.

34′ Hardin rémesen egyedül maradt a gyűrű alatt, nagyon könnyű két pont ez a vendégeknek, 77-47. SULOVIC, ő is berak egy trojkát, nagyon magabiztosan kosárlabdázik a Lazic-csapat, de hát van is miért, 80-47.

33′ Kovács Ádám szerzi a fővárosiak újabb két pontját, 74-45. Juhos Levente ihletett formában! Ezúttal egy triplát rámol be, 77-45.

32′ Juhos kapja a festékben, ráfordul és bedobja, 72-43. A túloldalon már semmi nem jön össze, újabb rontott dobás. Juhosnak bezzeg nagyon megy, növeli pontjai számát, 74-43, 31 pont a különbség!

31′ Lakitsot faultolják két büntetőért cserébe, de mindkettőt elrontja a fiatal játékos. A másik oldalon Boltic tör gyűrűre, és újabb két pontot szerez, 70-43, nagy a különbség a csapatok között.

31′ Juhost fogja meg Hardin, az alapvonalról jön a hazai csapat. Sulovic ront a festékből, fordulhat a MAFC.

III. negyed 68-43 (25-18, 15-14, 28-11)

30′ Sulovic mutatja be a dobást, majd elindul a festékben, de faultolják. Az alapvonalról jön a Szedeák, Boltic játssza meg Juhost, akit szintén szabálytalanul állítanak meg. Wirth veszíti el a labdát, de Lakits is eladja, kezd szétesni a MAFC. Persze ezzel nem foglalkozik a Szedeák, Boltic gyönyörűen veri meg lábbal a védőjét, újabb két pont, 68-43. Nyolc másodperc maradt hátra, Lilov labdát szerez, de Sulovic rosszul játssza neki vissza. Nagyon megnyugtató 25 pontos előnyt épített ki az utolsó játékrész előtt a Szedeák, ezt innen már aligha lehet elveszíteni.

29′ Kihagyott tripla itt, kihagyott tripla ott, most a Szedeák támad. Megjön a közönség hangja is Ciric viszont újabb kinti dobást hibázik.

28′ Lilov tör palánkra, de faultolják. Dobhat két büntetőt, de csak egyet sikerül értékesítenie, 63-41. Poscic a túloldalon dob egy ziccert, 63-43. Lilov pedig végre betalál kintről, 66-43!

28′ Lakits András áll bele egy triplába, ami lejön, de Poscicot faultolják. Az alapvonalról jön a MAFC, Smith azonban eladja a labdát, nagyon nem megy ma a vendégek irányítójának.

27′ Juhos ront triplát, de Ciric a támadó lepattanó után dob egy középtávolit, húsz pont fölött a különbség, 62-41, újabb vendég időkérés, nagyon meglépett a Szedeák!

26′ Sulovic kap gyönyörű bejátszást centerbe, bedobja a kétpontost, ráadásul falttal együtt, dobhat még egy büntetőt. Beszédül ez is, 58-39. Jön a válasz, de nem hagyja annyiban Boltic, 60-41.

25′ Sihota triplája nem jó, Sulovic azonban nem tudja a festékből befejezni az akciót.

24′ Kijátssza a MAFC, Kovács Ádám nagyon üresen marad a triplavonalnál, be is veri, 53-37. Juhos a másikon egy középtávolit helyez el a gyűrűben, 55-37. Rögtön jön a válasz, 55-39.

23′ Kovács Ádám betörése jó, 49-34. Ciric dobása szédül le, szed egy támadó pattanót, Sulovic dob ziccert, helyben hagyja a MAFC-ot a negyed elején a Szedeák, időt is kér Garai Péter, 53-34.

22′ Smithnek ma nem megy kintről, nagyon nem, megint ront, tovább nőhet a szegedi előny. Lilov játssza ki Juhosnak, ő pedig bepörköl egy újabb hármast, 49-32.

21′ Ciric beleáll egy triplába, és jó! 46-32, nagyon jó folytatás!

21′ Kezdődik a harmadik játékrész, rögtön két Lilov büntetővel, mivel a vendégek kaptak egy technikait a második negyed lefújása után. 41-32. Az első támadás is pontokkal ér véget, Juhos palánkról dob kettest, 43-32.

II. negyed 40-32 (25-18, 15-14)

20′ Lilovnak ma nem megy, a festékből is elront egy dobást, de visszaszerzi a labdát a Szedeák, Boltic azonban kintről ront. Smith is újabb hármast ront el. Lilov betörése ezúttal sikeres, faultolják, dobhat kettőt. Bent is van mindkettő, 40-30, 17 másodperc maradt az első félidőből. Kovács Ádám egy utolsó másodperces középtávolival még szerez két pontot, 40-32, nyolcpontos hazai vezetés a szünetben.

19′ Támadó három másodperc a Szedeák ellen, faraghatja hátrányát a MAFC. Pápai ellen azonban szabálytalan zárást fújnak.

19′ Smithnek sem megy ma kintről, újabb triplát ront el. Ciric dobását viszont blokkolják, majd ellene a falt, két büntetővel jöhet a MAFC. A csereként beálló Pápai áll oda, de az elsőt elrontja, a második viszont bent van, 38-30.

18′ Lakosa is elront egy hármast, jöhet a MAFC, Nikola Lazic kér ezúttal időt.

18′ Lilov sokat hezitál, végül csak beleáll a triplába, de ez sincs bent. Smith viszont elsüllyeszt egy trojkát, 38-29.

17′ Lilov pazar bejátszását Révész váltja két pontra, de Poscic rögtön válaszol, 38-26.

16′ Kovács Ádám triplája nagyon rossz, megkaparintja a Szedeák a labdát.

16′ Az alapvonalról jöhet a Szedeák, Révész pedig értékesíti a helyzetet, bár majdnem kikotorják a vendégek, 36-24.

16′ Zárkózik a MAFC, egy viszonylag könnyű kosárral, 34-24, Garai Péter pedig időt kér.

15′ Smith keverget, majd áll bele egy triplába, de lejön a gyűrűről. Ciric is ront egyet, de megvan a támadólepattanó, Boltic dobása kimarad.

14′ Misek dob palánkról egy kettest, ugyanígy tesz a túloldalon Révész, 34-22

14′ Smith játssza ki az üresen álló Miseknek, de nem megy be a hármas. Juhos is elront egyet a túloldalon, majd támadót fújnak Sihota ellen.

13′ Lilov következő triplája sem megy be, fordulhat a MAFC.

12′ Megfontolt támadásokat vezet a Szedeák, magabiztosan kosárlabdázik Lazic csapata, ennek eredménye egy újabb kétpontos Révész Ádámtól, 32-20.

12′ Sihota dobása jön le, lehet növelni az előnyt. Juhos triplája pedig beszédül! 30-20.

11′ Misek játssza meg szépen a centert, Poscicot, két pont, 25-20. Lilov támadólepattanót szed, pedig már majdnem lejárt a támadóóra. Juhos palánkról dob újabb két pontot, 27-20.

I. negyed 25-18.

10′ Hardin kilép a pályáról, jöhet a Szedeák. Lilov marad tiszta hármason, de a gyűrűről kijön a labda. Poscic nagyot harcol a másik oldalon, leszed egy támadólepattanót, majd pontot is szereznek a vendégek, 23-18. Révész Ádám a festékből brusztol be egy kétpontost, 25-18. Ez a negyed vége, hétpontos szegedi vezetés.

9′ Két büntető a MAFC-nak, Poscic áll oda, be is dobja mindkettőt. 23-16. Boltic adja el a labdát a fordulásnál, tovább zárkózhatnak a fővárosiak.

9′ Négy csapathibánál a Szedeák, de Sulovic labdát csen, Boltic fejezi be az akciót, 23-14.

8′ Smith indul meg, végigrobog a pályán és palánkról dob két pontot, 21-12. Ciric mutatja be a triplát, de bejátssza Juhosnak, aki elrontja a dobást, a másik oldalon viszont közelebb lép a MAFC, 21-14.

7′ Boltic szerez szépen labdát. Juhos pedig a festékből dob egy kettest, 21-10.

7′ Boltic dob palánkról egy kettest, időt kérnek a vendégek, 19-10, jól indul hazai szempontból a meccs.

6′ Sihota ront el egy hárompontost, fordulhat a Szedeák, de Lilovnak sem megy be a triplakísérlete.

5′ Kovács Ádám szerez egy hárompontost a MAFC-ból, majd meg is szerzik a labdát, de a csereként beálló Hardin hibázik, Ciric pedig büntet, 17-10.

5′ Ciric állna bele egy triplába, de szabálytalankodnak vele szemben, három büntető következik. Mindhármat értékesíti, 15-7.

5′ Kovács tör be, dobás közben faultolják a szegediek, így dobhat kettőt. Az első lejön a gyűrűről, a második bent van, 12-7.

4′ Lilov majdnem lelopja a MAFC támadásánál a labdát, de az alapvonalon megy ki. Smith ront egy triplát, de marad a fővárosiaknál a labda. Smith játssza meg Sihotát, azonban nem jó a dobás. Ahogy Juhosé sem a másik oldalon.

3′ Misek lábbal veri meg védőjét és dob egy ziccert, 10-6. A másik oldalon Lilov játssza ki Sulovicnak, de még gyűrűt sem talál a légiós, Boltic azonban labdát csen és dob egy ziccert, 12-6.

3′ Sulovic tör be, átadja Ciricnek, akit faltolnak, dobhat kettőt a Szedeák. Ciric mindkettőt bedobja, 10-4.

2′ Szerez a palánk alól két pontot a MAFC is, de a Szedeák második triplája is ül, Juhos süllyeszti el. Jön a válasz a másik oldalon de csak egy kettes formájában, Kovács szerzi a pontokat, 8-4.

1′ Ciric áll bele egy triplába és rögtön be is talál, jó kezdés, 5-0.

1′ A feldobást a Szedeák hozza el. Rögtön egy szépen kijátszott akció, Sulovic szerez két pontot a palánk alól, 2-0.

17.55 A vendég MAFC pirosban, a Szedeák fehérben lép parkettre, már csak néhány perc és kezdődik a mérkőzés.

17.45 Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, negyed óra múlva kezdődik a férfi kosárlabda NB I/A hatodik fordulójából a Szedeák és a MAFC összecsapása. Mindkét csapat bravúrgyőzelmet aratott múlt héten, a vendégek a címvédő Szolnokot, Nikola Lazic fiai a szombathelyi Falcot verték. A csapatok már melegítenek, izgalmas összecsapásra van kilátás.

A mérkőzés 18.00-kor kezdődik.

A mérkőzés elé

Beharangozónkat ITT olvashatják.

Előző sztori

Orbán Viktor: Kína és Kelet-Közép-Európa együttműködése az egész EU érdeke

Következő sztori

Jobbik: felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket