Kosárlabda: karriercsúccsal járult hozzá a MAFC elleni sikerhez Juhos Levente

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_falco80_gs

Remek győzelemmel folytatta a bajnokságot a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely szombaton a MAFC-ot győzte le 27 ponttal – bár matematikailag megállja a helyét, de erős túlzás lenne azt állítani, hogy a karriercsúcsot elérő, a találkozón 28 pontot szerzett Juhos Levente jelentette volna a különbséget, hiszen a teljes Szedeák jól működött szombaton.

Megszerezte második győzelmét a Naturtex-SZTE-Szedeák, miután Nikola Lazic együttese 94-67-re legyőzte a MAFC együttesét harmadik hazai mérkőzésén. Andrija Ciricék számára ugyan nem indult könnyen a találkozó, ám a nagyszünetbeli nyolcpontos előnyét gyorsan megnyugtató nagyságig tudta növelni, és végül kétség sem férhetett a szegedi sikerhez, amelyből Juhos Levente karriercsúcsot jelentő 28 ponttal vette ki a részét: magyarországi pályafutása során először sikerült négy triplát szereznie egy mérkőzésen, 17 kísérletéből mindössze öt nem landolt a gyűrűben, a ponterős játéka mellett pedig nyolc lepattanót, két gólpasszt és négy kiharcolt faultot írhattunk fel a neve mellé 34 pályán töltött perce alatt. „Nagyon szép emlék, hiszen könnyedén hoztuk ezt az igen fontos meccset. Külön örömteli számomra, hogy nekem is jól megy a játék, ez pedig már pontokban is megmutatkozik, nem csak így érzem. Most éppen nekem szaladt ki, az előző héten Ivan Lilovnak sikerült, a következőn meg lehet, hogy Révész Ádámnak fog, vagy Cirónak (Andrija Ciric – a szerk.), vagy bárki másnak – úgy érzem, jó pár emberben benne van egy ilyen teljesítmény. A társak is látták, hogy jól megy, kaptam a labdákat, ezekből pedig sikerült bedobálgatnom néhányat” – tekintett vissza a fővárosiak elleni sikerre Juhos Levente.

A szezon első két meccsén elszenvedett két vereséget két győzelemmel tudta feledtetni a Szedeák, amely a Falco után a MAFC-ot is legyőzte az újszegedi sportcsarnokban: a folytatásban pedig újabb két hazai mérkőzés vár a csapatra, hiszen a Sopron és a Jászberény érkezik a Tisza partjára a következő két játéknapon. „Nem szabad elszállnunk, de sokkal jobb a hangulat, mint 0-2-nél volt, mindenkinek megvan az önbizalma, hogy mi tudunk kosárlabdázni, jó szinten is. A következő két meccs azért lesz fontos, hogy sorozatban nyerni tudjunk négyet, ez biztosan nagy lökést adna a folytatásra, ez lenne a célunk. Utána, ha jönnének az idegenbeli meccsek is, akkor egészen szép helyen állhatnánk” – válaszolta portálunknak a Szedeák erőcsatára.

szedeak_mafc16_gs

Juhos Levente hozzátette, a budapestiek feljutása óta messze az a legerősebb MAFC az, amellyel most találkoztak, a négy légiósuk közül több is kulcsjátékos a csapatban, ugyanakkor úgy gondolja, a szombati sikerben a védekezés volt a kulcs. „A harmadik negyed végéig negyvennégy pontot engedtünk, a Falco ellen is látszódott a védőmunkánk. Ott sok pontot kaptunk, de nem voltak azok a hatalmas hibák, ezen a meccsen jött ki az, hogy egyben voltunk, segítettünk egymásnak, ha valaki egy picit lemaradt. Úgy érzem, a félidőre el is dőlt a meccs, a harmadik negyedet is jól tudtuk kezdeni, nincs a játékunkban az a 10-15 perces hullámvölgy, mint ami a Körmend vagy a ZTE ellen megvolt. Jól nézünk ki, ezen kell egy kicsit finomítani, aztán meglátjuk, mire lesz elég” – nyilatkozta Juhos Levente.

A következő fordulóban az a Sopron jön Szegedre, amellyel szemben a legutóbbi három szezonban oda-vissza vereséget szenvedtek a szegediek, így legutóbb 2013 februárjában örülhetett győzelemnek a Szedeák a hűség városának csapata ellen. Szombaton 16 órától (eredetileg 18 órakor játszottak volna a csapatok, de végül a annak érdekében, hogy a szurkolók hazaérjenek a 19 órakor kezdődő Celje-MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája meccsre, előrébb hozták a meccset) a formába lendülő Lazic-alakulat megpróbálhatja megtörni a rossz sorozatot – ehhez mindenképp szükség lesz legalább egy olyan teljesítményre, mint amit Juhos Levente nyújtott a MAFC ellen. „Nagyon erős a Sopron, tele külföldivel és sok jó magyarral. A hazai pálya nekünk segíthet, illetve az is, hogy ellenfelünk szerdán Franciaországban játszik, így jó pár kilométer lesz bennük. Meccs után kiderül, hogy ez pozitívan hat majd-e számunkra, de jó lenne ezt kihasználni, és a 4-0 elég jól mutatna ez után az időszak után” – mondta el a rájuk váró feladatról Juhos Levente.

Bár a 25 éves kosaras kiválóan játszott szombaton, azonban a Szedeákból többen is hozzátették a magukét a győzelemhez: Marko Boltic kilenc asszisztott jegyzett, Ivan Lilov hat gólpassza mellett 16 pontot és nyolc lepattanót szerzett, Andrija Ciric is húsz fölötti VAL-ig jutott, míg Révész Ádám csereként beállva is tizenkét pontot tudott a közösbe rakni. „Mi tényleg egy nagybetűs csapat vagyunk. Sokan használják ezt a szót, de minket ez jellemez a legjobban: fiatalként bejön Révész Ádám és kapja a zsugákat, ha ő van egy kicsit jobb helyzetben, mint mondjuk Lilov. Benne is benne vannak a tízpontos meccsek, Wirth Ádinak a védekezés az erőssége, mellette ha ő is elhiszi, akkor ő is ponterős tud lenni” – zárta Juhos Levente.

Default thumbnail
Előző sztori

Magyar bankok osztályzatait javította a Moody's

Következő sztori

Másodjára rendezték meg a Déri-kupát

Legutóbbi hasonló cikkek