Sport

Két gerincműtét után nyert világbajnokságot L. Nagy Kata

Két gerincműtét után nyert világbajnokságot L. Nagy Kata

2016. november 7., hétfő
Két gerincműtét után nyert világbajnokságot L. Nagy Kata
nagy_kata01

Az őszi szezonban két kvalifikációs versenyen is indult, így októberben részt vett a római IBFA világbajnokságon, ahonnan a Miss Abszolút díjjal és két másik kategória első helyével tért haza. L. Nagy Kata, köszönhetően óriási akaraterejének és kitartásának, hatalmas változásokon ment keresztül az elmúlt öt évben.

Az élet 40 felett kezdődik. Gyakran élnek ezzel a mondással a negyedik ikszet betöltött nők,

L. Nagy Kata

viszont nemcsak mondja, valóban megéli minden egyes pillanatát. A fitneszbajnok jövőre tölti az 50-et és jobb formában van, mint valaha. Minden korábbi nehézség ellenére azt mondta, és vallja a mai napig: tervekből a jövőre nézve is akad bőven. „Egész életemet végigkísérte a sport, hol erősebben, hol csak felszínesen” – mondta magáról a fitneszbajnok, aki az október 22-ei olasz világversenyről több első helyezést is hazahozott. A római IBFA-n a dobogó legfelső fokára állhatott például a 45 év felettiek kategóriájában, elhozta a legjobb póznak járó elismerés második díját, illetve megnyerte a Miss Abszolút díjat is. Sportmúltja régen gyökeredzik, korábban az atlétika töltötte ki mindennapjait, majd 2004-es gerincműtéte után kénytelen volt kímélő üzemmódba kapcsolnia. Az első komoly sérülését a szülés okozta: két csigolyája is elmozdult, deréktól lefelé lebénult. Csak hét évvel később tudott ismét a sportnak hódolni, ekkor már tudatosan fejlesztette a sérült területeket. Negyvenhét évesen azonban újabb baleset érte, egy rossz mozdulat következtében lebénult a jobb oldala, nyaki gerincprotézist kapott. Ez idő tájt készült az indiai világbajnokságra is.

nagy_kata02

„A férjem nem edz olyan komolyan, mint én, versenyezni sem szeretne. Nekem azt mondta, nem akar hülyén kinézni mellettem. Mi a motivációm? Egyrészt a gerincműtétek, másrészt mivel két nagy gyerekem van, valami elfoglaltságot kerestem magamnak. A műtéteket követően családi tragédiák is történtek, egy picit kicsúszott a talaj alólam. Nagyon jól jött, hogy terveim voltak nap mint nap, nem csak úgy éltem bele a nagyvilágba. Az egész család támogat ebben.” L. Nagy Katának és férjének két gyerek van, egy 25 éves lánya és egy 21 éves fia. Lányuk, mivel jó csapatjátékos, egy időben édesapja családjának nyomdokaiba lépve kézilabdázott, míg fiúk inkább az edzőteremben találta meg hobbiját. Attól függően, hogy L. Nagy Kata éppen versenyre készül-e vagy csak szinten tartja magát, napi 2-4 órákat edz. A lábak edzésére kiemelt figyelmet fordít, mivel atléta múltjából adódóan erős, inkább inas végtagjai vannak. Lábtolózni 200 kilóval szokott, a guggolást 80 kilóval végzi, a kitörést pedig szintén plusz súllyal csinálja. Sok szabadideje a mindennapi edzés mellett nem marad, viszont szívesen hódol kertészszenvedélyének és nevelgeti - a csak harmadik gyerekként emlegetett - 1 éves kutyájukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.