Jobbik: felesleges megtartani a letelepedési kötvényeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik szerint a három nagy hitelminősítő felértékelése után Magyarországnak már teljesen felesleges akár egy napig is a piacinál négyszer drágább, de sok biztonsági kockázatot magában hordozó letelepedési kötvények megtartása.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, a Moody’s hitelminősítő pénteki döntésére reagálva az MTI-vel közölte, a parlament akár már hétfőn is szavazhatna a letelepedési kötvények kivezetéséről, így minden akadály elhárulhatna az alkotmánymódosítás elől, megvédve az országot “mind a gazdag, mind a szegény migránsoktól, mind Juncker (az Európai Bizottság elnöke), mind Rogán (a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter) betelepítéseitől”.

A Moody’s Investors Service pénteken visszaemelte a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást.

A Jobbik korábban a letelepedési kötvények megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény hetedik módosítását, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezett az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltásáért. Az előterjesztés elfogadásához valamennyi képviselő kétharmadának támogatására, vagyis legalább két ellenzéki szavazatra is szükség van.

Előző sztori

Kosárlabda: a Szedeák nem a Szolnok, lemosta a pályáról MAFC-ot + FOTÓK

Következő sztori

Vízilabda: szinte végig vezetve nyert Debrecenben a ContiTech Szeged Diapolo