Ismét megtartják a Koraszülött világnapot Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

koraszulott_vilagnap_2016_plakatA Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány negyedik alkalommal rendezi meg a Koraszülött Világnapot november 19-én Tanácsadó és Továbbképző Központjában. Az egész napos rendezvényen ingyenes programokkal várnak minden érdeklődőt a tavaly megnyitott Központban (Szeged, Tábor utca 5.).

Magyarországon minden 9. gyermek koraszülöttként jön a világra, a dél-magyarországi régió mentési munkáját 24 éve a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány látja el, eddig közel 25.000 gyermek életét mentve. November 17. a Koraszülöttek Világnapja, ebből az alkalomból szervezik meg az előadásokkal, tanácsadásokkal, gyermekprogramokkal színesített rendezvényt.

„Pontosan egy éve nyílt meg Tanácsadó és Továbbképző Központunk a Tábor utcában, azóta több mint 700 diák, egyetemi hallgatók, iskolaorvosok és pszichológusok, védőnők vettek részt interaktív előadásainkon, melyben a koraszülés okaira és megelőzésére hívjuk fel a figyelmet. A Világnap célja, hogy a koraszülésben érintett családoknak, a várandós édesanyáknak illetve a várandósság előtt állóknak is gyakorlati tanácsokat adhassunk.” – mondta el Pintér Sándor az Alapítvány elnöke. A rendezvény 10 órakor kezdődik és a délelőtt folyamán rövid előadásokat hallhatnak a jelenlévők

Program:

10:00-10:15: Pintér Sándor: Koraszülött mentés régen és most

10:15-10:30: Csoma Zsanett: Korszerű újszülött, koraszülött bőrápolás

10:30-10:45: Monostori Dóra: Koraszülöttek anyatejes táplálásának aktualitásai

10:45-11:00: Baloghné Fűrész Veronika: Anyatejgyűjtő állomás a koraszülöttek szolgálatában

Kovácsné Süli Mónika és Zeffer Alexandra az egész nap folyamán tartanak tanácsadást az alábbi témákban: Várandós és szoptatós anyák étrendje; Tej,- és tojásmentes étrend

11:00 órától lesz lehetőség kérdezni a szakemberektől, délután 14:00-tól pedig a kicsiké a főszerep. Az Alapítvány önkéntesei gyermekfoglalkozást tartanak és a Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport műsora lesz látható.

A belépés minden programra ingyenes!

Előző sztori

Kézilabda: megszenvedett a Cegléddel a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

TEK-rajtaütések több településen: fegyvereket foglaltak le, 12 embert előállítottak

Legutóbbi hasonló cikkek