Közélet

Ismét megtartják a Koraszülött világnapot Szegeden

Ismét megtartják a Koraszülött világnapot Szegeden

2016. november 15., kedd
Ismét megtartják a Koraszülött világnapot Szegeden
koraszulott_vilagnap_2016_plakat

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány negyedik alkalommal rendezi meg a Koraszülött Világnapot november 19-én Tanácsadó és Továbbképző Központjában. Az egész napos rendezvényen ingyenes programokkal várnak minden érdeklődőt a tavaly megnyitott Központban (Szeged, Tábor utca 5.).

Magyarországon minden 9. gyermek koraszülöttként jön a világra, a dél-magyarországi régió mentési munkáját 24 éve a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány látja el, eddig közel 25.000 gyermek életét mentve. November 17. a Koraszülöttek Világnapja, ebből az alkalomból szervezik meg az előadásokkal, tanácsadásokkal, gyermekprogramokkal színesített rendezvényt. „Pontosan egy éve nyílt meg Tanácsadó és Továbbképző Központunk a Tábor utcában, azóta több mint 700 diák, egyetemi hallgatók, iskolaorvosok és pszichológusok, védőnők vettek részt interaktív előadásainkon, melyben a koraszülés okaira és megelőzésére hívjuk fel a figyelmet. A Világnap célja, hogy a koraszülésben érintett családoknak, a várandós édesanyáknak illetve a várandósság előtt állóknak is gyakorlati tanácsokat adhassunk.” - mondta el

Pintér Sándor

az Alapítvány elnöke. A rendezvény 10 órakor kezdődik és a délelőtt folyamán rövid előadásokat hallhatnak a jelenlévők

Program:

10:00-10:15:

Pintér Sándor: Koraszülött mentés régen és most

10:15-10:30:

Csoma Zsanett

: Korszerű újszülött, koraszülött bőrápolás

10:30-10:45:

Monostori Dóra

: Koraszülöttek anyatejes táplálásának aktualitásai

10:45-11:00:

Baloghné Fűrész Veronika

: Anyatejgyűjtő állomás a koraszülöttek szolgálatában

Kovácsné Süli Mónika

és

Zeffer Alexandra

az egész nap folyamán tartanak tanácsadást az alábbi témákban: Várandós és szoptatós anyák étrendje; Tej,- és tojásmentes étrend 11:00 órától lesz lehetőség kérdezni a szakemberektől, délután 14:00-tól pedig a kicsiké a főszerep. Az Alapítvány önkéntesei gyermekfoglalkozást tartanak és a Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport műsora lesz látható. A belépés minden programra ingyenes!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.