Helyére került a város 20 méteres karácsonyfája

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fenyofa03_gs

A Pillich Kálmán utcából érkezett idén Szeged karácsonyfája, amely csak arra vár a Klauzál téren, hogy felkerüljenek rá az ünnepi díszek.

Hétfőn a csodaszarvas került a helyére a Dugonics térre, és immár a város karácsonyfája is megszokott helyén, a Klauzál téren pompázik. Az egyelőre még díszek nélküli 20 méteres fenyőfát ezúttal is egy helyi lakos ajánlotta fel.

Ahogy Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője korábban portálunknak elmondta, idén is több szegedi lakos ajánlotta fel az ingatlanját kinőtt fenyőfáját, ezúttal egy újszegedi lakos mintegy 20 méter magas lucfenyője lett kiválasztva. Minden évben számos felajánlás érkezik a lakosoktól a társaság felé, ezekből választják ki a város karácsonyfáját, illetve a Kodály téren is állíttat a város minden évben egy kisebbet, szintén felajánlásból. A Klauzál téri fenyőt egy a díszburkolat alatti speciális foglalat tartja, amit négy éve építettek be, kiváltva ezzel a korábbi, kevésbé impozáns látványt nyújtó betontalpakat.

A Szegedi Karácsonyi Hetek november 25-én, pénteken délután kezdődnek, akkor gyúlnak fel az ünnepi fények is, előreláthatólag 16 óra 20 perckor.

no images were found

Előző sztori

Botka és Gyárfás az Echo TV-ben, avagy szabad-e labdázni Szegeden?

Következő sztori

Megválasztották az Alkotmánybíróság új tagjait