Hátország: SZEAC bravúrpont Debrecenből

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_u_14_csanyi_sandor

A 12. forduló mérkőzéseit játszották a hét végén a labdarúgó utánpótlás NB1-ben. A L-IT-SZEAC U14-es és U15-ös csapatai Debrecenbe látogattak, ahol az idősebbek bravúros döntetlen értek el, a náluk lényegesen nagyobb költségvetésből gazdálkodó DVSC Labdarúgó Akadémia ellen.

Tapogatózó kezdés után színvonalas, nyílt sisakos játékot hozott az első játékrész, A szegediek irányítottak, több lehetőséget is kialakítottak, de sajnos nem tudták bevenni a hajdúságiak kapuját. A DVSC támadásai is komoly veszélyt hordoztak, hiszen a góllövő lista harmadik helyezettje, a bajnokságban már tíz találatnál járó, hatalmas termetű Kenderesi Dávid rendkívül agresszívan, már-már durván letámadta a SZEAC védőket a labdaszerzés reményében. A védők azonban állták a sarat és remekül semlegesítették az ellenfél gólzsákját.
A második félidő hasonló játékot hozott, mint az első. A szegediek támadtak, két-három hatalmas helyzetet is kialakítottak, de a DVSC hálója érintetlen maradt. A Paksi legénységnek így meg kellett elégednie az egy ponttal, ami rendkívül fontos lehet a végelszámolásnál, hiszen az utóbbi négy fordulóban a mezőny legjobb csapataival játszott a SZEAC és három vereség után sikerült végre újra pontot szerezni Törökéknek, ami kellő lökést adhat a folytatáshoz.

Labdarúgó NB I, U15-ös korosztály, 12. forduló

DVSC-DLA – L-IT-SZEAC 0-0
Debrecen, vezette: Péter Attila (Juhász Dániel, Pocsai Gergő).
L-IT-SZEAC: Zékány – Kalmár, Ottlik, Mészáros, Török – Veszelka, Nagy-Pál, Fazekas, Csányi – Vincze, Holcsik (Lóki). Edző: Paksi Péter.

Paksi Péter: “Remekül játszottak a srácok a mai mérkőzésen. Talán a játék képe alapján több is volt a találkozóba, de az elmúlt hetek eredményei után meg kell becsülni ezt az egy pontot is. Külön örülök annak, hogy a védelem szinte hiba nélkül hozta le a találkozót, teljesen kikapcsolták a DVSC gólzsákját, aki már tízszer volt eredményes ebben a szezonban. “

Az U14-es gárda sokáig remekül tartotta magát a tabellán második helyen álló ellenfelével szemben, bátran, szemre is tetszetősen, szervezetten játszottak, ennek ellenére a debreceniek már a félidőre két gólos vezetést szereztek.

A második játékrészben sem állt be védekezni a SZEAC, felvállalta a nyílt sisakos küzdelmet, de végül Bilic Igor csapatának meg kellett hajolnia a komolyabb játékerőt képviselő DVSC előtt.

Labdarúgó NB I, U14-es korosztály, 12. forduló

DVSC DLA – L-IT-SZEAC 5-0 (2-0)
Debrecen, vezette: Juhász Dániel (Pocsai Gergő, Péter Attila).
L-IT-SZEAC: Sági – Őrhalmi, Ábrahám, Bánfi, Heidrich – Kovács, Radosevic, Csehó, Gera N.(Molnár) – Jakó, Gera Z. Edző: Bilic Igor.

Bilic Igor: “Egy remek ellenfél ellen jó és nehéz meccset játszottunk. A DVSC szinte minden hibánkat könyörtelenül kihasználta, míg mi nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel.”

Default thumbnail
Előző sztori

Interneten választanak a bordányiak

Default thumbnail
Következő sztori

Az Ab jövő héten folytatja az uniós kvótarendszerrel kapcsolatos ombudsmani indítvány tárgyalását

Legutóbbi hasonló cikkek