Sport

Hátország: SZEAC bravúrpont Debrecenből

Hátország: SZEAC bravúrpont Debrecenből

2016. november 16., szerda
Hátország: SZEAC bravúrpont Debrecenből
szeac_u_14_csanyi_sandor

A 12. forduló mérkőzéseit játszották a hét végén a labdarúgó utánpótlás NB1-ben. A L-IT-SZEAC U14-es és U15-ös csapatai Debrecenbe látogattak, ahol az idősebbek bravúros döntetlen értek el, a náluk lényegesen nagyobb költségvetésből gazdálkodó DVSC Labdarúgó Akadémia ellen.

Tapogatózó kezdés után színvonalas, nyílt sisakos játékot hozott az első játékrész, A szegediek irányítottak, több lehetőséget is kialakítottak, de sajnos nem tudták bevenni a hajdúságiak kapuját. A DVSC támadásai is komoly veszélyt hordoztak, hiszen a góllövő lista harmadik helyezettje, a bajnokságban már tíz találatnál járó, hatalmas termetű

Kenderesi Dávid

rendkívül agresszívan, már-már durván letámadta a SZEAC védőket a labdaszerzés reményében. A védők azonban állták a sarat és remekül semlegesítették az ellenfél gólzsákját. A második félidő hasonló játékot hozott, mint az első. A szegediek támadtak, két-három hatalmas helyzetet is kialakítottak, de a DVSC hálója érintetlen maradt. A Paksi legénységnek így meg kellett elégednie az egy ponttal, ami rendkívül fontos lehet a végelszámolásnál, hiszen az utóbbi négy fordulóban a mezőny legjobb csapataival játszott a SZEAC és három vereség után sikerült végre újra pontot szerezni Törökéknek, ami kellő lökést adhat a folytatáshoz.

Labdarúgó NB I, U15-ös korosztály, 12. forduló

DVSC-DLA – L-IT-SZEAC 0-0

Debrecen, vezette: Péter Attila (Juhász Dániel, Pocsai Gergő).

L-IT-SZEAC:

Zékány – Kalmár, Ottlik, Mészáros, Török – Veszelka, Nagy-Pál, Fazekas, Csányi – Vincze, Holcsik (Lóki).

Edző:

Paksi Péter. Paksi Péter:

"Remekül játszottak a srácok a mai mérkőzésen. Talán a játék képe alapján több is volt a találkozóba, de az elmúlt hetek eredményei után meg kell becsülni ezt az egy pontot is. Külön örülök annak, hogy a védelem szinte hiba nélkül hozta le a találkozót, teljesen kikapcsolták a DVSC gólzsákját, aki már tízszer volt eredményes ebben a szezonban. "

Az U14-es gárda sokáig remekül tartotta magát a tabellán második helyen álló ellenfelével szemben, bátran, szemre is tetszetősen, szervezetten játszottak, ennek ellenére a debreceniek már a félidőre két gólos vezetést szereztek. A második játékrészben sem állt be védekezni a SZEAC, felvállalta a nyílt sisakos küzdelmet, de végül Bilic Igor csapatának meg kellett hajolnia a komolyabb játékerőt képviselő DVSC előtt.

Labdarúgó NB I, U14-es korosztály, 12. forduló

DVSC DLA – L-IT-SZEAC 5-0 (2-0)

Debrecen, vezette: Juhász Dániel (Pocsai Gergő, Péter Attila).

L-IT-SZEAC:

Sági – Őrhalmi, Ábrahám, Bánfi, Heidrich – Kovács, Radosevic, Csehó, Gera N.(Molnár) – Jakó, Gera Z.

Edző:

Bilic Igor. Bilic Igor:

"Egy remek ellenfél ellen jó és nehéz meccset játszottunk. A DVSC szinte minden hibánkat könyörtelenül kihasználta, míg mi nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.