Kultúra

Gyulai zenekarokkal zárja az évet Dr. Rock

Gyulai zenekarokkal zárja az évet Dr. Rock

2016. november 30., szerda
Gyulai zenekarokkal zárja az évet Dr. Rock
synema_szeged_2015

A Synema és az Illúzió zéró együtteseket látja vendégül az IH Rendezvényközpontban Pleskonics András "Plesi", alias Dr. Rock.

Gyula-barát András-esttel folytatódik Dr. Rock Klubja szerda este 19 órától az IH Redezvényközpontban. Dr. Rock az idei évadot élőzenés programmal zárja. A tavaly nagy sikert aratott, igen kiváló fiatal gyulai zenekar, a kortárs alternatív rockzenét játszó Synema és a tartalmas, költői szövegekkel és érett, melodikus zenével jellemezhető Illúzió zéró együttes vendégeskedik Plesinél. A

Synema

feldolgozások helyett saját kompozíciókkal jelentkezik és – tudatosan távolságot tartva a "trendi" fősodortól – valami egyedit, újat keresnek és mutatnak. Felléptek már hazánk több színpadán, de legutóbb Olaszországban is sikert arattak egy nemzetközi fesztiválon. Idén bekerültek a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Programjának legjobb 25 támogatott zenekara közé. Az elektronikus hangzás jegyében a számukra kedves stílusokat: jazz, blues, funky, rock, reggae keverik, főleg „manuális” hangszereken. Ezek a műfajok az ő szűrőjükön keresztül lényegülnek át minőségi drum n’ bass és ambient stílusú eklektikus, elektronikus komoly (...) zenévé, ami nemcsak sok zenei érdekességet tartalmaz, de kellemes, táncolható muzsika is, az arra hajlamos közönség számára. A zenekar tagjai:

Jurdi Dániel

(gitár, ének) és

Falaty Bence

(szaxofon) ,

Nagy Gábor

(dobok),

Ritter Tamás

(gitár) és

Pusztai Attila

(szintetizátor, effektek). http://www.youtube.com/watch?v=gIjDi6dAVWA Az Illúzió zéró zenekar 2008-ban alakult Gyulán. Tagjai:

Szabó Ferenc

(ének, basszusgitár),

Oláh Szabolcs

(gitár, vokál),

Séllei József

(billentyűk) és

Rusznyák Csaba

(dobok). Az együttes stílusa költői rock & roll, amelyben kéz a kézben jár az elgondolkodtató, költői képekben gazdag poézis és az alternatív-pszichedelikus rockzene. A csapat 2014-ben adta ki A holnap hőse című, 14 számos nagylemezét, amelyek meghallgathatóak a zenekar

Facebook-oldalán

és letölthetőek az

illuziozero.hu

oldalon. http://www.youtube.com/watch?v=S3Sap_gBQsc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.