Floorball: hazai pályán győzte le a Szegedi FE a Torpedo csapatát

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

floorball_mj73

Hazai környezetben, fordulatos mérkőzésen gyűjtötték be újabb győzelmüket a szegedi floorballosok.

Az utóbbi időben rendre parázs csatákat vívtak a felek, így ezúttal is izgatottan készültek a szegediek a Torpedo elleni mérkőzésre. A hazaiak szokásos hadrendjükben vágtak neki a találkozónak, védekezésben emberfogással míg a támadó harmadban zónázással igyekeztek zavart kelteni a vendégek játékában. A Torpedo sem rohant előre ész nélkül, így sok passz jellemezte a játékot az első percekben, a csapatok keresték a rést a másik védelmén. Egy kipattanó lövés után szerezték meg a vendégek a vezetést a negyedik percben, de az első szünetre már 2-1-es szegedi előnnyel vonulhattak a csapatok.

A második harmad elején kissé kényelmesre vette a figurát Szegedi FE, két eladott labdából is gólt szerzett a Torpedo, ezzel újra náluk volt az előny. A játékrész forgatókönyve hasonlított az első harmadéhoz, szinte azonnal jött az egyenlítés, majd Feil félpályás lövésével már megint a haziak vezettek. Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a találkozó rendkívül sportszerű mederben zajlott, kiállítás is csupán egy volt vendég részről a 37. percben, ezt azonban kegyetlenül kihasználta a hazai csapat és először nőtt egy gólnál nagyobbra a különbség, sőt a harmad végén már három volt a szegedi előny.

Az utolsó játékrészben még született egy-egy találat mindkét oldalon, de a lényegen ez már nem változtatott, a Szegedi FE újabb győzelmet aratott hazai pályán. Folytatás november 19-én, Érden a Magyar Kupában, a következő bajnokit pedig november 27-én, ismét hazai környezetben a Veszprém ellen rendezik meg.

Férfi OB 2, 5. forduló

Szegedi FE – Torpedo Justitia SC 7 – 4 (2-1; 4-2; 1-1)

A Szegedi FE pontszerzői: Feil (1+0); Keszthelyi (1+0); Marosi (1+2); Papdi (2+1); Papp B. (1+0); Papp T. (0+1); Papp Z. (1+1)

Előző sztori

Kamion szenvedett balesetet hétfő reggel Szeged közelében

Következő sztori

Az SZTE részvételével alakul Szegeden molekuláris orvostudományi kiválósági központ