/

Előzetesét indítványozta az ügyészség az időskorú sértetteket kifosztó medgyesegyházi nőnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a medgyesegyházi nőnek az előzetes letartóztatását, aki ismeretlen társaival Makó környékén két időskorú sértettet próbált meg kifosztani.

A gyanú szerint a nő és két társa szeptember 18-án a délelőtti órákban megjelent egy a 80. életévét már betöltött nagyéri sértett lakóházánál. A ház udvarába a kulcsot megtalálva bementek, majd a lakóház folyosójára a szúnyogháló kivágása után behatoltak. A gyanúsítottak a lopást befejezni nem tudták, mivel a sértett őket megzavarta és a folyosón szóváltásba keveredve kérdőre vonta őket, hogy mit keresnek a házában. Az idős férfi védekezésképpen egy vascsövet tartott a kezében, amelyet az elkövetők egyike a kezéből kicsavart, majd mindhárman a helyszínről elmenekültek.

Ezen túlmenően a gyanúsított és két ismeretlen társa 2016. augusztusában a déli órákban megjelentek a közel 90 éves csanádalberti sértett lakóházánál. Az udvarba bejutottak úgy, hogy a nyitott hátsó kerítésen bementek s az ugyancsak nyitott ajtón keresztül a házba is behatoltak. A lakószobában tartózkodó, mozgásában erősen korlátozott sértett figyelmét bodzaszedés ürügyével elterelték, a bejárati ajtót eltakarták, ez alatt a gyanúsított bement a konyhába és az asztalon levő bögréből 15.000.-Ft készpénzt tulajdonított el.

A minősített kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, cselekményét különös visszaesőként elkövető gyanúsított előzetes letartóztatását az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a bíróságnál.

Default thumbnail
Előző sztori

Nagy Ervin: Róma bukása intő jel az Európai Uniónak

Default thumbnail
Következő sztori

Egy idős férfi lakásánál segítettek a szegedi tűzoltók

Legutóbbi hasonló cikkek