/

Előzetesben a forráskúti rablók

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rablo_orizetben

A Szegedi Járásbíróság a hétvégén nem jogerősen elrendelte annak a két gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akiket rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak előzetes letartóztatása 2016. december 12-ig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta K. A. és A. J. gyanúsítottak előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsíthatók az alábbi bűncselekmény elkövetésével:

A gyanúsítottak október hó 31-én 19 óra körül – ezidáig ismeretlenül maradt társukkal együtt – a K. A. gyanúsított által vezetett személygépkocsival megjelentek Forráskúton, abból a célból, hogy ott rablást kövessenek el. K. A. gyanúsított az autóban maradt, míg A. J. és ismeretlen társuk bemásztak a helybeli idős korú sértett udvarába, és a nyitott ajtón keresztül bementek a lakóépületbe. Itt A. J. gyanúsított lefogta a tévé előtt alvó asszonyt és száját befogva tőle pénzt követelt. A gyanúsított egészen addig tartotta lefogva a sértettet, amíg társa a házat átkutatta. Ezt követően a sértett kezeit egy kábelkötegelővel összekötötték, továbbá egy sállal és egy pulóverrel megkötözték a lábait, majd a házból mobiltelefont, ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el hozzávetőlegesen 15.000,- forint értékben.

Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak, akik közül az egyik ugyancsak rablás bűntette miatt büntetett előéletűnek minősül, kiemelkedő tárgyi súlyú (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) bűncselekményt látszanak megvalósítani, ezért megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a hatóságok elő megszöknének vagy elrejtőznének. A gyanúsítottak esetében továbbá az eljárás meghiúsításának, valamint K. A. gyanúsított vonatkozásában a bűnismétlésnek a veszélye is fennáll, ezért előzetes letartóztatásuk mindenképpen indokolt.

A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzéseit az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentett be, így a végzések nem jogerősek.

Előző sztori

Áder János a gyógyvizek hasznosításáról is tárgyalt Új-Zéland miniszterelnökével

Default thumbnail
Következő sztori

Negyven ló szabadult el egy csongrádi tanyáról hétfő hajnalban

Legutóbbi hasonló cikkek