Bulvár

Éhező cicát mentettek a vásárhelyi állatvédők

Éhező cicát mentettek a vásárhelyi állatvédők

2016. november 22., kedd
Éhező cicát mentettek a vásárhelyi állatvédők
Sovika1

Életet mentett egy állatorvostan hallgató Hódmezővásárhelyen. Sovika, a beteg cica példája arra hívja most fel a figyelmet, hogy a tél beköszöntével nagy szükség van ideiglenes befogadókra. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének célja, hogy a városban egy szervezett, jól működő ideiglenes befogadói-hálózat működjön, ezzel is segítve az állatbarátok összefogását és a társadalmi felelősségvállalás kialakulását.

Sovikának szerencséje volt, a csont sovány cicára a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntese, Fanni talált rá múlt pénteken Székkutas határában a 47-es főúton.

Fanni

állatorvostan hallgató, a riadt állatot azonnal magához vette, hazavitte, majd megitatta és megetette. Másnap állatorvos is látta a macskát, kiderült, hogy az éhezés miatt néz ki így. Szervezete és csontjai nem tudtak kifejlődni. Kapott injekciót, illetve féreghajtót. Sovika szép cicává is válhat, hiszen, ha rendszeresen kap enni, illetve megerősödik, nem fog másképp kinézni, mint egy átlagos, de annál sokkal hálásabb cicus. Az összefogásnak köszönhetően hamarosan ideiglenes befogadóhoz kerül, ahol várja majd állandó, szerető gazdáját. Mentenének, de nincs hová! Jön a tél, egyre hidegebbek az nappalok és az éjszakák. A hontalan állatok is szeretnék biztonságban érezni magukat. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete telephely nélkül működik, már 4 éve küzd a megkínzott, kidobott állatok életéért. Egyetlen lehetőség ilyenkor, hogy ideiglenes befogadóknál helyeznek el egy-egy kutyát vagy macskát. Ők vállalják a gondozást mindaddig, amíg a gazdi-jelölt meg nem érkezik érte. Ez pénzbe nem kerül a befogadóknak, hiszen a költségeket az egyesület fedezi, nekik csupán a biztonságot és szeretetet kell nyújtaniuk. Az évnek ebben a szakaszában még nagyobb szükség van ideiglenes befogadókra, mint máskor. Sovika éhen halhatott vagy meg is fagyhatott volna Fanni segítsége nélkül. Kérjük tehát azokat az állatbarátokat, akiknél van hely otthon egy elesett állatnak, jelentkezzen a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületénél. Bővebb információk a www.hmvhelyiallatvedok.eu oladlon, illetve az egyesület Facebook oldalán találhatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.