/

Az év végéig egyesül a Főgáz és az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Év végétől valamennyi lakossági földgázfogyasztót a Főgáz szolgál ki, miután utolsó lépésként beolvadással egyesül december 30-án a Főgáz és a kizárólagos tulajdonában lévő ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató, a társaság általános jogutódja a Főgáz lesz.

Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató részére adott csoportos beszedési megbízások kedvezményezettje is a Főgáz lesz, a fogyasztóknak nincs tennivalójuk, nem kell új megbízást adni.

A Főgáz tavaly szeptember 29-én vásárolta meg a társaság többségi részvénycsomagját a GDF International S.A.-tól, majd annak kizárólagos tulajdonosa lett. A beolvadással a Főgáz saját tőkéje 44,279 milliárd forintra, míg mérlegfőösszege 93,037 milliárd forintra nő, ezzel a társaság gazdasági stabilitása tovább erősödik – áll a közleményben.

Az év végén esedékes beolvadással lehetővé válik a lakossági földgázszolgáltatás hatékonyságának további javulása és a szolgáltatás minőségének további erősítése, hiszen így a Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, Csongrád, illetve Békés megye egyetemes szolgáltatásban ellátott mintegy 750 ezer gázfogyasztója is a Főgázhoz kerül, amely ezzel már 3,4 millió ügyfél ellátásáról gondoskodik.

Az ügyfelek a korábbiakkal egyezően továbbra is a megszokott helyeken és felületeken intézhetik ügyeiket. A Főgáz folyamatosan költséghatékony, minőségi szolgáltatások bevezetésén dolgozik, amelyek gyorsabbá, kényelmesebbé teszik az ügyintézést, ilyen szolgáltatás például a Főgáz ingyenes E-gázszámlája- írták.

Előző sztori

November 8-án szavaz a parlament az Alaptörvény módosításáról

Következő sztori

Börtönlelkészeket és börtönmissziót végző önkénteseket tüntetett ki Soltész Miklós