Az e-perek gyakorlati problémái – workshopot tartottak a Szegedi Törvényszéken

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November 18-án félnapos oktatás keretében vitatták meg a polgári perekben megvalósuló elektronikus kommunikáció gyakorlatban felmerülő problémáit a Szegedi Törvényszéken.

A rendezvényen a Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság és a törvényszék illetékességi területén található járásbíróságok képviseltették magukat.

A képzést Tárkány-Szűcs Babett, a Szegedi Törvényszék elnöke nyitotta meg, majd Vida-Sós Tünde, a Szegedi Járásbíróság bírája az oktatás célját és a megvitatásra kerülő témákat ismertette.

A program további részében workshopok keretében folyt a munka, melyek moderátori feladatait Gál Marianna, a Szegedi Törvényszék bírája, Szalai-Nagy Andrea, a Szegedi Járásbíróság bírája és Vida-Sós Tünde, a Szegedi Járásbíróság bírája látták el.

A workshopok fő témái az elektronikus kapcsolattartás körében felmerülő illetékfizetéssel kapcsolatos problémák, az e-perek ügyvitele és az elektronikus kapcsolattartáshoz szükséges iratminták, valamint az elektronikus kommunikációs csatornák voltak.

Mindezeken túlmenően a jó gyakorlatok összefoglalására, ismertetésére is sor került, a résztvevőknek pedig lehetőségük nyílt javaslataik megfogalmazására.

Default thumbnail
Előző sztori

Az Evitára készül a Függöny előtt, maszk nélkül

Következő sztori

A török kori Szegedről szól a Polgári Platform idei utolsó előadása

Legutóbbi hasonló cikkek