Közélet

Az e-perek gyakorlati problémái – workshopot tartottak a Szegedi Törvényszéken

Az e-perek gyakorlati problémái – workshopot tartottak a Szegedi Törvényszéken

2016. november 21., hétfő
Az e-perek gyakorlati problémái – workshopot tartottak a Szegedi Törvényszéken

November 18-án félnapos oktatás keretében vitatták meg a polgári perekben megvalósuló elektronikus kommunikáció gyakorlatban felmerülő problémáit a Szegedi Törvényszéken.

A rendezvényen a Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Törvényszék, a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság és a törvényszék illetékességi területén található járásbíróságok képviseltették magukat. A képzést

Tárkány-Szűcs Babett

, a Szegedi Törvényszék elnöke nyitotta meg, majd

Vida-Sós Tünde

, a Szegedi Járásbíróság bírája az oktatás célját és a megvitatásra kerülő témákat ismertette. A program további részében workshopok keretében folyt a munka, melyek moderátori feladatait

Gál Marianna

, a Szegedi Törvényszék bírája,

Szalai-Nagy Andrea

, a Szegedi Járásbíróság bírája és

Vida-Sós Tünde

, a Szegedi Járásbíróság bírája látták el. A workshopok fő témái az elektronikus kapcsolattartás körében felmerülő illetékfizetéssel kapcsolatos problémák, az e-perek ügyvitele és az elektronikus kapcsolattartáshoz szükséges iratminták, valamint az elektronikus kommunikációs csatornák voltak. Mindezeken túlmenően a jó gyakorlatok összefoglalására, ismertetésére is sor került, a résztvevőknek pedig lehetőségük nyílt javaslataik megfogalmazására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.