Adományokat gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

adomanygyujtes

„Fiatalok a kisgyermekes családokért” címmel hirdetett országos adománygyűjtő akciót négy családszervezet: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Pure Fashion Alapítvány és a Fiatalok az Élet Szolgálatában.

Mennyit ér egy üveg bébiétel? Ha egyszerűen akarunk válaszolni, rávághatjuk: háromszáz forintért már sokfélét vehetünk. Ha a kérdés mögött megkeressük a kérdező szándékát is, akkor hozzátehetjük: valakinek csak egy jószándékú döntés, másnak elérhetetlen luxuscikk. Kicsit erről is szólt az az országos adománygyűjtő akció, amihez a Szeged környéki nagycsaládos egyesületek is csatlakoztak, és aminek tapasztalatairól alább olvashatnak.

„Fiatalok a kisgyermekes családokért” címmel hirdetett országos adománygyűjtő akciót négy családszervezet: a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, a Pure Fashion Alapítvány és a Fiatalok az Élet Szolgálatában. Az adománygyűjtést a CBA Üzletlánc támogatta a helyszín biztosításával.
Szegeden a CBA Príma Nova üzletében szólították meg a vásárlókat november három szombatján a NOE önkéntesei, arra biztatva mindenkit, hogy vásároljon eggyel többet a számára is szükséges holmikból vagy tegyen a kosarába olyan árut, amivel kisgyermekes családokat tudna támogatni.

„A kezdeményezés újdonsága, hogy Magyarországon első alkalommal gyűjtenek adományt a fiatalok (családszervezetek tagjai, önkéntesei) a kisgyermekes családok számára” – mondta el Török Krisztina, a NOE Ifjúsági Munkacsoportjának vezetője. Örömmel emelte ki, hogy ezzel a feladattal azt a korosztályt sikerült aktivizálni és egy jó cél mellé állítani, akikre gyakran rálegyintenek az emberek, mondván: „ezek a mai fiatalok semmi hasznosat nem csinálnak”.

A zsombói Csemete Nagycsaládosok Egyesületének elnöke azt is hozzátette, hogy a szegedi gyűjtést kiskunmajsai, mórahalmi és zsombói egyesületek önkénteseivel sikerült megvalósítaniuk, ami ez alkalommal is megmutatta és megerősítette azt az összefogást és segítőkészséget, ami a NOE-t egyébként is jellemzi.

A gyűjtés eredményéről megtudtuk, hogy a jólelkű vásárlók adományai minden szombaton megtöltöttek egy-egy nagy bevásárlókocsit, melyek között akadt pelenka, popsitörlő, babasampon, de tartós élelmiszerekből (liszt, cukor, étolaj stb.) és a gyerekek számára leginkább örömöt okozó édességekből (szaloncukor, kekszek) is kerülhet majd az ajándékcsomagokba.

Az országos akció zárására november 24-én Budapesten, a NOE székházában kerül sor, ahol az adománygyűjtésben részt vevő négy családszervezet vezetői mellett Dr. Illés Boglárka ifjúságügyekért felelős helyettes államtitkár (EMMI) is értékeli a kezdeményezést, illetve átadják a családok képviselői számára az adományokat.

A fiatalok hozzáállását jól jellemzi, hogy a tájékoztató szórólapok osztogatása és a felajánlott adományok átvétele során mosolygós, közvetlen, barátságos önkéntesekkel találkozhattak az áruház vásárlói. Ők maguk pedig vállalt feladatuk végeztével jókedvűen így foglalták össze tapasztalataikat: „Ez tökjó volt. Legközelebb mikor lesz ilyen?”.

Előző sztori

Novák: rendhagyó módon kell beszélni a fiatalokat érintő kérdésekről

Következő sztori

Kézilabda: az utolsó másodpercekben döntötte el az Algyő a Pick U23 elleni meccset