A Vásárhelyi Fotószimpózium anyagát mutatják be Budapesten

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

B_GY_Martely_pano

A 13. Vásárhelyi Fotószimpóziumon, a mártélyi Tisza-holtág festői környezetében készült legszebb képeket bemutató tárlat nyílik csütörtökön Budapesten, a Bartók1 Galériában – tájékoztatta a hódmezővásárhelyi önkormányzat sajtóreferense az MTI-t.

Török Anita felidézte, a már több mint egy évtizedes múltra visszatekintő fotószimpóziumra érkező alkotók minden esztendőben egy-egy héten át egy kötelező vagy éppen általuk “szabadon választott” témát járnak körül. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának művészei sorozataikkal megörökítették már Hódmezővásárhely épített, szellemi, tárgyi, emberi és természeti értékeit. Tavaly pedig a nagy előd és mester, Nagygyörgy Sándor (1933-1993) fotográfus előtt tisztelegve az európai hírű természetfotós kedvenc témáját, a hódmezővásárhelyi és a városhoz kötődő képzőművészeknek több mint egy évszázada ihletet adó mártélyi Tisza-holtágat kapták lencsevégre.

Az elkészült több száz felvétel közül több mint negyvenet tekinthet meg a közönség december elejéig a Bartók1 Galériában.

A Mártély – Hommáge á Nagygyörgy Sándor című kiállításon Balla András, Berényi Gyula, Doboczky Zsolt, Dömötör Mihály, Gál András, Kozák Albert, Németh Andrea, Süli István, Szél Ágnes, Török János, Vajda János és Zsila Sándor alkotásain keresztül tárul a nézők szeme elé Mártély varázslatos hangulata.

Előző sztori

Honvédek segítik a rendőrök munkáját a déli határon - egy mindenkiért, mindenki egyért…

Default thumbnail
Következő sztori

Orbán: politikai blöff a Rogán Antal elleni támadás

Legutóbbi hasonló cikkek