Újraválasztották Gulyás Tibort a HÖOK elnökévé

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újraválasztották Gulyás Tibort a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnökévé a szervezet jubileumi tisztújító közgyűlésén.

Az elnök a tanácskozás szünetében az idén húszéves HÖOK elmúlt két esztendejéről kifejtette, a munka első szakasza önvizsgálatról szólt, etikai chartát, választási kódexet dolgoztak ki, módosították a rendezvényekkel kapcsolatos szabályzatokat. Sikerült kialakítani egy olyan szakmai támogató rendszert, amely segíteni tudja a hallgatói önkormányzatokat.

Ezzel párhuzamosan – a megalapozott érdekvédelmi álláspont kialakítása érdekében – minden a hallgatók számára fontos területen felmérések készültek. Kutatás vizsgálta az egyetemisták bevételeinek és kiadásainak alakulását, átfogó felmérés a hallgatói szolgáltatásokat, a kollégiumi kapacitásokat – közölte Gulyás Tibor.

A kormány készülő kollégium fejlesztési stratégiája is nagyban támaszkodik a HÖOK – a felmérések alapján elkészített – a kapacitások bővítésével, a szolgáltatások javításával kapcsolatos javaslataira – mondta az elnök, aki a Pécsi Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója.

A nyitott kérdések között említette Gulyás Tibor a tanárképzés helyzetét, melyben a hallgatói érdekképviseletnek sok feladata van még.

A HÖOK jubileumi közgyűlésén a szervezet tiszteletbeli elnökévé választották Kiss Tamást, a Magyar Egyetemisták és Főiskolások Szövetsége alapító elnökét, kifejezve ezzel tiszteletüket a hatvanéves hallgatói mozgalom létrehozói felé.

A HÖOK tiszteletbeli tagjává választott hat külhoni hallgatói szervezetet, melyek egy-egy mandátumot is kaptak, így ha ugyan csak szimbolikus mértékben, de részeseivé váltak a magyar hallgatókat érintő döntéshozatali folyamatnak – közölte az elnök.

Előző sztori

Mediaworks: A Népszabadság felfüggesztésének gazdasági okai vannak

Következő sztori

Kézilabda: elveszítette a rangadót az SZKKSE + FOTÓK