Tuzson: Brüsszel nem tett le a kötelező betelepítésről

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint Brüsszel nem tett le a kötelező betelepítésről, így az ellene való fellépést európai szinten és a hazai szabályozás tekintetében is erősíti annak a több mint 3,3 millió embernek az akarata, akik nemet mondtak a kvótákra az október 2-i népszavazáson.

Tuzson Bence szombaton a kvótareferendum eredményét értékelő sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: számítanak arra, hogy az Országgyűlésben a pártok támogatni fogják az Alaptörvény módosítását.

Szeretnénk mindenkivel egyeztetni, építő javaslataikat meghallgatni, hiszen a módosításhoz a parlamenti képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a változtatásokat november 8-án fogadhatja el az Országgyűlés.

Jelezte ugyanakkor: az MSZP nem vett részt a témában tartott egyeztetésen, annak ellenére, hogy képviselői korábban úgy nyilatkoztak, a népszavazást nem, de ha lesz azzal kapcsolatos törvényjavaslat, azt támogatni fogják. Az államtitkár annak a véleményének adott hangot, hogy a szocialisták ezzel a lépéssel nemet mondtak 3,3 millió ember akaratára.

Tuzson Bence hangoztatta: a népszavazáson új egység jött létre Magyarországért, s ebbe az egységbe nem pártok szavazói, hanem azok az emberek tartoznak, akik kiálltak magukért, gyermekeikért, unokáikért, Magyarország jövőjéért.

Ennek az egységnek az akaratát a kormánynak, minden pártnak érvényre kell juttatnia, ezért az egységért a parlamentnek is ki kell állnia, a miniszterelnök ezért döntött úgy, hogy beterjeszti az Alaptörvény módosítását – mondta.

Az államtitkár emlékeztetett: az Alaptörvény-módosítás legfontosabb része, hogy Magyarországra nem telepíthető be idegen népesség. Lényeges elem az is, hogy mindenkinek, az állam minden szervének kötelessége Magyarország önazonosságának megtartása, önazonosságának védelme. Ez azt jelenti, hogy ezt az országot úgy szeretjük, ahogy van, így szeretnénk továbbadni utódainknak – fogalmazott.

Az ország biztonságához hosszú távon az Alaptörvény módosításán túl szükséges a déli határszakasz további erősítése, a védelem folyamatos fenntartása is, mert a következő húsz-harminc évben nem számíthatunk a migrációs nyomás csökkenésére – jegyezte meg.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK

Default thumbnail
Következő sztori

Az Egyesült Államokban tárgyalt a honvédelmi miniszter

Legutóbbi hasonló cikkek