/

Szülők is támogatták a 90 éves Petőfi-iskola nyelvi tantermét + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

90_eves_a_petofi_iskola014kfRégi álom vált valóra kedden a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskolában, az éppen ma 90 esztendős épületben új nyelvi szaktantermet adtak át. A támogatók sorából többek között a petőfitelepi vállalkozók és a szülők is kivették részüket. Utóbbiak egy iskolatörténeti kiállítás gyűjteményi anyagához is hozzájárultak, az intézmény elmúlt évtizedei fotókon, törzslapokon, naplókon elevenednek meg.

Csak a könyvek régiek, minden más megújult a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola emeleti tantermében, ahol az angol tagozatos csoport óráit tarják ezentúl. A 21. századi oktatási követelményeknek már nem megfelelő szobába új bútorok, digitális tábla és projektor is került. Winkler Andreától, az intézmény igazgatójától megtudtuk, összesen kilencen álltak támogatóként a felújítás mellé, a Klik-től például új bútorokat kaptak, mellette pedig a Petőfitelepi Ifjúságét Alapítvány, valamint helyi vállalkozók, szülők, illetve az önkormányzat csatlakozott felajánlásaival.

Az iskola idén ünnepli fennállásának 90. évfordulóját, ennek apropóján született meg az iskolatörténeti kiállítás, mely fotókon és egyéb dokumentumokon keresztül kíséri végig az intézmény életét 1920-as évektől napjainkig. Az október végéig látogatható tárlat szülők, egykori tanítványok, és civil szervezetek ereklyéiből jöhetett létre, vagyis gyakorlatilag teljes Petőfitelep összefogott ennek megvalósításáért – mondta az igazgató.

Egész héten ünnepelnek a gyerekek

A 90. évforduló alkalmából egész hetes programsorozatot szervezett az iskola. Hétfőn átadták az intézmény homlokzati feliratát, a diákok zászló alatt vonultak az iskola elé, éppen úgy, mint közel 100 éve a Petőfi-iskola első tanulói. Aznap úgynevezett történeti akadályversenyt is rendeztek Petőfitelep és az iskola történetéből.

petofi_90

Szerdától Petőfi-szavalóversennyel folytatódnak a programok, a rendezvényen nemcsak a Petőfi-iskola, hanem a város általános iskolásai is emlékeznek a névadóra. Csütörtökön szakmai nap következik a pedagógusoknak, a téma ezúttal a sakk oktatásban betöltött szerepe lesz, hiszen a sakk az iskola sikeres innovációs területe. A tanítási hét utolsó napján gálaműsor zárja a programokat, híres egykori és jelenlegi tanítványok, szegedi művészek adnak műsort, többek között jelen lesz Incze József színművész is. Fellép továbbá a Tirola Művészeti Iskola, és a helyi hagyományőrző csoport is.

no images were found

Előző sztori

Gázolás miatt 20-50 perces késésekre számíthatnak a vonattal utazók a szegedi vonalon (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Valóban cukornádból vannak a Magyarországon kapható nádcukrok