Sport

Rio 2016: elkészült a MOB értékelése

Rio 2016: elkészült a MOB értékelése

2016. október 3., hétfő
Rio 2016: elkészült a MOB értékelése

Londontól Rióig címmel elkészült a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) értékelése a riói játékokról, a kötetet Borkai Zsolt elnök hétfőn nyújtotta át Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének.

A miniszter kifejtette, a sikeres olimpia után a kiértékelő szakasz következik, és a MOB-bal közösen tesznek javaslatokat a kormánynak a hatékonyabb sportpolitika és sportfinanszírozás érdekében.

Balog Zoltán

elmondta: látogatásuk annak is az elismerése, hogy az eddigi 168-ról Rióban 176-ra nőtt a magyar olimpiai aranyérmek száma. "Ebbe a füzetbe belepillantva pedig az is látható, hogy a népességhez vagy a GDP-hez képest különösen büszkék lehetünk a riói olimpikonjainkra" - tette hozzá Balog Zoltán.

Borkai Zsolt

elmondta, az elmúlt négy évben komoly segítséget kaptak a kormánytól, a MOB jelentésében ennek az időszaknak az eredményeiről ad átfogó ismertetést. "Sikeres négy éven vagyunk túl, és nagyszerű eredményeket értünk el a riói játékokon. A további együtt gondolkodás révén a következő négy év is hasonlóan eredményes lehet" - fogalmazott a MOB elnöke. A magyar csapat nyolc aranyérem mellett három ezüstöt és négy bronzot nyert a riói játékokon, így az éremtáblázat 12. helyén végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.