Közélet

Orbán Viktor a KDNP elnökével egyeztetett az Alaptörvény módosításáról

Orbán Viktor a KDNP elnökével egyeztetett az Alaptörvény módosításáról

2016. október 12., szerda
Orbán Viktor a KDNP elnökével egyeztetett az Alaptörvény módosításáról
Orbán Viktor; Semjén Zsolt

Az alaptörvény módosításáról egyeztetett Orbán Viktor a KDNP elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerdán az MTI-vel.

Mint felidézte:

Orbán Viktor

, Magyarország miniszterelnöke, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke az alaptörvény sikeres módosítása érdekében egyeztetést kezdeményezett minden parlamenti frakcióval rendelkező párt elnökével. Szerdán az Országházban került sor

Orbán Viktor

és

Semjén Zsolt

, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökének megbeszélésére. A tárgyaláson a KDNP vezetője jelezte: pártja egyetért az alkotmánymódosító javaslat irányával és tartalmával, képviselői a parlamenti szavazás során a módosítást támogatni fogják.

Havasi Bertalan

közleményében emlékeztetett arra is, hogy az október 2-i népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre. Ezzel létrejött egy új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását. A 98 százalékos többség, 3,3 millió ember egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményezte a miniszterelnök az Alaptörvény módosítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.