Közélet

Novák Katalin: előremutató kezdeményezés a családszervezetek első adventi jótékonysági vására

Novák Katalin: előremutató kezdeményezés a családszervezetek első adventi jótékonysági vására

2016. október 27., csütörtök
Novák Katalin: előremutató kezdeményezés a családszervezetek első adventi jótékonysági vására

Előremutató kezdeményezésnek nevezte a családszervezetek egy hónap múlva megrendezendő első adventi jótékonysági vásárát Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Magyarországon valódi társadalmi bázissal, támogatottsággal rendelkező intenzív, vidám családos élet van. Ez a civil összefogás az egész társadalom számára fontos értékeket jelenít meg, így többek között az egymásra figyelést és segítségnyújtást - mondta az államtitkár, hozzátéve: a családbarát ország eszméjének valóra váltásáért még sokat kell tennie az államnak és az egyénnek is.

Király Nóra

, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, a jótékonysági vásár kezdeményezője és megvalósítója a sajtótájékoztatón elmondta: az adventi időszak nyitányaként a Várkert Bazárban november 26-án szombaton délelőtt megrendezendő rendezvényhez már számos szervezet csatlakozott. Legalább 40 standon fogják árulni a kézműves termékeket: bejglit, mézeskalácsot és más saját készítésű süteményeket, illetve adventi koszorúkat, gyertyákat, ajándéktárgyakat. A rendezvényt színes családi programok kísérik. A befolyt összeget teljes egészében a daganatos gyermekek gyógyulásáért küzdő Őrzők Alapítvány javára fogják felajánlani. A jótékonysági rendezvény fővédnöke

Herczegh Anita

, a köztársasági elnök felesége, aki maga is visz saját készítésű ajándékokat és a vásárra látogatókkal közösen kézműveskedik majd - mondta el a kezdeményező.

Kardosné Gyurkó Katalin

, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy támogatják a kezdeményezést. Szeretnék megmutatni, hogy szívesen adnak, fontos számukra mások boldogulása és szeretnék megköszönni a társadalomnak, hogy egyre inkább elfogadott a nagy család.

Ugron Zsolna

író, a Várkert Bazár háziasszonya elmondta, hogy örömmel adnak helyt a jótékonysági rendezvénynek és kiegészítő akciót is szerveznek: november 25-én féláron tekinthető meg nagy karácsonyi kiállításuk. A Szülők Háza Gyermekfészek Családi Napköziben tartott sajtótájékoztatón

Regős Judit

, a Szülők Háza Alapítvány elnöke elmondta: küldetésük, hogy befogadó családi közösségeket teremtsenek. "Megmutatni, hogy együtt lenni jó, együtt adni jó" - fűzte hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.