Női labdarúgás: alulmaradt a diósgyőri rangadón a Szent Mihály

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentmihaly_videoton06_gs

A hibátlan éllovas DVTK jobban futballozott, mint a szegediek, és megérdemelten nyerte a csúcsderbit Vachter Fanni vezérletével.

Miskolc, DVTK-stadion, 100 néző
2016. október 29., 15.00
DVTK
Szent Mihály
A meccs véget ért.

Játékvezető: Rendek István •* Asszisztens: Császár Kristóf, Skarupa Tamás
4
1

Női labdarúgó NB II 8. forduló:

DVTK – Szent Mihály 4-1 (2-0). Diósgyőr, 100 néző, vezette: Rendek István (Császár Kristóf, Skarupa Tamás).
DVTK: Varga L. – Váradi, Boros, Miliczki (Bukovszki 78′), Tóth A., Paranai, Kresák, Kerekes (Szőke 46′), Újvári (André 85′), Bernáth, Vachter. Vezetőedző: Fórizs Sándor.
Szent Mihály: Schildkraut – Lipták D. (Zimányi Kovács 52′), Vass, Harcel, Temesváry, Szántó, Szalai, Papp (Horváth O. 73′), Guth, Sávai (Cselenák 52′), Szil. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Tóth A. (16′), Újvári K. (44′), Boros K. (59′), Vachter F. (72′ – 11-esből), illetve Papp D. (46′)

Online közvetítésünk:

VÉGE!

90′
Vége a mérkőzésnek. A látottak alapján megérdemelten nyert az éllovas Diósgyőr, mely jobban futballozott, mint vendége. Úgy tűnik, jelen állapotában a DVTK még előrébb tart, még jobb csapat, mint a Szent Mihály, annyi azonban bizonyos: szépségben és bájban nem vehetik fel a versenyt a szegedi lányokkal!
87′
Boros Kinga sokadik pompás, erős távoli lövését jegyezhetjük még fel a hajrában, az ezúttal két kézzel a labdáért nyúló Schildkraut Fruzsina gyönyörűen védett.
86′
André Antónia kap pár percet a miskolci mestertől, Újvári Krisztina kezdheti hamarabb a pihenőt.
83′
Vass Noémi 25 méterről lőhetett szabadrúgást egy jóindulatú bírói ítélet következtében, a sistergős löket lecsapódott Varga Linda kapus elé, aki lábbal hárított, a kipattanót Guth Renáta a fekvő portás mellett akarta rögtön a hálóba továbbítani, ám Varga gyorsan felpattant, és ölbe kapta a labdát. Óriási szépítési esélyt szalasztottunk el!
82′
A frissen beállt Bukovszki Mónika lesgyanús helyzetben fordult le, lépett ki, de közel perdítése nem fogott ki Schildkrauton, hálóőrünk elcsípte a lasztit.
79′
Miliczki még a szöglet előtt le is jött a pályáról, Bukovszki Mónika váltotta. A sarokrúgás követően Paranai Enikő erőtlen lövését csípte el Schildkraut kapus.
78′
Miliczki Noémi erőszakosan verekedett ki magának lehetőséget, Harcel Boglárka tanárian keresztezett, és szögletre mentett előle.
76′
Kicsit leült a mérkőzés a negyedik gól után, nem erőlteti a támadásokat a hazai együttes, a vendégeken pedig érződik a csalódottság.
72′
GÓÓÓL 4-1! Vachter Fanni kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult, a kapu közepétől kissé balra helyezte a játékszert, és tette mindezt olyan erővel, illetve gyorsasággal, hogy Schildkrautnak nem volt esélye a hárításra. A DVTK 34-es számú futballistája immár 17 találatnál tart a bajnokságban, nyolc meccsen. Nem rossz, mit mondjunk…
71′
TIZENEGYES! Váradi Cintia három-négy szegedi védőt ültetett hintába remek cselekkel, majd ahogy a tizenhatos vonalához ért, bedobta magát két szegedi közé, és beesett a büntetőterületen belülre. Kívülről ártatlan esetnek tűnt, a játékvezető mindenesetre büntetőt ítélt.
69′
26 méteres diósgyőri szabadrúgást hárított vetődve Schildkraut Fruzsina. Újvári Krisztina a jobb alsót nézte ki magának, párharcukat viszont a kapuvédő nyerte meg.
65′
Hazai szögletet figyelhettünk, a kipattanó labdát Tóth Alexandra szúrta rá, Vass Noémi az ötösön blokkolt, majd felszabadítottak a szentmihályiak.
64′
A Diósgyőr irányítja a mérkőzést, könnyedén jönnek át a hazaiak egy-egy csellel a középpályán, majd meg tudnak lódulni, innentől kezdve pedig már igen nehéz a szegedi védelem dolga.
59′
GÓÓÓL 3-1! Boros Kinga 24 méterről a léc alá lőtt, erről most lemaradt Schildkraut, aki egy kézzel nyúlt a labda után, és sajnos nem érte el. A DVTK csapatának megint megnyugtató, kétgólos az előnye, miközben már csak fél óra van hátra a rangadóból.
55′
Miliczki kevergetett megint, ezúttal nem lőtt, hanem ívelt, Schildkrautnak ez csemege volt, lekapta, mint a legyet.
54′
A hazaiak 10-ese, Miliczki Noémi kétszer is nagyszerűen fordult le, és lőtt, szerencsénkre egyik kísérlete sem talált most kaput. A mieink próbálnak stabilan védekezne, majd abból kontrázni.
52′
Zimányi Kovács Anikó Lipták Dóra helyére érkezett a pályára, beszállt tehát a vendégek legjobbja is végre.
51′
Cselenák Kingát küldte Sávai Vivien helyére Cserenkó Szabolcs, a Szent Mihály mestere.
49′
Meglepte a szegediek harcias kezdése a diósgyőrieket, akik megpróbálnak ismét támadni, de Guth Renáta megakasztja a szépen épülgető akciót.
46′
GÓÓÓL 2-1! A második félidő kezdetén azonnal itt a szépítés, Papp Dorina talált a hálóba egyéni akció végén, visszajött a remény.
46′
Nagy rövid szünet után elkezdődött a második félidő, bízzunk benne, jobb szegedi játékkal…

SZÜNET!

45′
Véget ért az első felvonás. Közben Zimányi Kovács Anikó megérkezett Miskolcra, hamarosan beállhat majd.
44′
GÓÓÓL 2-0! Újvári Krisztina távolról vette célba a vendégkaput, ez pedig már olyan jól sikerült, hogy kipókhálózta a felső sarkot. Schildkraut hiába kapaszkodott, ezt nem érhette el, immár kétgólos tehát a hazai előny.
43′
Óriási bombát eresztett el Boros Kinga, elképesztő bravúrral hárított Schildkraut Fruzsina! Ez a lövés gólt érdemelt volna, de mi örüljünk kapusunk nagyszerű védésének! Amíg ezt lejegyeztük, Boros újból próbálkozott, ezúttal mellé szállt a lövése.
38′
A gólszerző Tóth Alexandra olyan veszélyesen tekert kapura egy szögletet, hogy Schildkrautnak kapaszkodnia kellett. Megtette, kitolta a lasztit, a következő korner pedig már nem okozott zavart, menteni tudtak a védőink. Ezzel együtt ismét a diósgyőriek akarata érvényesül, nem játszik jól a szegedi együttes.
32′
Szalai Ágnes futott fel nagyszerűen, felrúgták a miskolciak. Vass Noémi ívelte be a szabadrúgást, Harcel Boglárkát találta meg, aki kapásból lőtt, mégpedig kiválóan, a kísérlet centikkel szállt mellé. Ha pontosabban céloz Boglárka, akkor ezt nem védte volna a diósgyőri kapus, annyi szent!
27′
Két lövéssel próbálkozott a Diósgyőr, az egyik mellé, a másik fölé szállt. A szegediek támadásait viszont nincs, aki befejezze, nem jutnak el lövésig, nem dolgoztatják a miskolci kapust.
23′
Túljutottunk a félidő első felén, amikor a góllövőlista éllovasa, Vachter Fanni is villant, lövését hárította Schildkraut Fruzsina. A gól megnyugtatta a hazaiakat, akik most egyértelműen fölényben futballoznak, többet birtokolják a labdát, beszorítják a vendégeket. A szegediek nem nagyon tudnak kibontakozni, akcióikat csírájában elfojtja a DVTK.
16′
GÓÓÓL 1-0! A szegediek támadtak, el is jutottak a tizenhatosig, de ott labdát veszítettek, majd gyors kontrát vezettek a hazaiak, és a pontos beadást Tóth Alexandra fejelte élesen a hosszú sarokba, előny tehát az éllovasnál. Kár érte, hiszen eddig kiegyenlített küzdelmet láthattunk, semmi sem utalt arra, hogy hátrányba kerülnének a Cserenkó-tanítványok.
11′
Egyik kapu előtt sem adódott eddig komolyabb lehetőség. Feltűnő, hogy rendkívül határozottan, már-már keményen fociznak a diósgyőriek, sok apró tüskével, faulttal, ez a stílus kicsit mintha meglepte volna a mieinket, akik azonban felveszik a kesztyűt. Egyre komolyabb a harc minden egyes labdáért.
8′
A középpályán folyik most a játék, kialakultak a párharcok.
6′
Újvári Krisztina lövését könnyedén hárította Schildkraut Fruzsina, a szegediek hálóőre.
5′
Szalai Ágnes révén a mieink vezették az első ígéretes akciót, a szélről érkező beadást blokkolták a diósgyőriek, akik ezután két szöglettel jelezték, átvették a kezdeményezést.
1′
A hazaiak kezdték a mérkőzést mintegy hatperces csúszással. A mieinknél tehát nincs (még) ott Zimányi Kovács Anikó.

15.00: A játékvezetők még csak most igazoltatják a futballistákat, úgyhogy késéssel indul a rangadó a DVTK-stadion hátsó műfüves pályáján.

14.45: Piros-fekete-piros összeállításban lépnek majd pályára a diósgyőriek, fehér-piros-fehérben a szegediek. A vendégeknél nincs ott a kezdőben a legnagyobb gólvágó, Zimányi Kovács Anikó, aki munkahelyi elfoglaltsága miatt csak később csatlakozik a társakhoz. Még nem is érkezett meg Miskolcra, tekintve, hogy több baleset is történt ma az M3-ason. A válogatottban is megfordult remek játékos csak csereként állhat majd be azt követően, hogy befutott, és bemelegített…

14.30: Köszöntjük Önöket Miskolcról, ahol hamarosan kezdődik a női NB II rangadója a DVTK és a Szent Mihály csapatai között!

A mérkőzés és az élő közvetítés 15 órakor kezdődik Rendek István sípszavára.

A találkozó elé:

Az ősz szuperrangadója következik a női labdarúgó NB II-ben! A hibátlanul listavezető, hét mérkőzésből hetet megnyerő Diósgyőri VTK a másik veretlen alakulatot, az öt diadallal és egyetlen döntetlennel álló Szent Mihályt fogadja a 8. fordulóban. Mindkét együttes komoly ambíciókkal vágott neki a bajnokságnak, szeretnének feljutni az NB I-be. A mieink már egyszer botlottak, ám ezt most visszahozhatják, ha pontot, pontokat szereznek az első számú rivális otthonában. Ami persze – valljuk be – nem lesz könnyű feladat, tekintve, hogy a DVTK hálója hazai környezetben meg sem rezdült eddig, és 55-2-es gólkülönbsége is imponáló. Igaz, a Tisza-partiaknak sem kell szégyenkezniük a 31-4-gyel… Egy szó mint száz: rendkívül fontos, sorsdöntő csata előtt a diósgyőri és a szegedi lányok, akár az őszi bajnoki cím is eldőlhet ezen a szombaton. Érdemes lesz figyelni a két mesterlövész különpárbajára is, a borsodiaktól Vachter Fanni 16 góllal vezeti a góllövőlistát, míg szentmihályi részről Zimányi Kovács Anikó 10 találattal a harmadik jelenleg.

A 8. forduló további mérkőzései:

Atomerőmű SE – ZTE FC 7-2
FC Sopron – Videoton FC 3-3
Balatonfüredi FC – Vasas-Femina 0-8
Monor SE – PMFC-Keresztes Lovagok 7-0
Kelen-Budaörs – Airnergy FC 4-2

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 8 8 0 0 59 3 56 24
2. Monor SE 8 7 0 1 49 10 39 21
3. Kelen-Budaörs 8 6 0 2 44 13 31 18
4. Szent Mihály 7 5 1 1 32 8 24 16
5. Vasas-Femina 8 4 0 4 21 16 5 12
6. PMFC 8 4 0 4 9 20 -11 12
7. Airnergy FC 8 3 1 4 18 19 -1 10
8. Videoton 8 2 3 3 18 23 -5 9
9. SC Sopron 8 2 2 4 13 29 -16 8
10. Atomerőmű SE 8 2 0 6 13 48 -35 6
11. ZTE FC 7 0 1 6 8 41 -33 1
12. Balatonfüredi FC 8 0 0 8 4 58 -54 0
Előző sztori

Szijjártó Péter szerint óriási magyar siker született

Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK