Közélet

Már készülnek az ajándékok a Karitász vásárra + FOTÓK

Már készülnek az ajándékok a Karitász vásárra + FOTÓK

2016. október 18., kedd
Már készülnek az ajándékok a Karitász vásárra + FOTÓK
karitasz_ajandekkeszites06_gs

Csuhéjból, dióhéjból, parafadugóból készült angyalkák, horgolt karácsonyfadíszek és még számos egyéb apró kézműves ajándék készül már az egyházmegyei Karitász gondozásában. A szorgos önkéntesek november végéig gyártják a portékákat, hogy decemberben a nagyáruház földszintjén árulják azokat, jótékony célokat segítve.

A Karitász már októberben elkezdett készülődni hagyományos karácsonyi vásárára, az ÁGOTA Csongor téri közösségi házában kedden délutánonként várják az önkénteseket, ott készültek ugyanis azok a tárgyak, amelyeket decemberben majd nagyáruházban lehet megvásárolni. "Immár huszadik éve működik az alkotóház a Karitász keretein belül, az önkéntesek egészen november végéig azon munkálkodnak, hogy a hagyományos karácsonyi vásárra minél több ajándékot tudjuk kivinni. A jótékonysági vásár célja, hogy olyan szegedi családokat támogassunk, akiknek helyzete az ünnepek közeledtével még nehezebb, a bevételből tüzelőanyagot veszünk számukra, illetve egyéb módon nyújtunk támogatást. Nehéz lenne meghatározni, melyik korosztály képviselteti magát legnagyobb számban a keddi alkotóházi programokon, gyerekek és idősek egyaránt szívesen jönnek, előbbiek azért is, mert nálunk töltik a közösségi szolgálatot" - mondta portálunk megkeresésére

Ancsa-Molnár Hajnalka

, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász koordinátora. A jótékonysági vásárra a klasszikus, és nagyon népszerű kézműves apróságok mellett minden évben igyekeznek újdonságokkal is készülni. A természetes alapanyagok felhasználásával készült angyalkák, a dióbölcső Jézuska és a karácsonyfadíszek visszatérő apróságok a kínálatban, idén viszont az egyik kézműves körnek köszönhetően számos horgolt terítő és fenyődísz frissíti az árukínálatot. "Elmondható, hogy karácsony közeledtével egyre többen csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz, melyhez egyébként bárki, aki némi kézügyességet érez magában, bekapcsolódhat. Vannak olyan csoportok is, akik nem az alkotóházban, hanem azon kívül külön készülnek a karácsonyi vásárra; a szőregiek is minden évben támogatják a kezdeményezést."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.