//

Már készülnek az ajándékok a Karitász vásárra + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

karitasz_ajandekkeszites06_gsCsuhéjból, dióhéjból, parafadugóból készült angyalkák, horgolt karácsonyfadíszek és még számos egyéb apró kézműves ajándék készül már az egyházmegyei Karitász gondozásában. A szorgos önkéntesek november végéig gyártják a portékákat, hogy decemberben a nagyáruház földszintjén árulják azokat, jótékony célokat segítve.

A Karitász már októberben elkezdett készülődni hagyományos karácsonyi vásárára, az ÁGOTA Csongor téri közösségi házában kedden délutánonként várják az önkénteseket, ott készültek ugyanis azok a tárgyak, amelyeket decemberben majd nagyáruházban lehet megvásárolni.

“Immár huszadik éve működik az alkotóház a Karitász keretein belül, az önkéntesek egészen november végéig azon munkálkodnak, hogy a hagyományos karácsonyi vásárra minél több ajándékot tudjuk kivinni. A jótékonysági vásár célja, hogy olyan szegedi családokat támogassunk, akiknek helyzete az ünnepek közeledtével még nehezebb, a bevételből tüzelőanyagot veszünk számukra, illetve egyéb módon nyújtunk támogatást. Nehéz lenne meghatározni, melyik korosztály képviselteti magát legnagyobb számban a keddi alkotóházi programokon, gyerekek és idősek egyaránt szívesen jönnek, előbbiek azért is, mert nálunk töltik a közösségi szolgálatot” – mondta portálunk megkeresésére Ancsa-Molnár Hajnalka, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász koordinátora.

A jótékonysági vásárra a klasszikus, és nagyon népszerű kézműves apróságok mellett minden évben igyekeznek újdonságokkal is készülni. A természetes alapanyagok felhasználásával készült angyalkák, a dióbölcső Jézuska és a karácsonyfadíszek visszatérő apróságok a kínálatban, idén viszont az egyik kézműves körnek köszönhetően számos horgolt terítő és fenyődísz frissíti az árukínálatot.

“Elmondható, hogy karácsony közeledtével egyre többen csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz, melyhez egyébként bárki, aki némi kézügyességet érez magában, bekapcsolódhat. Vannak olyan csoportok is, akik nem az alkotóházban, hanem azon kívül külön készülnek a karácsonyi vásárra; a szőregiek is minden évben támogatják a kezdeményezést.”

no images were found

Előző sztori

Trócsányi László mond ünnepi beszédet Szegeden október 23-án

Default thumbnail
Következő sztori

Tuzson: Magyarországot egyenrangúnak és szuverénnek kell megőrizni

Legutóbbi hasonló cikkek