Labdarúgás: többet érdemelt volna a SZEOL a ZTE ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol-zte021kf

Nagyot küzdött a ZTE ellen a SZEOL SC, amelynek megvoltak a helyzetei is, de nem tudott betalálni, így egyetlen hiba megpecsételte a sorsát.

A hétközi kupából való kiesés után ismét hazai pályán játszott a SZEOL SC, amelynek vasárnapi ellenfele a komoly célokért küzdő Zalaegerszeg volt.

Rögtön egy nagy lehetőséggel kezdtek a vendégek, Jakab Csaba középre ívelt szabadrúgása után a berobbanó Nagy Tamás azonban öt méterről a kapu fölé lőtte a labdát. A következő akció után Péter Antal maradt le kevéssel a megcsúsztatott szögletről, majd az első negyed óra végén egy újabb sarokrúgás után kapufáig jutott a SZEOL. Bátran, harapósan, motiváltan játszott Tóth Ákos együttese, amely teljesen egyenrangú partnere volt a Zetének, és több lehetőséget is dolgozott ki ellenfelénél, viszont a kapu előtt hiányzott a pontosság. Ez pedig öt perccel a szünet előtt vált igazán bosszantóvá, miután egy jobb oldali beadást Vágó Levente nem tudott elrúgni, a labdára lecsapott Jakab, aki egy átvétel után jobbal eltekerte a labdát a bal alsóba, 0-1. Bosszankodhatott a SZEOL, mert a játék alapján nem volt benne a gól a zalaiakban, ennek ellenére Csató Sándor együttese fordulhatott előnnyel.

A szünetben Rácz László helyére Puskás Csaba állt be a szegedieknél, majd rögtön az első támadásból majdnem egyenlített is a SZEOL, miután Kéri Tamás beadását Schrammel Ádám próbálta meg közelről Szappanos Péter mellett elrúgni, ám a kapus bravúrral védett. Bár nem volt annyi lehetősége, mint az első félidőben, de a szegedi együttes közelebb állt az egyenlítéshez, a ZTE nem tudott komoly lehetőségeket kidolgozni, majd a cseréket követően az utolsó percekre ismét felpörgött az ikszért nagy erőket mozgósító SZEOL, a Zete pedig már csak arra figyelt, hogy lehozza a meccset. Az utolsó pillanatokban meg is volt a labdája az ikszhez a SZEOL-nak, de Kéri kapu elé ívelt labdáját föléfejelte Konstaninos Ikonomu, ezzel kimaradt a pontot érő helyzet – fájó vereséget szenvedtek Gagáj Gergőék, hiszen egy teljesen kiegyenlített meccsen több lehetőségük is volt ellenfelüknél, ám mégis pont nélkül maradtak.

A SZEOL ezzel a 20. helyről várhatja a folytatást, a következő játéknapon pedig a Mosonmagyaróvár vendégei lesznek a kék-feketék.

Szeged, SZVSE-stadion, 700 néző
2016. október 30., 13.30
SZEOL SC
Zalaegerszegi TE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Zierkelbach Péter •* Asszisztens: Iványi István, Garai Péter.
0
1

Férfi labdarúgó NB II, 15. forduló:

SZEOL SC – Zalaegerszegi TE 0 – 1 (0-1)
Szeged, SZVSE-stadion, 700 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Iványi István, Garai Péter).
SZEOL: Leindler – Ikonomu, Vágó, Gajág, Grünvald, Kéri, Búrány, Rácz (Puskás – a szünetben), Schrammel (Maksimovic, 72′), Németh L. (Lévai, 72′), Péter. Vezetőedző: Tóth Ákos.
ZTE: Szappanos – Deutsch, Forgács A., Hegedűs, Bobál G. (Daru, 73′), Patvaros, Babati (Gottfried, 86′), Jakab (Sundas, 90+2′), Króner, Kretz, Nagy T. Vezetőedző: Csató Sándor.
Gól: Jakab (39′).
Sárga lap: Kéri (8′), Péter (10′), Gajág (90′) ill. Deutsch (26′), Jakab (61′), Nagy T. (82′).

Tóth Ákos: “El vagyok keseredve az eredmény miatt, hiszen egy ilyen jó erőkből álló csapat ellen partiban tudtunk végig lenni. Megvoltak a helyzeteink is, a futball igazsága pedig érvényesült, aki értékesíti ezeket, az nyer, aki nem, az pedig veszít. Ettől függetlenül tartogatott pozitív dolgokat is a meccs, nem játszottunk alárendelt szerepet, egy élcsapat ellen partiban tudtunk lenni. A visszatérő emberek látszik, hogy jó erőt képviselnek. Ezzel a teljesítménnyel van esélyünk bent maradni. Más célokért küzd a két klub, ez olykor játszott a játékon is. Ma jól néztünk ki, a srácok borzasztóan el vannak keseredve, némelyikük zokogott az öltözőben, én azt mondtam, ezért nem kell lehajtott fejjel távozniuk a pályáról. Ilyen játékkal lesz még olyan csapat, amelyet le tudunk győzni. Kérdezték többen is, hogy mi kell ahhoz, hogy gúlt rúgjunk, ezt nálam okosabbak sem tudják megválaszolni. Semmiképp sem a kesergés, ebben biztos vagyok, dolgoznunk kell tovább, és akkor megfordul a szerencse. Gratulálok a ZTE győzelméhez!”

Csató Sándor: “Nagyon meg kellett szenvednünk, nem csak a pálya talajával, hanem a hazaiakkal is. A mi csapatunk ilyenkor pánikol, amikor ennyi rögzített szituáció van, ettől féltünk, hogy egy ilyen szituációból nehogy gólt szerezzen a SZEOL. A végén megúsztunk egy nagy helyzetet. Próbáltunk játszani, ezt nem nagyon engedte a talaj, a végén pedig a pontrúgásokra helyeztük a hangsúlyt, örülünk a három pontnak.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+5′
Ez a vége: sajnálhatja ezt a vereséget a SZEOL SC, amelynek több lehetősége is volt arra, hogy legalább egy pontot itthon tartson, de nem tudott élni a lehetőségeivel.
90+4′
Ott volt a labda az ikszhez! Kéri ballábas beadását Ikonomu fejelte fölé az ötösről!
90+2′
Még egy időhúzó csere a vendégektől: Jakab helyére Sundas Anatolis-Alexis áll be.
90′
Gajág rántja vissza ellenfelét, ő is sárgát kap.

no images were found

86′
Zalai csere: Babatit Gottfried váltja az utolsó öt percre.
85′
Megélénkült a meccs: előbb Maksimovic küzdött meg egy labdáért, majd beadásáról kevéssel maradt le Kéri – a túloldalon pedig Jakab cselezgetett a jobb szélen, majd a rövidet vette célba, de ezt megfogta Leindler.
82′
Nagy Tamás rúgja meg Pétert, ezért kap sárgát.
80′
A helyzet változatlan: a ZTE nagyobb erőket mozgósít a védekezésre, a SZEOL-nak kevés területe van a támadásra – persze ez a vendégeknek tökéletesen megfelel, viszont az ikszre nagyon rászolgálna a SZEOL.

no images were found

73′
Cserél a ZTE is: Bobált Daru váltja a vendégeknél.
72′
Kettős cserét eszközöl Tóth Ákos: Németh és Schrammel jön le, Lévai és Maksimovic érkezik a pályára.
67′
Kicsit leült most a meccs: az első félidőhöz képest picit több a pontatlanság, és az iram is alábbhagyott.
61′
A gólszerző Jakab sárgul be.

no images were found

56′
Ez kevésen múlt: Ikonomu felívelt labdáját Péter teszi tovább Schrammel felé, jön ki Szappanos is, aki nagyon jó ütembern érkezett, és éppen felszedte a labdát a szegedi elöl. Egyelőre a második félidőben veszélyesebb a SZEOL.
51′
Jakab gyűjti be a kipattanót egy vendég szabadrúgás után, majd egy igazítás után lő, de kapu fölé durrant húsz méterről.
47′
MI MARADT KI! Kéri vette át remekül Péter kiugratását, majd lefutotta védőjét, a kapu elé lőtt labdáját kiütötte Szappanos, erre Schrammel csapott volna le, de elakadt a lövése Szappanosban, majd mellécsorgott – óriási egyenlítési lehetőség volt!
46′
Nem jött ki a második félidőre Rácz László, akit Puskás Csaba vált a folytatásra.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben cserélt egyet a SZEOL.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: nagyon kár a zalaiak vezető találatért, mert a SZEOL komoly melót rakott bele az első félidőbe, és megvoltak a lehetőségei is – nincs ez még lefutva!
44′
Kretz tolja meg a jobbszélről befele a labdát, majd ballal lő is, de a kapu fölé küldi. Megfogta picit a gól a SZEOL-t, ha nem is érdemtelenül vezet a ZTE, de az iksz igazságosabb eredmény lenne.

no images were found

39′
GÓL! Vezet a ZTE, de kár ezért! Egy jobb oldali beadás után Vágó elsőre nem tudja elrúgni, Jakab pedig lecsap a lehetőségre, és tíz méterről a bal alsóba gurít, 0-1. Egyetlen hiba, ezt rögtön kihasználta a ZTE.
34′
Ez szép volt, Kéri indult meg egy remek csellel, majd Péter kötényben adja vissza a kényszerítőt, így Kéri roboghat az üres területen, ám lapos beadásába már belelépnek – mindenesetre lendületes, jó akció volt, ezekből előbb-utóbb lesz valami!
32′
Németh szabadrúgásába próbálja meg beletenni a fejét Péter, de elkerüli a kaput a fejese ; mindezek mellett továbbra is élvezetes, pörgős meccset játszik a ZTE-vel a SZEOL, nem mellesleg a szegediek továbbra is tudják hozni jó játékukat.
26′
Deutsch Bence az első zalai sárgás, miután megpróbálta eljátszani, hogy Gajág buktatta őt a tizenhatoson belül.
23′
Ezt most szépen csinálta a ZTE, a jobb oldalon kavarták meg a szegediek védelmét, majd a visszagurított labdát Hegedűs lőtte rá kapásból 18 méterről, de nem fogott kaput.

no images were found

22′
Mezőnyjáték az utóbbi percekben: ugyanakkor teljesen kiegyenlített meccs zajlik a pályán, a SZEOL igen nagy kedvvel és motiváltan futballozik, ezzel lehet keresnivalója ma!
16′
Tapsolhat a lelátó: egy gyors jobb oldali bedobás után Péter látja meg, hogy kicsit kint áll Szappanos, erős lövése azonban a kapu mellett zúg el, de nyújtózkodnia kellett a ZTE kapusának.
14′
Ez sem sokon múlt: Németh bal oldali szabadrúgására Kéri érkezne az ötös jobb sarkánál – bátran, támadólag futballozik a SZEOL SC!
13′
KAPUFA! A gólhoz a legközelebb a SZEOL járt, Grünvald szöglete után Ikonomu csúsztatja meg középen, a labdát a keresztlécre tolja Szappanos, majd a kipattanó után felszabadítanak a vendégek, kevésen múlt a szegedi gól!
10′
Péter is kap egy sárgát, aki már a félpályánál megpróbálja megállítani a zalai támadást, ez is lap.
8′
Kérié az első sárga a meccsen, akit előtte igaz hátulról becsúszva próbáltak szerelni, de végül elvesztette a párharcot, majd Deutschnak rúg oda, ami előcsalja a lapot Zierkelbach zsebéből.

no images were found

5′
Itt a válasz, még ha nem is volt akkora helyzet: egy bal oldali szögletet csúztatnak meg középen, Péter centikkel marad le róla a hosszún.
4′
Úh, ez kevésen múlt! Jakab bal oldali szabadrúgására tökéletes ütemben érkezett az ötösön Nagy Tamás, azonban belsővel a kapu fölé lőtt, rögtön egy nagy lehetőséggel nyit a ZTE!
1′
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL kék-feketében, míg a ZTE tiszta fehérben lép pályára.

13.04 – A szegedieknél több visszatérő is van, újra az eltiltását letöltő Leindler Domonkos áll majd a kapuban, és ezúttal már egészen bő a kispadja is Tóth Ákosnak, aki így a cserekapus Dongó Dénes mellett Puskás Csabát, Nikola Maksimovicot, Forró Attilát, Buzási Pétert, Lévai Norbertet és Mendebaba Szását küldheti harcba a meccs során.

12.51 – Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, a hétközi kupameccset követően újra hazai pályán játszik a SZEOL SC, ám ezúttal a Zalaegerszeg elleni bajnokin lép pályára Tóth Ákos együttese. A zalaiak komoly célokkal vágtak neki a bajnokságnak, és ehhez mérten erős kerettel is érkeztek – ugyanakkor szerdán már mutatott szép dolgokat a SZEOL, ám ettől függetlenül biztos, hogy nehéz dolga lesz ma Kéri Tamáséknak.

A mérkőzés Zierkelbach Péter sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Kick-box: szép szegedi eredmények születtek a maribori Eb-n

Következő sztori

UNICEF: a szigorúbb gyermekvédelmi törvény önmagában nem hoz változást