Sport

Labdarúgás: többet érdemelt volna a SZEOL a ZTE ellen + FOTÓK

Labdarúgás: többet érdemelt volna a SZEOL a ZTE ellen + FOTÓK

2016. október 30., vasárnap
Labdarúgás: többet érdemelt volna a SZEOL a ZTE ellen + FOTÓK
szeol-zte021kf

Nagyot küzdött a ZTE ellen a SZEOL SC, amelynek megvoltak a helyzetei is, de nem tudott betalálni, így egyetlen hiba megpecsételte a sorsát.

A hétközi kupából való kiesés után ismét hazai pályán játszott a SZEOL SC, amelynek vasárnapi ellenfele a komoly célokért küzdő Zalaegerszeg volt. Rögtön egy nagy lehetőséggel kezdtek a vendégek,

Jakab Csaba

középre ívelt szabadrúgása után a berobbanó

Nagy Tamás

azonban öt méterről a kapu fölé lőtte a labdát. A következő akció után

Péter Antal

maradt le kevéssel a megcsúsztatott szögletről, majd az első negyed óra végén egy újabb sarokrúgás után kapufáig jutott a SZEOL. Bátran, harapósan, motiváltan játszott

Tóth Ákos

együttese, amely teljesen egyenrangú partnere volt a Zetének, és több lehetőséget is dolgozott ki ellenfelénél, viszont a kapu előtt hiányzott a pontosság. Ez pedig öt perccel a szünet előtt vált igazán bosszantóvá, miután egy jobb oldali beadást

Vágó Levente

nem tudott elrúgni, a labdára lecsapott Jakab, aki egy átvétel után jobbal eltekerte a labdát a bal alsóba, 0-1. Bosszankodhatott a SZEOL, mert a játék alapján nem volt benne a gól a zalaiakban, ennek ellenére

Csató Sándor

együttese fordulhatott előnnyel. A szünetben

Rácz László

helyére

Puskás Csaba

állt be a szegedieknél, majd rögtön az első támadásból majdnem egyenlített is a SZEOL, miután

Kéri Tamás

beadását

Schrammel Ádám

próbálta meg közelről Szappanos Péter mellett elrúgni, ám a kapus bravúrral védett. Bár nem volt annyi lehetősége, mint az első félidőben, de a szegedi együttes közelebb állt az egyenlítéshez, a ZTE nem tudott komoly lehetőségeket kidolgozni, majd a cseréket követően az utolsó percekre ismét felpörgött az ikszért nagy erőket mozgósító SZEOL, a Zete pedig már csak arra figyelt, hogy lehozza a meccset. Az utolsó pillanatokban meg is volt a labdája az ikszhez a SZEOL-nak, de Kéri kapu elé ívelt labdáját föléfejelte

Konstaninos Ikonomu

, ezzel kimaradt a pontot érő helyzet - fájó vereséget szenvedtek Gagáj Gergőék, hiszen egy teljesen kiegyenlített meccsen több lehetőségük is volt ellenfelüknél, ám mégis pont nélkül maradtak. A SZEOL ezzel a 20. helyről várhatja a folytatást, a következő játéknapon pedig a Mosonmagyaróvár vendégei lesznek a kék-feketék.

Szeged, SZVSE-stadion, 700 néző
2016. október 30., 13.30
SZEOL SC
Zalaegerszegi TE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Zierkelbach Péter •* Asszisztens: Iványi István, Garai Péter.
0
-
1

Férfi labdarúgó NB II, 15. forduló:

SZEOL SC - Zalaegerszegi TE 0 - 1 (0-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 700 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Iványi István, Garai Péter).

SZEOL:

Leindler - Ikonomu, Vágó, Gajág, Grünvald, Kéri, Búrány, Rácz (Puskás - a szünetben), Schrammel (Maksimovic, 72'), Németh L. (Lévai, 72'), Péter.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

ZTE:

Szappanos - Deutsch, Forgács A., Hegedűs, Bobál G. (Daru, 73'), Patvaros, Babati (Gottfried, 86'), Jakab (Sundas, 90+2'), Króner, Kretz, Nagy T.

Vezetőedző:

Csató Sándor.

Gól:

Jakab (39').

Sárga lap:

Kéri (8'), Péter (10'), Gajág (90') ill. Deutsch (26'), Jakab (61'), Nagy T. (82'). Tóth Ákos:

"El vagyok keseredve az eredmény miatt, hiszen egy ilyen jó erőkből álló csapat ellen partiban tudtunk végig lenni. Megvoltak a helyzeteink is, a futball igazsága pedig érvényesült, aki értékesíti ezeket, az nyer, aki nem, az pedig veszít. Ettől függetlenül tartogatott pozitív dolgokat is a meccs, nem játszottunk alárendelt szerepet, egy élcsapat ellen partiban tudtunk lenni. A visszatérő emberek látszik, hogy jó erőt képviselnek. Ezzel a teljesítménnyel van esélyünk bent maradni. Más célokért küzd a két klub, ez olykor játszott a játékon is. Ma jól néztünk ki, a srácok borzasztóan el vannak keseredve, némelyikük zokogott az öltözőben, én azt mondtam, ezért nem kell lehajtott fejjel távozniuk a pályáról. Ilyen játékkal lesz még olyan csapat, amelyet le tudunk győzni. Kérdezték többen is, hogy mi kell ahhoz, hogy gúlt rúgjunk, ezt nálam okosabbak sem tudják megválaszolni. Semmiképp sem a kesergés, ebben biztos vagyok, dolgoznunk kell tovább, és akkor megfordul a szerencse. Gratulálok a ZTE győzelméhez!"

Csató Sándor:

"Nagyon meg kellett szenvednünk, nem csak a pálya talajával, hanem a hazaiakkal is. A mi csapatunk ilyenkor pánikol, amikor ennyi rögzített szituáció van, ettől féltünk, hogy egy ilyen szituációból nehogy gólt szerezzen a SZEOL. A végén megúsztunk egy nagy helyzetet. Próbáltunk játszani, ezt nem nagyon engedte a talaj, a végén pedig a pontrúgásokra helyeztük a hangsúlyt, örülünk a három pontnak."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+5'
Ez a vége: sajnálhatja ezt a vereséget a SZEOL SC, amelynek több lehetősége is volt arra, hogy legalább egy pontot itthon tartson, de nem tudott élni a lehetőségeivel.
90+4'
Ott volt a labda az ikszhez! Kéri ballábas beadását Ikonomu fejelte fölé az ötösről!
90+2'
Még egy időhúzó csere a vendégektől: Jakab helyére Sundas Anatolis-Alexis áll be.
90'
Gajág rántja vissza ellenfelét, ő is sárgát kap.
86'
Zalai csere: Babatit Gottfried váltja az utolsó öt percre.
85'
Megélénkült a meccs: előbb Maksimovic küzdött meg egy labdáért, majd beadásáról kevéssel maradt le Kéri - a túloldalon pedig Jakab cselezgetett a jobb szélen, majd a rövidet vette célba, de ezt megfogta Leindler.
82'
Nagy Tamás rúgja meg Pétert, ezért kap sárgát.
80'
A helyzet változatlan: a ZTE nagyobb erőket mozgósít a védekezésre, a SZEOL-nak kevés területe van a támadásra - persze ez a vendégeknek tökéletesen megfelel, viszont az ikszre nagyon rászolgálna a SZEOL.
73'
Cserél a ZTE is: Bobált Daru váltja a vendégeknél.
72'
Kettős cserét eszközöl Tóth Ákos: Németh és Schrammel jön le, Lévai és Maksimovic érkezik a pályára.
67'
Kicsit leült most a meccs: az első félidőhöz képest picit több a pontatlanság, és az iram is alábbhagyott.
61'
A gólszerző Jakab sárgul be.
56'
Ez kevésen múlt: Ikonomu felívelt labdáját Péter teszi tovább Schrammel felé, jön ki Szappanos is, aki nagyon jó ütembern érkezett, és éppen felszedte a labdát a szegedi elöl. Egyelőre a második félidőben veszélyesebb a SZEOL.
51'
Jakab gyűjti be a kipattanót egy vendég szabadrúgás után, majd egy igazítás után lő, de kapu fölé durrant húsz méterről.
47'
MI MARADT KI! Kéri vette át remekül Péter kiugratását, majd lefutotta védőjét, a kapu elé lőtt labdáját kiütötte Szappanos, erre Schrammel csapott volna le, de elakadt a lövése Szappanosban, majd mellécsorgott - óriási egyenlítési lehetőség volt!
46'
Nem jött ki a második félidőre Rácz László, akit Puskás Csaba vált a folytatásra.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben cserélt egyet a SZEOL.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: nagyon kár a zalaiak vezető találatért, mert a SZEOL komoly melót rakott bele az első félidőbe, és megvoltak a lehetőségei is - nincs ez még lefutva!
44'
Kretz tolja meg a jobbszélről befele a labdát, majd ballal lő is, de a kapu fölé küldi. Megfogta picit a gól a SZEOL-t, ha nem is érdemtelenül vezet a ZTE, de az iksz igazságosabb eredmény lenne.
39'
GÓL! Vezet a ZTE, de kár ezért! Egy jobb oldali beadás után Vágó elsőre nem tudja elrúgni, Jakab pedig lecsap a lehetőségre, és tíz méterről a bal alsóba gurít, 0-1. Egyetlen hiba, ezt rögtön kihasználta a ZTE.
34'
Ez szép volt, Kéri indult meg egy remek csellel, majd Péter kötényben adja vissza a kényszerítőt, így Kéri roboghat az üres területen, ám lapos beadásába már belelépnek - mindenesetre lendületes, jó akció volt, ezekből előbb-utóbb lesz valami!
32'
Németh szabadrúgásába próbálja meg beletenni a fejét Péter, de elkerüli a kaput a fejese ; mindezek mellett továbbra is élvezetes, pörgős meccset játszik a ZTE-vel a SZEOL, nem mellesleg a szegediek továbbra is tudják hozni jó játékukat.
26'
Deutsch Bence az első zalai sárgás, miután megpróbálta eljátszani, hogy Gajág buktatta őt a tizenhatoson belül.
23'
Ezt most szépen csinálta a ZTE, a jobb oldalon kavarták meg a szegediek védelmét, majd a visszagurított labdát Hegedűs lőtte rá kapásból 18 méterről, de nem fogott kaput.
22'
Mezőnyjáték az utóbbi percekben: ugyanakkor teljesen kiegyenlített meccs zajlik a pályán, a SZEOL igen nagy kedvvel és motiváltan futballozik, ezzel lehet keresnivalója ma!
16'
Tapsolhat a lelátó: egy gyors jobb oldali bedobás után Péter látja meg, hogy kicsit kint áll Szappanos, erős lövése azonban a kapu mellett zúg el, de nyújtózkodnia kellett a ZTE kapusának.
14'
Ez sem sokon múlt: Németh bal oldali szabadrúgására Kéri érkezne az ötös jobb sarkánál - bátran, támadólag futballozik a SZEOL SC!
13'
KAPUFA! A gólhoz a legközelebb a SZEOL járt, Grünvald szöglete után Ikonomu csúsztatja meg középen, a labdát a keresztlécre tolja Szappanos, majd a kipattanó után felszabadítanak a vendégek, kevésen múlt a szegedi gól!
10'
Péter is kap egy sárgát, aki már a félpályánál megpróbálja megállítani a zalai támadást, ez is lap.
8'
Kérié az első sárga a meccsen, akit előtte igaz hátulról becsúszva próbáltak szerelni, de végül elvesztette a párharcot, majd Deutschnak rúg oda, ami előcsalja a lapot Zierkelbach zsebéből.
5'
Itt a válasz, még ha nem is volt akkora helyzet: egy bal oldali szögletet csúztatnak meg középen, Péter centikkel marad le róla a hosszún.
4'
Úh, ez kevésen múlt! Jakab bal oldali szabadrúgására tökéletes ütemben érkezett az ötösön Nagy Tamás, azonban belsővel a kapu fölé lőtt, rögtön egy nagy lehetőséggel nyit a ZTE!
1'
A vendégek kezdték a meccset. A SZEOL kék-feketében, míg a ZTE tiszta fehérben lép pályára.
13.04 - A szegedieknél több visszatérő is van, újra az eltiltását letöltő Leindler Domonkos áll majd a kapuban, és ezúttal már egészen bő a kispadja is Tóth Ákosnak, aki így a cserekapus Dongó Dénes mellett Puskás Csabát, Nikola Maksimovicot, Forró Attilát, Buzási Pétert, Lévai Norbertet és Mendebaba Szását küldheti harcba a meccs során. 12.51 - Köszöntjük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, a hétközi kupameccset követően újra hazai pályán játszik a SZEOL SC, ám ezúttal a Zalaegerszeg elleni bajnokin lép pályára Tóth Ákos együttese. A zalaiak komoly célokkal vágtak neki a bajnokságnak, és ehhez mérten erős kerettel is érkeztek - ugyanakkor szerdán már mutatott szép dolgokat a SZEOL, ám ettől függetlenül biztos, hogy nehéz dolga lesz ma Kéri Tamáséknak. A mérkőzés Zierkelbach Péter sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.