Sport

Labdarúgás: közel állt a listavezető legyőzéséhez a Szeged-Grosics + FOTÓK

Labdarúgás: közel állt a listavezető legyőzéséhez a Szeged-Grosics + FOTÓK

2016. október 2., vasárnap
Labdarúgás: közel állt a listavezető legyőzéséhez a Szeged-Grosics + FOTÓK
szeged_2011_balmazujvaros39_gs

Hiába vezetett majdnem a teljes mérkőzésen a Szeged 2011-Grosics Akadémia a listavezető Balmazújváros ellen, a hajrában kapott gól után meg kellett elégednie az egy ponttal.

Az eltiltott

Király Patrik

, valamint a sérüléssel bajlódó

Andrei Coroian

,

Achim Ádám

és

Pászka Lóránd

nélkül várta a forduló előtt listavezető Balmazújvárost a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely az előző négy, két csapat egymás elleni mérkőzését egyaránt megnyerte, egy győzelemmel pedig egyetlen pontra megközelítette volna vasárnapi ellenfelét. Jól kezdett a Szeged-Grosics, amely többször oda tudott érni a Balmazújváros kapuja elé - a próbálkozásoknak végül a kilencedik percben meg is lett az eredménye,

Zádori Krisztián

bátran megindult egy hosszúnak tűnt indításra, ám mivel

Horváth László

elkésett, így még volt ideje elfejelni a labdát a kapus fölött, amely így az üres kapuba pattogott, 1-0. A huszadik percben az első komolyabb vendég lehetőséget jegyezhettük fel, amikor

Zsiga Ervin

távoli lövése csattant a keresztlécen, majd kicsit

Ducsai József

játékvezető került középpontba, aki elkezdte szórni a lapokat. Hét perccel a szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a Szeged-Grosics,

Mészáros Márk

és

Andorka Péter

játszott össze, utóbbi ziccerét azonban Horváth László hárítani tudta, így maradt az 1-0 - majd nem sokkal ezt követően

Szántai Levente

is bemutatott egy remek védést

Virág Aladár

betörését követően. Az első félidőben kapura veszélyesebben játszott

Klausz László

együttese, amely többnyire kontroll alatt tudta tartani a Balmazújvárost. A szünet után

Belényesi Miklós

már nem jött ki a balmaziaktól, akinek helyét

Farkas Balázs

vette át. Bár több szögletet és jó helyről járó szabadrúgást is elvégezhetett a vendég együttes, egyik sem okozott komoly problémát a szegedi védelemnek, ám a balmazi fölény egyre fokozódott a fordulást követően. Az utolsó negyed óráig ugyan a Balmaz dominált mezőnyben, de igazán nagy lehetőséget nem tudott kidolgozni - ekkortól azonban Szántai Levente védéseire is szükség volt ahhoz, hogy megmaradjon a Szeged-Grosics minimális előnye. A kapus

Fekete Ádám

bombáját is fölé tudta tolni, majd Zádori Krisztián újabb harcias megmozdulása után ott lehetett volna a második, de a csatár közelről melléemelt. A végére beszorult a saját kapuja elé a Szeged-Grosics, és az ötperces hosszabbítás második minutumában a csereként beállt

Vólent Roland

fejesénél már Szántai Levente is tehetetlen volt, így hiába vezetett mintegy 80 percig a Szeged 2011-Grosics Akadémia, meg kellett elégednie egy ponttal. Egymás után ötödik alkalommal tehát nem jött össze a győzelem a Balmazújváros ellen a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, ám Klausz László tanítványai így is kemény erőbedobásra késztették az immáron második helyen álló hajdúságiakat. Germán Tamásék így 19 pontjukkal az ötödik helyen tölthetik a kéthetes szünetet, és legközelebb a Budaörs vendégeként lépnek pályára október 16-án.

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző
2016. október 2., 15.00
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Balmazújváros
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Ducsai József •* Asszisztens: Becséri Gergely, Szalai Dániel.
1
-
1

Férfi labdarúgó NB II, 12. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Balmazújváros 1 - 1 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 300 néző. Vezette: Ducsai József (Becséri Gergely, Szalai Dániel).

Szeged-Grosics:

Szántai - Povázsai, Tóth G., Jagodics, Mészáros, Zabari (Farkas M., 83'), Ivancsics (Farkas A., 56'), Horváth A., Germán, Andorka (Geiger, 61'), Zádori.

Vezetőedző:

Klausz László.

Balmazújváros:

Horváth L. - Bokros (Kovács Á., 80'), Bódis, Zsiga, Bakos (Vólent, 70'), Fekete, Kapacina, Virág, Sigér, Tamás, Belényesi (Farkas B. - a szünetben).

Vezetőedző:

Feczkó Tamás.

Gól:

Zádori (9') ill Vólent (90+2').

Sárga lap:

Andorka (25'), Zabari (28'), Jagodics (30'), Germán (61'), Szántai (72'), Tóth G. (74') ill. Horváth L. (9'), Bakos (32'), Tamás (61'). Klausz László:

"Természetesen fáj, hogy a három pontot nem sikerült behúznunk, de kecsegtető ránk nézve az, hogy döntetlen lett a vége. Az első félidőben volt több periódus, amikor azt játszottuk, amit eddig szoktunk, de a második félidőben beszorítottak minket a kapunk elé."

Feczkó Tamás:

"Ahogy szoktuk, ma is 0-1-ről kezdtük a meccset, de így is meg kellett volna nyernünk ezt a találkozót, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, vagy Szántai Levente védett szenzációsan, és rúgtunk egy kapufát is. A sors igazságtalansága lett volna, hogyha nem távozunk legalább egy ponttal."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+6'
Vége, Ducsai lefújja - előzetesen lehet, hogy aláírta volna a Szeged-Grosics az egy pontot a listavezető ellen, azonban a meccs alakulása alapján fájó, hogy nem tudta győzelemmel zárni a mai meccset Klausz László együttese.
90+5'
Az egyenlítés óta nem elégszik meg a Balmaz: a vendégek a győzelemért támadnak a végén, a Szeged-Grosics beszorul.
90+2'
Gól, egyenlít a Balmaz! Nem volt benne a meccsben, de a semmiből érkezik Vólent a kapu elé tekert labdánál, és közelről Szántai mellett a kapuba csúsztat, 1-1.
90'
Ducsai játékvezető öt percet tesz rá a meccs végén.
89'
Sigér és Szántai szólalkozik össze, miután előbbi azt reklamálja, hogy a lent maradó Jagodics csak az időt húzza, a szegediek kapusa viszont kiállt társa mellett. Jagodics ápolása után tudja folytatni a játékot.
88'
Egyre idegesebbek a vendégek, a Szeged-Grosics viszont higgadtan tud futballozni - bár főképp kontrákra alapoz már Klausz László együttese, de az utóbbi időszakban nincs benne a Balmazban a gól.
84'
Úh, Zádori harciassága majdnem megint gólt eredményezett! Remekül fordult le emberéről az ötös bal sarkánál, majd spiccel még bele tudott szúrni a labdába, amelyet így el tudott rúgni Horváth felett, azonban már irányítani nem tudta, így centikkel kerülte el a bal kapufát!
83'
Harmadik cserelehetőségét is ellövi a Szeged-Grosics: Zabari jön le, Farkas Márk érkezik a hajrára.
82'
Ebben több volt: Vólent fejelhetett szabadon tíz méterről, de tovább csúsztatta azt a hosszúra, ahol viszont Zsiga lemaradt róla - majd a kontrából Geiger indult meg, és ugyan két védőjét is lerázta, de egyedül nem tudta már végigvinni a labdát.
80'
Kihasználja harmadik cserelehetőségét is Feczkó Tamás: Bokros helyére Kovács Ádám állt be.
79'
A bal oldalról a kapu elé tekert szabadrúgást Tóth Gábor fejelte kapura, a lepattanó labdát azonban szögletre tolta Horváth.
74'
Tóth Gábor is megkapja a sárgát Ducsaitól, aki Bokrost faultolja az oldalvonal mellett a szegedi tizenhatossal egyvonalban.
73'
Ez bravúr volt Szántaitól! Fekete vált le a védőjéről, majd a balösszekötő helyéről a lepattanó labdát bombázta rá - a léc alá vágódó lövését Szántai ujjheggyel tolta ki a keresztléc alól!
72'
Szántai sárgul be időhúzásért - tény, nem sietett a kapus a kirúgás elvégzésével, de nem volt annyira "zavaró", mire elvégezte volna a kirúgást.
72'
Vólent pörgette fel magának a labdát a tizenhatoson belül, majd kapura fordult, és cimbalomszögből az oldalhálóba lőtt.
70'
Cserélnek a vendégek: Bakost Vólent váltja az utolsó húsz percre.
69'
Tóth Gábor marad le kevéssel az ötös jobb sarkánál egy kapu elé ívelt labdáról: a második gól rettenetesen sokat jelenthetne a Szeged-Grosics számára.
66'
Zsiga lépett ki a balösszekötő helyén, de Szántai mellett nem tudta ellőni a labdát a szűk területen, majd a kipattanóra ugyan jött Farkas Balázs, de kapásból méterekkel a kapu fölé vágta.
65'
Tóth Gábor önfeláldozóan ment fejjel Fekete elöl: az újabb vendég szöglet után azonban tisztázni tud a szegedi védelem.
61'
Cserél a Szeged-Grosics: Andorka számára ér véget a meccs, akinek a helyére Geiger áll be.
61'
Mindkét érintett besárgul az esetet követően - szép színes meccs, pedig elég sportszerű a csata.
60'
Germán és Tamás csap össze a félpályánál, a szegedi csékát meglöki a vendégek játékosa, kis kakaskodás után áll helyre a rend a pályán.
59'
Ismét Szántai véd egy távoli lövést, majd a kiütött labdájára érkezik Sigér, aki kapásból fejel hat méterről, de pontosan Szántai kezébe fejeli azt. Erősödik a vendégek fölénye.
58'
Povázsai előzi meg kétszer is ellenfelét, de nem tudja a kapu előteréből kirúgni a labdát, a lecsorgót begyűjtő Sigér jó 25 méterről küldi kapura a labdát, de az pont középre érkezik, így Szántai könnyedén hárítja.
56'
Először változtat Klausz László: Ivancsics Gellértet hívja le a pályáról a Szeged-Grosics mestere, aki Farkas Aurélt küldi be.
54'
Farkas Balázs lövése felpattan a sorfalon, majd Szántait az ötösön belül lökik meg a levegőben, így a Szeged-Grosics következhet szabadrúgással.
53'
Ez komoly lehetőség: szinte a tizenhatos vonaláról lőhet szabadrúgást a Balmazújváros, Virág és Farkas Balázs áll a labda mögé.
49'
Ismét vendég-fault a korner után, ezzel felszabadul a szegedi kapu: a Balmaz más mentalitásban jött ki a szünet után, már korán letámadnak Feczkó Tamás tanítványai.
48'
A vendégek csékája, Virág ívelhetett középre balról, két fejen is megcsúszik a labda, de ez így hosszú lesz Farkas Balázsnak, viszont jöhet egy újabb balmazújvárosi szöglet.
46'
Belényesi nem jött már ki a folytatásra a vendégektől, helyét Farkas Balázs veszi át.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben Feczkó Tamás változtatott csapatán.
SZÜNET
45+1'
Minimális hosszabbítást követően ér véget az első félidő: a meccset remekül kezdő Szeged-Grosics megérdemelten vezet a szünetben, és benne volt a kétgólos vezetés is Germánék részéről, a Balmazújváros azonban főleg a játékrész második felében megmutatta, hogy nem véletlen áll a tabella élén - kemény folytatás várható.
45'
Még egy vendég szöglet a félidő végére: ez is kivágja a szegedi védelem, ebből sincs komolyabb lehetőség.
41'
Szántai első bravúrja a meccsen! Bokros szöktette a bal oldalon teljesen üresen maradt Virágot, aki befele tolta a labdát, majd a rövid alsót vette célba, de rajta volt Szántai!
38'
Ez gyönyörű akció volt, de kimarad, milyen kár érte! A szöglet után gyorsan fejlődik fel a Szeged-Grosics, Mészáros indul meg középen, Andorka kíséri az akciót, egy kényszerítőt követően utóbbi találja magát szemben Horváth kapussal, de nem tudja mellette eltekerni a labdát - majd a kipattanót az érkező Povázsai fölé emeli, könnyedén 2-0 lehetne!
38'
A bal oldali vendég szögletre jól jön ki Szántai, és kipaskolja a labdát az érkező Kapacina elöl.
36'
Kicsit leült most a meccs: az elmúlt fél óra tempója ugyanakkor igen magas volt, szóval érhető, hogy ezt nem lehet tartani 45 percen keresztül. Sok a szabálytalanság, ritka most a folyamatos játék.
32'
Beindult a kártyaparti: Bakos faultolja Andorkát, ez is kicsalja a lapot Ducsai zsebéből.
31'
Zsiga egyből kapura tekerte a labdát, nem is volt rossz a kísérlete, de egy fél méterrel elkerülte Szántai kapujának jobb felső sarkát.
30'
Jagodics tartja fel Belényesit a saját kapujától húsz méterre: ez is sárgát ért Ducsai játékvezetőnél, valamint egy újabb, veszélyes helyről járó szabadrúgást kapott a Balmazújváros.
29'
A veszélyes helyről járó szabadrúgás elakad a szegedi sorfalban, ezek a helyzetek talán többet ígérnek.
28'
Zabari veszít labdát a saját tizenhatosa előterében, majd szabálytalankodik is Bakos ellenében - Ducsai ezért is előhúzza a lapot.
27'
Povázsai állítja meg a lendületesen meginduló Zsigát a Szeged-Grosics tizenhatosának bal oldalánál: egy lüktető iramú, izgalmas meccs, a Balmaz nagyobb fokozatba kapcsolt az utóbbi percekben.
25'
Ivancsics felpasszánál előzik meg Andorkát, aki visszazár, ám Bakost csak szabálytalanul tudja megállítani hátulról való szerelésénél, így ezért ő kapja az első sárgát a Szeged-Grosicsból.
20'
KAPUFA! Az eddigi legkomolyabb Balmaz-lehetőség, egy villámgyorsan felépített támadás végén Zsiga kapja meg a labdát a kapuval szemben, aki egy megtolást követően 18 méterről nagy erővel lő is, a labda pedig a keresztlécről vágódik vissza - intő jel lehet ez a Szeged-Grosics számára.
18'
Hosszasan készülődhetett a szabadrúgásra a Balmazújváros a balösszekötő helyéről, a kaputól mintegy 20 méterre: a beívelés után azonban Jagodics tisztázott, majd Ducsai kifele ítél szabadrúgást - egyelőre a pontrúgások sem veszélyesek a vendégektől.
16'
Belényesi pakolt oda pokróc keménységgel Zabarinak: a nézők és a Szeged-Grosics játékosainak legnagyobb meglepetésére azonban nincs lap az esetet követően.
14'
A gól óta többet tölt a szegedi térfélen a Balmazújváros, de nem tud komoly lehetőségig jutni a hajdúsági együttes: a korai gól persze nagyban befolyásolhatja a meccs folyatását, innentől a Balmaznak is többet kell nyújtania, ha ott akar maradni a tabella élén.
9'
A gól után sárgát is kapott Horváth László, aki az iménti szituációnál nem kímélte Zádorit.
9'
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Egy előreívelt labdánál nem ismert veszélyt Zádori, aki nagyon jól tette ezt, hiszen Horváth határozatlanul jött ki, így még pont elérte azt a támadó, és el tudta fejelni a kapus felett, a menteni igyekvő Bokros hiába csúszott be, a labda túlcsorgott a gólvonalon, így az utóbbi percek nyomásának meg is van az eredménye!
7'
Tetszetős akció a Szeged-Grosicstól, Andorka fordul le a védőjéről, majd remekül tálal a jó ütemben meginduló Povázsai elé, aki okosan megemelné a labdát a kimozduló Horváth mellett, de picit nagyobb erővel teszi ezt, így elmegy a kapu előtt. Egyelőre jól kezd a Szeged-Grosics, amely veszélyesebben futballozik ellenfelénél.
4'
Ez már komolyabb volt, egy jobb oldali szögletet tekert középre Ivancsics, az ötösön Jagodics lőhetett kapásból, de a vendég védők erdejében megpattant a labda, amely így is kevéssel csorgott el a balmazi kapu mellett. Az újabb szöglet után már tisztáznak a vendégek.
3'
Mészáros szökteti a balon kiugró Zabarit, aki még az alapvonal előtt eléri, és be tudja adni, de ez túl magas az érkező Germánnak.
1'
A vendégek kezdték a meccset. A Szeged-Grosics kék felsőben, fekete nadrágban lép pályára, míg a Balmazújváros tiszta fehérben játszik.
14.57 - Klausz László a kispadról Molnár Péter kapus mellett Geiger Norbertet, Czirok Józsefet, Balogh Gusztávot, Farkas Aurélt, illetve Farkas Márkot küldheti be a meccs során. 14.53 - Köszöntjük olvasóinkat a gyulai Grosics Akadémiáról! A listavezetővel néz ma farkasszemet a Szeged-Grosics, amelynek kezdőcsapatában egyetlen eltérés van a múlt heti összeállításhoz képest, az ötödik sárgáját begyűjtött Király Patrik helyére Ivancsics Gellért került be. A mérkőzés Ducsai József sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.