Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: villanyfényben folytatta remek sorozatát a Tiszasziget + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

fk_szeged-tiszasziget016kf

Negyedik meccsén sem tudott nyerni az FK Szeged, amely a kiváló formában lévő Tiszaszigettől szenvedett vereséget hazai, villanyfényes meccsén.

Ellenkező ellenjelekkel várhatták az újbóli villanyfényes mérkőzést a felek: az FK Szeged három meccs óta nem tudott nyerni, a Tiszasziget viszont az elmúlt hat találkozóján képtelen volt hibázni.

Nehezen lendültek játékba a csapatok: kevés említésre méltó esemény történt a félidő első felében, amely alatt leginkább a félpályán gyűrték egymást a játékosok, felépített támadásból egyik csapat sem tudott helyzetbe kerülni, az átlövések sem ültek – így hát egyetlen megoldás maradt, a pontrúgások, ezt pedig ki is használta a Tiszasziget. A vendégek szöglete után teljesen üresen maradt Farkas Ferenc, aki közelről nem hibázott, és a bal sarokba fejelte a labdát, így megszerezték a vezetést a vendégek. Négy perccel később még nagyobb bajba került az FK Szeged: Drágity Dusánt is egy pillanatra őrizetlenül hagyták a szegedi védők, aki a tizenhatoson belül átvett egy labdát, majd egy pattanás után a hosszúba bombázott, 0-2. A két gól után sem változott a játék képe, persze ez a Tiszaszigetnek már nem is jelentett olyan nagy problémát, hiszen kétgólos előnyük tudatában higgadtabban futballozhattak.

A fordulás után sem tudott újítani az FK Szeged, amely nehezen tudta feltörni a szigetiek védelmét: mi több, Drágity Dusán akár nyolc perccel a második félidő kezdetét követően tovább növelhette volna csapata előnyét, de a bal kapufa tövét találta el. Nagyobb lehetőségekig a Tiszasziget jutott el, a csereként beállt Mucsi Máté lehetőségénél Győri Róbert nagy védésére is szükség volt, hogy maradjon a 0-2 ; bő tíz perccel a meccs vége előtt viszont már ő is tehetetlen volt, miután megint egy elcsúszott a diszkoszvetősök védekezés, és a szintén a meccsbe beszállt Deák Donát fejelhetett teljesen üresen egy beívelés után, 0-3. A vendégek teljesítményét a játékos-edző, Bernát Péter koronázta meg, aki egy ajándékba kapott labda után az FK kapusát is kicselezve passzolt az üres kapuba, kialakítva ezzel a 0-4-s végeredményt.

A Tiszasziget első félidő során szerzett két gyors gólja után felszabadultabban futballozhatott, és akár nagyobb arányú sikert is arathatott volna, egyúttal egymást követő hetedik sikerét aratta a Felső Tisza-parti stadionban a gárda. Az FK Szeged nem tudott ma veszélyes támadásokat felépíteni, mentek ugyan előre becsülettel Hüvös Gábor tanítványai, de ez ma nem hozott gólokat és pontot vagy pontokat – így zsinórban a negyedik meccsén maradtak győzelem nélkül Dóra Jánosék.

Az FK Szegedre jövő héten egy pokolian kemény mérkőzés vár a tíz meccse után is hibátlan mérleggel álló Csongrád vendégeként, amit a hetedik helyről várhatnak a diszkoszvetősök, míg győzelmével a Tiszasziget továbbra is ott van a második Makó nyomában a dobogó harmadik fokán állva, a következő játéknapon pedig egy Algyő elleni derbi vár a szigetiekre hazai környezetben.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző
2016. október 29., 19.00
FK 1899 Szeged
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Barta Norbert István •* Asszisztens: Csöngető Endre, Bán Imre.
0
4

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 11. forduló:

FK 1899 Szeged – Tiszasziget SE 0 – 4 (0-2)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István (Csöngető Endre, Bán Imre).
FK Szeged: Győri – Lengyel (Lajkó, 60′), Dóra T., Turján, Zsilák M. (Zsilák T., 69′), Szalai (Hodák, 69′), Csuka (Rangos, 65′), Imre, Barta, Hegyesi (Kovács G., 58′), Dóra J. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Tiszasziget: Weszelovszky – Papp Á., Bálint D., Farkas F., Bálint T. (Dekanj, 86′), Réczi (Zámbori, 69′), Kasza (Mucsi, 58′), Juhász Á. (Deák, 69′), Drágity, Bernát, Fődi (Papp P., 81′). Játékos-edző: Bernát Péter.
Gól: Farkas F. (27′), Drágity (31′), Deák (78′), Bernát (80′).
Sárga lap: Zsilák T. (73′), Kovács G. (76′), Barta (88′) ill. Bernát (72′), Bálint T. (85′).

Hüvös Gábor: “Voltak hiányzóink, de nálunk mindig az a legerősebb csapat, amelyik a pályán van. A Tiszasziget egy jó csapat, minden játékosa dinamikus, gyors, erős, gólérzékenyek és technikailag képzettek. Minden játékosom teljesítménye előtt le a kalappal, mindenki tudása maximumát hozta. Az utóbbi négy meccsből hármat elveszítettünk, és volt egy döntetlenünk, de nem lehet hiányérzetünk, mindenütt reális eredmény született, nem hagytunk sehol sem pontokat. Sajnos a meccsek előtti papírforma beigazolódott.”

Bernát Péter: “Úgy jöttünk ide, hogy az FK Szeged nagyon készül, hiszen visszatért a villanyfényes meccs. Kértem is a srácokat, hogy próbáljuk komolyan venni ezt a meccset, kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódunk, próbáltam úgy forgatni a csapatot, hogy lehetőséget kapjon mindenki. Az első félidőben szerzett két gól megadta az alaphangot, a második félidőben csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyerünk. Sok hiányzója volt ellenfelünknek, bíztam benne, hogy ezt ki tudjuk használni. Sok sikert kívánok a folytatásban az FK-nak!”

Online közvetítésünk

VÉGE

90′
VÉGE! Barta lefújja, teljesen megérdemelten nyert a Tiszasziget, amely továbbra is a dobogón állhat, míg az FK Szeged a mai napon nem tudott eredményesen futballozni, így egymás után a negyedik meccsén marad győzelem nélkül.
89′
MEGINT KAPUFA! Zámbori és Bernát vihették egyetlen szegedi védőre, végül egy picit hosszú lett előbbinek a passza, de befutotta, a keresztpasszra pedig becsúszva érkezett Bernát, de a jobb kapufára pöckölte a labdát.
88′
Barta kap sárgát reklamálásért.
86′
Vendég csere: Bálint Tamás jön le, akit Dekanj vált.
85′
Bálint Tamás pokróc kemény szerelése után kap sárgát.
81′
Még egyet változtat a Tiszasziget: Fődi helyét Papp Péter veszi át az utolsó tíz percre.
80′
GÓÓÓÓL! Már néggyel vezet a Tiszasziget! Hodák rossz passza után Bernát vezetheti Győrire a labdát, a csatár bal lába fele cselez, majd el is tudja lőni a kapus mellett, a labda begurul a gólvonalon túlra, nem tudnak menteni a védők, 0-4!
78′
GÓÓÓÓL! Eddig sem forgott veszélyben a Tiszasziget győzelme, de ezzel végképp eldőlt a meccs! Megint egy szöglet, ami után senkitől sem zavartatva fejelhet Deák, akinek közelről nincs nehéz dolga: két lépésről stukkolja a hálóba a labdát, 0-3.
76′
Kovács Gábor faultolja Deákot a felezőnél, ez is lapot ér a játékvezetőnél.
73′
Gyorsan jön az egyenlítés lapok tekintetében az FK részéről: az imént beállt Zsilák Tamás kap lapot az előnyszabály után. Ha a gólok tekintetében is így menne…
72′
A meccs első sárgája Bernáté, aki sípszó után rúgja el a labdát és reklamál egy leshelyzetet: ez előcsalja a lapot Barta játékvezető zsebéből.
69′
Újabb cserék: az FK-ból Zsilák Martin és Szalai megy le, akiknek a helyére Zsilák Tamás és Hodák áll be, míg a vendégeknél Réczi és Juhász számára ér véget a meccs, Zámbori és Deák pedig beáll.
65′
Cserél az FK: Csuka jön le, az ő helyét pedig Rangos veszi át.
64′
Nagy védés Győritől! Egy vendég szöglet után nem tud felszabadítani az FK védelme, Mucsi és Juhász pedig kicsiben kijátsszák a szegedi védelmet, majd előbbi köeli lövésére ér le a diszkoszvetősök kapusa!
63′
Egy hosszan megkomponált tiszaszigeti támadás végén Bernát elé kerül a labda Juhásztól, aki a tizenhatoson belülre érve ballal lő, ám nagy erejű lökete a kapu fölött köt ki.
60′
Ismét változtat Hüvös Gábor: Lengyel Csabát Lajkó Ádám váltja a meccs utolsó harmadára.
58′
Mindkét csapat cserél: az FK-ban Hegyesit Kovács Gábor váltja, míg a vendégeknél a kapitány Kasza jön le, aki átadja a szalagot Drágitynak, a pályára pedig Mucsi érkezik.
53′
KAPUFA! Drágity tudott leválni a védőjéről a tizenhatos vonalánál, majd egy igazítás után ballal laposan lőtt, a rövid alsót vette volna célba, de a kapufa tövéről pattan vissza a lövése!
51′
Helyzet nélkül az első öt percben is: a Tiszasziget két gólján kívül gyakorlatilag igazán nagy ziccer nem is volt a meccsen, más kérdés, hogy ebből a helyzetből nem lesz könnyű kitörnie az FK-nak.
46′
Az FK kezdte a második félidőt, a szünetben egyik mester sem változtatott övéin.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: helyzetekben nem bővelkedtünk, de a Tiszasziget egy pontrúgásból, valamint egy nagy bomba után kétgólos előnyre tett szert, és jó helyzetből várhatja a folytatást – az FK-tól több kell a szünet után annak érdekében, hogy legalább egy pontot szerezzen.
42′
Mi maradt ki! Egy remek mélységi indítással Bernát lépett ki, és ugyan jött ki a kapujából Győri, de nem tudta megszerezni a labdát, a lecsorgót pedig elsőre nem találta a vendégek játékos-edzője, ez idő alatt pedig Turján felszabadított, pedig az üres kapuba passzolhatta volna Bernát.
37′
A két gól óta nem tudott változtatni az FK Szeged: kérdés persze, hogy megérné-e ez a szegedieknek még a szünet előtt. A Tiszasziget innentől kényelmesebb tempóban futballozhat, nem is sietik el a támadásokat a vendégek.
31′
GÓÓÓÓÓL! Rögtön megduplázza az előnyét a Tiszasziget, egy bal oldali akció után Drágity veheti át teljesen üresen a labdát a tizenhatoson belül, majd egy pattanás után nagy erővel a hosszú sarokba bombáz – szép és látványos találat, 2-0 a vendégeknek.
27′
GÓÓÓÓL! Vezet a Tiszasziget! Ha akcióból nem megy, akkor pontrúgásból, ez most is ül: egy szögletre teljesen üresen érkezik Farkas Ferenc, akinek fel sem kell ugrania, úgy csúsztatja be a bal sarokba a labdát, 0-1!
24′
Ebben talán több volt: egy kapu elé ívelt szabadrúgás teljesen üresen találta meg az ötös bal oldalán üresen álló Bálint Dánielt, aki azonban fölé fejeli ezt a labdát.
23′
Tulajdonképpen komolyabb esemény nélkül telik el az első félidő első fele: egyik csapat sem kockáztat túl sokat, és labdabirtoklásban is kiegyenlített a meccs eddig.
19′
Ez egy veszélyes vendég kontra volt, amit gyorsan is vitt végig a Tiszasziget, de Bernát passza után Fődinél lökést ítélt a játékvezető, így mielőtt lőhetett volna 8 méterről a támadó, már megszólalt a síp.
15′
Ez már komolyabb volt: egy, a bal sarokban szerzett labda után Bernát kapja a labdát a tizenhatoson belül, majd egy átvétel után ballal lő tíz méterről, de a kapu fölé küldi a labdát.
10′
Dóra János lövése az első hazai lehetőség: Hegyesi pörgeti fel a labdát remekül, amit Csuka tud megcsúsztatni, Dóra János pedig egy pattanó után balösszekötőből lőtt, de labdája elment a kapu előtt keresztbe.
6′
Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődik a mérkőzés: egyelőre egyik csapat sem tudja ráerőltetni akaratát a másikra, főleg a középpályán passzolgatnak a csapatok.
1′
A vendégek kezdték a meccset. Az FK Szeged kék-fekete szerelésben, míg a Tiszasziget tiszta pirosban játszik ma.

18.54 – Az FK-ból hiányzik a gárda második leggólerősebb játékosa, Benkő Jakab – ez bizony érzékenyen érintheti a diszkoszvetősöket a mai meccsen ; a túloldalon komoly hiányzó nélkül állhat fel a Tiszasziget.

18.48 – Köszöntjük olvasóinkat, újból villanyfényes meccset rendeznek a Felső Tisza-parti stadionban! A délutáni eredmények tükrében megállapíthatjuk, a vendég Tiszasziget számára legalább annyira fontos lenne a három pont, mint az FK-nak, hiszen a szigetiek csak így tarthatnák a lépést a Szentesen diadalmaskodó Algyővel, míg a diszkoszvetősöknek ha sikerülne javítaniuk, kettő pontra megközelítenék a dobogón álló mai ellenfelüket.

A mérkőzés Barta Norbert István sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Újból villanyfényes meccset játszhat az FK 1899 Szeged a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, miután a héten megkapta az engedélyt a felújított, megtisztított világítóberendezést illetően, így a diszkoszvetősök ismét esti mérkőzésen fogadhatják ellenfeleiket: elsőként a Tiszasziget az, amely este lép pályára a Molnár Zsozsi lelátó előtt. Bernát Péter legénysége igen jó formában is utazhat Szegedre, hiszen elmúlt hat bajnoki mérkőzését egyaránt megnyerte, míg az előző fordulóban a pálya alkalmatlansága miatt nem lépett pályára, így az Ásotthalom elleni mérkőzést egy későbbi időpontban pótolják Drágity Dusánék. A Tiszasziget ugyanakkor ennek ellenére is fáradtabb lehet a kék-feketéknél, hiszen szerdán a Kaposvár ellen játszott kupamérkőzést, ahol közel állt a meglepetéshez, de végül a hosszabbításban alulmaradt a somogyi NB III-as ellenfelével szemben, a lejátszott 120 perc pedig bizonyára kihatással lehet a szigetiek szombati játékára is, miközben a dobogón álló vendégeknek nem fér bele a botlás, hiszen csak így tarthatják a lépést a dobogóért vívott harcban. Ezt illetően ugyanakkor közel sem lesz könnyű feladatuk, hiszen az FK Szeged a szezon során már több nagycsapatot is megtréfált, ráadásul a villanyfény visszatérése akár plusz motivációkat is adhat Hüvös Gábor elmúlt három mérkőzésén nyeretlen együttesének, amely egy sikerrel akár újból célba veheti a harmadik helyet is. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy a két csapat eddig lejátszott négy megyeegyes bajnokiján mindig született legalább három gól, akkor biztosra vehetjük, hogy egy izgalmas, jó mérkőzést láthatunk szombaton este!

Sport

A PSG és Stas Skube is Szegedre jön a csoportkörben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A PSG és a Flensburg ismét Szegedre látogat, visszavághat Pick a Vardarnak.

Tovább olvasom

Sport

Délután kézilabda BL-sorsolás – jön az új lebonyolítás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szinte minden változik a Bajnok Ligája lebonyolításában,az  állandóságot a csapatok és a négyes döntő jelenti.  echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

Zsótér Donát távozik Újpestről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A szegedi születésű támadó középpályás szerződése lejárt, klubja pedig nem hosszabbított.

Tovább olvasom

Aktuál