Sport

Labdarúgás: villanyfényben folytatta remek sorozatát a Tiszasziget + FOTÓK

Labdarúgás: villanyfényben folytatta remek sorozatát a Tiszasziget + FOTÓK

2016. október 29., szombat
Labdarúgás: villanyfényben folytatta remek sorozatát a Tiszasziget + FOTÓK
fk_szeged-tiszasziget016kf

Negyedik meccsén sem tudott nyerni az FK Szeged, amely a kiváló formában lévő Tiszaszigettől szenvedett vereséget hazai, villanyfényes meccsén.

Ellenkező ellenjelekkel várhatták az újbóli villanyfényes mérkőzést a felek: az FK Szeged három meccs óta nem tudott nyerni, a Tiszasziget viszont az elmúlt hat találkozóján képtelen volt hibázni. Nehezen lendültek játékba a csapatok: kevés említésre méltó esemény történt a félidő első felében, amely alatt leginkább a félpályán gyűrték egymást a játékosok, felépített támadásból egyik csapat sem tudott helyzetbe kerülni, az átlövések sem ültek - így hát egyetlen megoldás maradt, a pontrúgások, ezt pedig ki is használta a Tiszasziget. A vendégek szöglete után teljesen üresen maradt

Farkas Ferenc

, aki közelről nem hibázott, és a bal sarokba fejelte a labdát, így megszerezték a vezetést a vendégek. Négy perccel később még nagyobb bajba került az FK Szeged:

Drágity Dusánt

is egy pillanatra őrizetlenül hagyták a szegedi védők, aki a tizenhatoson belül átvett egy labdát, majd egy pattanás után a hosszúba bombázott, 0-2. A két gól után sem változott a játék képe, persze ez a Tiszaszigetnek már nem is jelentett olyan nagy problémát, hiszen kétgólos előnyük tudatában higgadtabban futballozhattak. A fordulás után sem tudott újítani az FK Szeged, amely nehezen tudta feltörni a szigetiek védelmét: mi több, Drágity Dusán akár nyolc perccel a második félidő kezdetét követően tovább növelhette volna csapata előnyét, de a bal kapufa tövét találta el. Nagyobb lehetőségekig a Tiszasziget jutott el, a csereként beállt

Mucsi Máté

lehetőségénél

Győri Róbert

nagy védésére is szükség volt, hogy maradjon a 0-2 ; bő tíz perccel a meccs vége előtt viszont már ő is tehetetlen volt, miután megint egy elcsúszott a diszkoszvetősök védekezés, és a szintén a meccsbe beszállt

Deák Donát

fejelhetett teljesen üresen egy beívelés után, 0-3. A vendégek teljesítményét a játékos-edző,

Bernát Péter

koronázta meg, aki egy ajándékba kapott labda után az FK kapusát is kicselezve passzolt az üres kapuba, kialakítva ezzel a 0-4-s végeredményt. A Tiszasziget első félidő során szerzett két gyors gólja után felszabadultabban futballozhatott, és akár nagyobb arányú sikert is arathatott volna, egyúttal egymást követő hetedik sikerét aratta a Felső Tisza-parti stadionban a gárda. Az FK Szeged nem tudott ma veszélyes támadásokat felépíteni, mentek ugyan előre becsülettel

Hüvös Gábor

tanítványai, de ez ma nem hozott gólokat és pontot vagy pontokat - így zsinórban a negyedik meccsén maradtak győzelem nélkül Dóra Jánosék. Az FK Szegedre jövő héten egy pokolian kemény mérkőzés vár a tíz meccse után is hibátlan mérleggel álló Csongrád vendégeként, amit a hetedik helyről várhatnak a diszkoszvetősök, míg győzelmével a Tiszasziget továbbra is ott van a második Makó nyomában a dobogó harmadik fokán állva, a következő játéknapon pedig egy Algyő elleni derbi vár a szigetiekre hazai környezetben.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző
2016. október 29., 19.00
FK 1899 Szeged
Tiszasziget SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Barta Norbert István •* Asszisztens: Csöngető Endre, Bán Imre.
0
-
4

Férfi labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 11. forduló:

FK 1899 Szeged - Tiszasziget SE 0 - 4 (0-2)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Barta Norbert István (Csöngető Endre, Bán Imre).

FK Szeged:

Győri - Lengyel (Lajkó, 60'), Dóra T., Turján, Zsilák M. (Zsilák T., 69'), Szalai (Hodák, 69'), Csuka (Rangos, 65'), Imre, Barta, Hegyesi (Kovács G., 58'), Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á., Bálint D., Farkas F., Bálint T. (Dekanj, 86'), Réczi (Zámbori, 69'), Kasza (Mucsi, 58'), Juhász Á. (Deák, 69'), Drágity, Bernát, Fődi (Papp P., 81').

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Gól:

Farkas F. (27'), Drágity (31'), Deák (78'), Bernát (80').

Sárga lap:

Zsilák T. (73'), Kovács G. (76'), Barta (88') ill. Bernát (72'), Bálint T. (85'). Hüvös Gábor:

"Voltak hiányzóink, de nálunk mindig az a legerősebb csapat, amelyik a pályán van. A Tiszasziget egy jó csapat, minden játékosa dinamikus, gyors, erős, gólérzékenyek és technikailag képzettek. Minden játékosom teljesítménye előtt le a kalappal, mindenki tudása maximumát hozta. Az utóbbi négy meccsből hármat elveszítettünk, és volt egy döntetlenünk, de nem lehet hiányérzetünk, mindenütt reális eredmény született, nem hagytunk sehol sem pontokat. Sajnos a meccsek előtti papírforma beigazolódott."

Bernát Péter:

"Úgy jöttünk ide, hogy az FK Szeged nagyon készül, hiszen visszatért a villanyfényes meccs. Kértem is a srácokat, hogy próbáljuk komolyan venni ezt a meccset, kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódunk, próbáltam úgy forgatni a csapatot, hogy lehetőséget kapjon mindenki. Az első félidőben szerzett két gól megadta az alaphangot, a második félidőben csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyerünk. Sok hiányzója volt ellenfelünknek, bíztam benne, hogy ezt ki tudjuk használni. Sok sikert kívánok a folytatásban az FK-nak!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
VÉGE! Barta lefújja, teljesen megérdemelten nyert a Tiszasziget, amely továbbra is a dobogón állhat, míg az FK Szeged a mai napon nem tudott eredményesen futballozni, így egymás után a negyedik meccsén marad győzelem nélkül.
89'
MEGINT KAPUFA! Zámbori és Bernát vihették egyetlen szegedi védőre, végül egy picit hosszú lett előbbinek a passza, de befutotta, a keresztpasszra pedig becsúszva érkezett Bernát, de a jobb kapufára pöckölte a labdát.
88'
Barta kap sárgát reklamálásért.
86'
Vendég csere: Bálint Tamás jön le, akit Dekanj vált.
85'
Bálint Tamás pokróc kemény szerelése után kap sárgát.
81'
Még egyet változtat a Tiszasziget: Fődi helyét Papp Péter veszi át az utolsó tíz percre.
80'
GÓÓÓÓL! Már néggyel vezet a Tiszasziget! Hodák rossz passza után Bernát vezetheti Győrire a labdát, a csatár bal lába fele cselez, majd el is tudja lőni a kapus mellett, a labda begurul a gólvonalon túlra, nem tudnak menteni a védők, 0-4!
78'
GÓÓÓÓL! Eddig sem forgott veszélyben a Tiszasziget győzelme, de ezzel végképp eldőlt a meccs! Megint egy szöglet, ami után senkitől sem zavartatva fejelhet Deák, akinek közelről nincs nehéz dolga: két lépésről stukkolja a hálóba a labdát, 0-3.
76'
Kovács Gábor faultolja Deákot a felezőnél, ez is lapot ér a játékvezetőnél.
73'
Gyorsan jön az egyenlítés lapok tekintetében az FK részéről: az imént beállt Zsilák Tamás kap lapot az előnyszabály után. Ha a gólok tekintetében is így menne...
72'
A meccs első sárgája Bernáté, aki sípszó után rúgja el a labdát és reklamál egy leshelyzetet: ez előcsalja a lapot Barta játékvezető zsebéből.
69'
Újabb cserék: az FK-ból Zsilák Martin és Szalai megy le, akiknek a helyére Zsilák Tamás és Hodák áll be, míg a vendégeknél Réczi és Juhász számára ér véget a meccs, Zámbori és Deák pedig beáll.
65'
Cserél az FK: Csuka jön le, az ő helyét pedig Rangos veszi át.
64'
Nagy védés Győritől! Egy vendég szöglet után nem tud felszabadítani az FK védelme, Mucsi és Juhász pedig kicsiben kijátsszák a szegedi védelmet, majd előbbi köeli lövésére ér le a diszkoszvetősök kapusa!
63'
Egy hosszan megkomponált tiszaszigeti támadás végén Bernát elé kerül a labda Juhásztól, aki a tizenhatoson belülre érve ballal lő, ám nagy erejű lökete a kapu fölött köt ki.
60'
Ismét változtat Hüvös Gábor: Lengyel Csabát Lajkó Ádám váltja a meccs utolsó harmadára.
58'
Mindkét csapat cserél: az FK-ban Hegyesit Kovács Gábor váltja, míg a vendégeknél a kapitány Kasza jön le, aki átadja a szalagot Drágitynak, a pályára pedig Mucsi érkezik.
53'
KAPUFA! Drágity tudott leválni a védőjéről a tizenhatos vonalánál, majd egy igazítás után ballal laposan lőtt, a rövid alsót vette volna célba, de a kapufa tövéről pattan vissza a lövése!
51'
Helyzet nélkül az első öt percben is: a Tiszasziget két gólján kívül gyakorlatilag igazán nagy ziccer nem is volt a meccsen, más kérdés, hogy ebből a helyzetből nem lesz könnyű kitörnie az FK-nak.
46'
Az FK kezdte a második félidőt, a szünetben egyik mester sem változtatott övéin.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: helyzetekben nem bővelkedtünk, de a Tiszasziget egy pontrúgásból, valamint egy nagy bomba után kétgólos előnyre tett szert, és jó helyzetből várhatja a folytatást - az FK-tól több kell a szünet után annak érdekében, hogy legalább egy pontot szerezzen.
42'
Mi maradt ki! Egy remek mélységi indítással Bernát lépett ki, és ugyan jött ki a kapujából Győri, de nem tudta megszerezni a labdát, a lecsorgót pedig elsőre nem találta a vendégek játékos-edzője, ez idő alatt pedig Turján felszabadított, pedig az üres kapuba passzolhatta volna Bernát.
37'
A két gól óta nem tudott változtatni az FK Szeged: kérdés persze, hogy megérné-e ez a szegedieknek még a szünet előtt. A Tiszasziget innentől kényelmesebb tempóban futballozhat, nem is sietik el a támadásokat a vendégek.
31'
GÓÓÓÓÓL! Rögtön megduplázza az előnyét a Tiszasziget, egy bal oldali akció után Drágity veheti át teljesen üresen a labdát a tizenhatoson belül, majd egy pattanás után nagy erővel a hosszú sarokba bombáz - szép és látványos találat, 2-0 a vendégeknek.
27'
GÓÓÓÓL! Vezet a Tiszasziget! Ha akcióból nem megy, akkor pontrúgásból, ez most is ül: egy szögletre teljesen üresen érkezik Farkas Ferenc, akinek fel sem kell ugrania, úgy csúsztatja be a bal sarokba a labdát, 0-1!
24'
Ebben talán több volt: egy kapu elé ívelt szabadrúgás teljesen üresen találta meg az ötös bal oldalán üresen álló Bálint Dánielt, aki azonban fölé fejeli ezt a labdát.
23'
Tulajdonképpen komolyabb esemény nélkül telik el az első félidő első fele: egyik csapat sem kockáztat túl sokat, és labdabirtoklásban is kiegyenlített a meccs eddig.
19'
Ez egy veszélyes vendég kontra volt, amit gyorsan is vitt végig a Tiszasziget, de Bernát passza után Fődinél lökést ítélt a játékvezető, így mielőtt lőhetett volna 8 méterről a támadó, már megszólalt a síp.
15'
Ez már komolyabb volt: egy, a bal sarokban szerzett labda után Bernát kapja a labdát a tizenhatoson belül, majd egy átvétel után ballal lő tíz méterről, de a kapu fölé küldi a labdát.
10'
Dóra János lövése az első hazai lehetőség: Hegyesi pörgeti fel a labdát remekül, amit Csuka tud megcsúsztatni, Dóra János pedig egy pattanó után balösszekötőből lőtt, de labdája elment a kapu előtt keresztbe.
6'
Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődik a mérkőzés: egyelőre egyik csapat sem tudja ráerőltetni akaratát a másikra, főleg a középpályán passzolgatnak a csapatok.
1'
A vendégek kezdték a meccset. Az FK Szeged kék-fekete szerelésben, míg a Tiszasziget tiszta pirosban játszik ma.
18.54 - Az FK-ból hiányzik a gárda második leggólerősebb játékosa, Benkő Jakab - ez bizony érzékenyen érintheti a diszkoszvetősöket a mai meccsen ; a túloldalon komoly hiányzó nélkül állhat fel a Tiszasziget. 18.48 - Köszöntjük olvasóinkat, újból villanyfényes meccset rendeznek a Felső Tisza-parti stadionban! A délutáni eredmények tükrében megállapíthatjuk, a vendég Tiszasziget számára legalább annyira fontos lenne a három pont, mint az FK-nak, hiszen a szigetiek csak így tarthatnák a lépést a Szentesen diadalmaskodó Algyővel, míg a diszkoszvetősöknek ha sikerülne javítaniuk, kettő pontra megközelítenék a dobogón álló mai ellenfelüket. A mérkőzés Barta Norbert István sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Újból villanyfényes meccset játszhat az FK 1899 Szeged a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján, miután a héten megkapta az engedélyt a felújított, megtisztított világítóberendezést illetően, így a diszkoszvetősök ismét esti mérkőzésen fogadhatják ellenfeleiket: elsőként a Tiszasziget az, amely este lép pályára a Molnár Zsozsi lelátó előtt. Bernát Péter legénysége igen jó formában is utazhat Szegedre, hiszen elmúlt hat bajnoki mérkőzését egyaránt megnyerte, míg az előző fordulóban a pálya alkalmatlansága miatt nem lépett pályára, így az Ásotthalom elleni mérkőzést egy későbbi időpontban pótolják Drágity Dusánék. A Tiszasziget ugyanakkor ennek ellenére is fáradtabb lehet a kék-feketéknél, hiszen szerdán a Kaposvár ellen játszott kupamérkőzést, ahol közel állt a meglepetéshez, de végül a hosszabbításban alulmaradt a somogyi NB III-as ellenfelével szemben, a lejátszott 120 perc pedig bizonyára kihatással lehet a szigetiek szombati játékára is, miközben a dobogón álló vendégeknek nem fér bele a botlás, hiszen csak így tarthatják a lépést a dobogóért vívott harcban. Ezt illetően ugyanakkor közel sem lesz könnyű feladatuk, hiszen az FK Szeged a szezon során már több nagycsapatot is megtréfált, ráadásul a villanyfény visszatérése akár plusz motivációkat is adhat Hüvös Gábor elmúlt három mérkőzésén nyeretlen együttesének, amely egy sikerrel akár újból célba veheti a harmadik helyet is. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy a két csapat eddig lejátszott négy megyeegyes bajnokiján mindig született legalább három gól, akkor biztosra vehetjük, hogy egy izgalmas, jó mérkőzést láthatunk szombaton este!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.