Labdarúgás: a hajrában maradt alul Dunaújvárosban a HFC

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hfc_bekescsaba22_gs

Ikszes meccsbe erősen vitatható büntetővel nyúlt bele a játékvezető, amit ki tudott használni a bajnokesélyes.

Nehéz feladat várt az NB III Közép csoport 9. fordulójában a Szigetszentmiklós elleni múlt heti pofonból felállni szándékozó Hódmezővásárhelyi FC-re, mely szombaton Dunaújvárosba látogatott. Legutóbb az éllovassal, ezúttal pedig a tabella harmadikjával kellett szembenéznie Major László legényeinek, akik a kilencedik pozícióból készülhettek a villanyfényes, hangulatos derbire. Arra a találkozóra, melynek tehát a papírforma szerint a hazaiak voltak az esélyesei, akik saját stadionjukban eddig négy meccsből hármat be tudtak húzni. Igaz, a Csongrád megyei együttes is bizonyította már a pontvadászatban, hogy idegenben is képes jó teljesítményt nyújtani, bravúrt elérni, hiszen két hete négyet gurított Méhkeréken a három pontért.

A kiváló hangulatú, jó iramú mérkőzés első félideje kiegyenlített játékot hozott. A dunaújvárosiak próbálkoztak többet, de a vásárhelyi védelem biztosan állt a lábán. A vendégek előtt adódott talán a legnagyobb lehetőség, Puskás Zoltán tudott kilépni, de 10 méterről mellé gurított. A hazaiak két kapufáig jutottak, igaz, az egyiket a becsúszó Kökény Tamás jegyezte… A fordulás után is ritmusos, lüktető, NB III-as szinten igen kiválónak mondható futballal szórakoztatták a nézőket a csapatok. A Csongrád megyeiek távoli lövésekkel riogattak, az igazán pontos kísérlettel viszont adósak maradtak. Az ikszesnek tűnő derbi a 73. percben vett váratlan fordulatot, mikor a játékvezető könnyű síppal befújt egy büntetőt a Dunaújvárosnak, amit Ablonczy Gerjén értékesített; 1-0. Ezt követően nagy erőkkel lendült támadásba a HFC, a hátsó alakzata ennek függvényében fellazult, az üres területeket pedig jól használta ki a házigazda, ekkor már helyzeteket is teremtett. A 90. percben a tizenhatosról járt volna veszélyes szabadrúgás a Hódmezővásárhelynek, ám a spori másként látta, Végh Arielt pedig még meg is büntette egy sárgával. Tovább kockáztatott a HFC, de erőfeszítései nem jártak sikerrel, sőt a 93. percben egy kontrából újabb gólt kapott, Kercsó Bence vágta be a sakk-matt helyzetet; 2-0.

Az ezúttal pont nélkül maradó vásárhelyiek rendkívül nehéz sorozata a dunaújvárosi kirándulással sem ért véget, ugyanis a következő játéknapon egy újabb élcsapattal mérik össze tudásukat. Október 9-én 15 órai kezdettel – várhatóan rengeteg szurkoló előtt – a Ferencvárosi TC II.-t látják majd vendégül, ez a kilencven perc valóban parázs csörtét ígér!

Labdarúgó NB III Közép csoport 9. forduló:

Dunaújváros – Hódmezővásárhelyi FC 2-0 (0-0). Dunaújváros, vezette: Farkas Tibor (Pápai Zoltán, Török Katalin).
Dunaújváros: Vaszócsik – Hajdók, Csendes, Páles, Ablonczy, Csehi, Dobos, Dorogi (Kercsó 84′), Tóth T., Blatt, Király B. (Nyicsenko 68′). Vezetőedző: Króner Péter.
Hódmezővásárhely: Bordás – Kormányos, Tóth I., Kökény, Mezei, Tóth A. (Végh 62′), Máté P., Szabó D., Szilágyi, Bartyik N. (Szabó M. D. 80′), Puskás Z. Vezetőedző: Major László.
Gólszerző: Ablonczy G. (73′), Kercsó B. (93′)

Major László: “Végig kulturáltan és jól játszottunk. Úgy érzem, a döntetlenre rászolgáltunk volna, és ha a játékvezető nem nyúl bele a mérkőzésbe, egy iksszel haza is tudunk jönni a rendkívül erős Dunaújváros otthonából. Több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek, de úgy tűnik, idegenben még mindig hadilábon állunk a gólszerzéssel.”

Default thumbnail
Előző sztori

Női vízilabda: a végére fogyott el a Szeged a bajnok otthonában

Default thumbnail
Következő sztori

Lázár: Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt