Kosárlabda: idén ismét megpróbálja a bravúrt a Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_kormend21_gs

Véget ért a felkészülési időszak a Naturtex-SZTE-Szedeák számára, Nikola Lazic tanítványaira pénteken már az új szezon első bajnokija vár. Akárcsak tavaly, ezúttal is a Körmend elleni hazai mérkőzéssel rajtol a bajnokság a szegedieknek, a rajt előtt a gárda centerét, Révész Ádámot kérdeztük.

A Vasas elleni mérkőzés volt az utolsó, amit a bajnokságban játszott a Naturtex-SZTE-Szedeák a felkészülési időszakban: Andrija Ciricék számára nem sikerült jól a főpróba, mert bár 17 ponttal is vezettek a meccs folyamán, azonban tízpontos vereséggel zárták az A-csoport újonca elleni hazai mérkőzést. Pénteken viszont már élesben megy a dolog a Szedeák játékosainak, hiszen az új bajnokság első mérkőzésén az előző kiírás bronzérmesét, a Körmendet fogadják az újszegedi sportcsarnokban. „Az nem olyan jó, hogy a felkészülési meccsek alatt csak egyszer tudtunk nyerni, de csak nem olyan rég állt össze a keretünk, és ezt követően sem tudtunk mindig tízen edzeni, nem tudtunk öt az öt ellen játszani, ezek nagyon fontos dolgok. E miatt nekünk nagyon jól fog jönni, hogy a Körmend elleni meccs után lesz két hét pihenőnk, ami alatt még jobban össze tud kovácsolódni a csapat. Nekünk most időre van szükségünk, de most úgy érzem, edzésről-edzésre fejlődünk. A Vasast ugyan nem tudtuk megverni, de az elején voltak biztató jelek, még van majdnem egy hét a Körmend elleni meccsig, így annyit tudunk fejlődni, hogy meg tudjuk szorongatni őket” – mondta el portálunknak Révész Ádám, aki rámutatott: a Szedeák ugyan pénteken elkezdi a bajnokságot, de ezt követően két hét szünet következik Nikola Lazic együttesének, ugyanis a Kínában rendezett 3×3-as világbajnokság magyar mérkőzései miatt az érintett klubok halasztást kértek, így a Körmend elleni találkozót követően csak október huszadikán folytatódik a bajnokság a szegedieknek, amikor Zalaegerszegen lépnek pályára.

Révész Ádám hozzátette, ha nem is azért, mert erre az egy meccsre külön felszívnák magukat a kényszerszünet előtt, de mindenképpen szeretnének bravúrt bemutatni a nyitányon. „Hazai pályán egy nagyon jó csapatot fogadunk, ha megfognánk őket, az nagy bravúr lenne, nagy erőt adna a folytatásra. Mindent meg fogunk tenni a győzelemért, de ha esetleg ez nem fog sikerülni, akkor sem szabad összetörnünk, mert nekünk elsősorban időre van szükségünk ahhoz, hogy jobbak legyünk a szezon hátralévő részében” – tekintett a pénteki meccsre a szegediek centere.

szedeak_nyiregyhaza32_gs

A Szedeák egyik nyári szerzeménye, Lakosa Zsolt éppen a pénteki ellenfél mezét cserélte fel a Tisza-parti klubéra, így jobban ismerheti a körmendieket a társakhoz képest, bár a vasiak kerete is alaposan kicserélődött a nyáron. „A Körmendben is csak az irányító maradt a tavalyi légiósok közül, és ők is elég sok sérüléssel küszködnek, majd meglátjuk, hogy ki fog játszani, de ezzel nem is szabad, hogy foglalkozzunk. Zsolti nem tudott semmit mondani, mert minden évben változik a csapat játéka, de a Körmend biztosan egy nagyon jó csapat, ők nem szoktak mellényúlni légiósok terén, de az első fordulóban könnyebb meglepetést okozni, mint a bajnokság közepén, így is állunk hozzá ehhez, szeretnénk meglepetést okozni” – fogalmazott Révész Ádám.

Andrija Ciric kivételével a Szedeákban is új légiósok debütálhatnak a pénteki mérkőzésen: Lakosa Zsolt mellett az irányító Marko Boltic, a bedobó Ivan Lilov, valamint a center Nenad Sulovic is első tétmeccsét játssza majd szegedi színekben a pénteki mérkőzésen. „Egyénileg nagyon jó lesz a keretünk, de csak ismételni tudom magamat, az összeszokottság nagyon fontos a csapatnál, csak azzal kell törődnünk, hogy minél jobban érezzük egymást. A légiósaink nagyon jó játékosok, biztos vagyok benne, hogy ahogy telik az idő, olyan teljesítményt fognak hozni, amit mindenki megtapsol” – tért ki a nyári változásokra a Naturtex fiatal centere.

Egy éve nem sikerült: akárcsak idén, 2015-ben is a Körmend elleni hazai mérkőzéssel kezdte a bajnokságot a Naturtex-SZTE-Szedeák, és hasonlóan a legutóbbi, Vasas elleni edzőmeccshez, akkor is jól kezdtek a szegediek, ám végül a nagyszünet után beindult a Körmend, így vereséggel rajtoltak a szegediek a tavalyi szezonban. „Lehet, hogy átfut a fejünkön, hogy tavaly is jól kezdtünk, és meglepetést okozhattunk volna, de inkább azzal kell foglalkoznunk, hogy minél hamarabb összeálljunk, és idén sikerüljön ez a meglepetés” – tekintett vissza a tavalyi idénykezdetre Révész Ádám.

A Naturtex-SZTE-Szedeák pénteken 18 órától az újszegedi sportcsarnokban fogadja a Körmend együttesét: a mérkőzésre a diákok számára ingyenes lesz a belépés.

Előző sztori

Dedikációk rajzolják ki Radnóti Facebook-profilját + FOTÓK

Következő sztori

Futsal: nem számított a hajrá az SZTE EHÖK SE-nek