Közélet

Kézilabda: jókor jön a Veszprém, de a legjobbat kell nyújtania a MOL-Pick Szegednek

Kézilabda: jókor jön a Veszprém, de a legjobbat kell nyújtania a MOL-Pick Szegednek

2016. október 28., péntek
Kézilabda: jókor jön a Veszprém, de a legjobbat kell nyújtania a MOL-Pick Szegednek
pick-veszprem042kf

Szombaton ismét összecsap a MOL-Pick Szeged legfőbb hazai riválisával, a Telekom Veszprémmel: két veretlen csapat találkozik a bajnokságban, és elképzelhető, hogy a meccs a bajnokság végkimenetelére vonatkozólag is kihatással lesz. A szombati rangadó előtt a szegediek két játékosával, Balogh Zsolttal és Jonas Källmannal beszélgettünk.

Öt hónap elteltével újra összecsap a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, májusban ugyan

döntetlent játszottak

a csapatok az újszegedi sportcsarnokban, ám mivel az egy héttel korábbi találkozón bakonyi siker született, így ismét a Veszprém nyakába került az aranyérem. Ezúttal nem lesz ekkora a tét, viszont ez semmit sem von le a szombati mérkőzés fontosságából: a lebonyolítás szerint ugyanis közel sem mindegy, hogy milyen arányú sikert arat majd a szombati győztes - már amennyiben nem egálra végződik a derbi – ugyanis az alapszakaszt követően egy két meccsből álló bajnoki döntő jön, amelynek második mérkőzését az a csapat játszhatja hazai pályán, amelyik az első helyen zárja a bajnokság első részét, és tekintve, hogy nem valószínű a két sztárklub botlása az egymás elleni meccseket leszámítva, mindjárt felértékelődik, hogy milyen eredmény születik majd a szezon első hazai rangadóján.

Nem számolgatnak

Az mindenképpen a MOL-Pick Szeged mellett szól a hazai közönség mellett, hogy

Juan Carlos Pastor

együttesének nem kellett mérkőzést játszania a hét közben, így egész héten a Veszprém elleni találkozóra gyakorolhatott, miközben a címvédő a SEHA-ligában a horvát Nexe ellen lépett pályára és aratott 27-23-as győzelmet. „Fontos lehet, hogy teljes hetet tudtunk ellenük készülni. Frissebbeknek kell, hogy legyünk, akkor lehet valós esélyünk a győzelemre. Sok a sérült a Veszprémnél, az látszik, hogy a kulcsemberek sokat játszanak, pedig van minőségi cseréjük. Talán mi jobban forgattuk a csapatot az elmúlt időben, így az is számíthat, hogy ki mennyire tud friss maradni a végjátékig” – válaszolta portálunknak

Balogh Zsolt

, a MOL-Pick Szeged átlövője.

pick-brest024kf

Zubai Szabolcsék vasárnap egy fontos sikert zsebeltek be a fehérorosz bajnok, a

Meshkov Brest ellen

: ez nem csak abból a szempontból jelenthetett sokat a szegedieknek, hogy sikerült javítaniuk egy jó formában lévő csapat ellenében, de önbizalmat is adhat a szombati rangadó előtt. „Nagyon fontos, bár kötelező győzelem volt. Nehéz meccsen tudtunk nyerni, de jó hatással volt a csapatra és az egységünkre is, hogy sikerült győznünk. Azzal tisztában vagyunk, hogyha a Veszprémet is meg akarjuk verni, akkor ennél erősebb és több kell. Azért nehéz a Veszprém ellen felkészülni, mert világsztár játékosaik vannak, akik lövésben és passzjátékban is erősek, rengeteg variációra kell felkészülni attól függően, hogy ki támad az adott poszton, sokszor nehéz megjegyezni, hogy ki milyen variációban játszik egymás mellett, teljesen más rendszert kell védekeznünk akár egy ember kicserélésével is, mindenkinek személyre szabott feladata van” – tért ki a vasárnap aratott győzelemre a Pick 19-ese.

Online

Szombaton 13.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém férfi kézilabda mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

A Szegedről Veszprémbe igazoló játékosok száma a nyáron tovább növekedett, hiszen

Ancsin Gábor

éppen a Pickből

igazolt

a Királyok városának együtteséhez, így ez lesz az első alkalom, hogy ellenfélként lép pályára volt együttesével szemben. „Furcsa lesz ellene játszani, de szerintem neki a Szegedre való visszatérés még furcsább lesz. Biztos, hogy nagyon motivált lesz, szeretné megmutatni, hogy jó helyre került, a volt csapata ellen pedig lehet egy extra motiváció. Kívánom neki, hogy játsszon jól, viszont a mérkőzést mi nyerjük meg, ezzel kiegyeznék” – mondta egykori poszttársa visszatéréséről Balogh Zsolt. A MOL-Pick Szeged átlövője hozzátette, az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva, amikor meg tudták verni a Veszprémet, az mindig ebben a szakaszban, az őszi szezon közepe fele történt, így nem gondolja azt problémának, hogy nem sokkal az idénykezdetet követően találkoznak a riválissal. Ezt alátámasztva: a legutóbbi szegedi siker is szinte kereken három éve született, hiszen 2013 október 26-án 23-22-re tudott nyerni a Pick az újszegedi sportcsarnokban. „Az egymás elleni eredmény is számíthat, de úgy gondolom, felesleges még számolgatni, hosszú még a bajnokság, lesznek még nehéz meccseink idegenben. Ahhoz, hogy a Veszprémmel tudjuk tartani a lépést, az kell, hogy hibátlanul zárjuk a bajnokságot, utána tudunk arra figyelni, hogy a riválissal szemben milyen eredmény az, ami pozitív lehet. Elsősorban a győzelmünk a cél, senki nem fog számolgatni” – nyilatkozta Balogh Zsolt.

A legjobb kell

pick-kielce064kf

„Csak a magunk nevében beszélhetünk, nekünk persze jól jön, hogy az egész héten a Veszprém ellen készülhettünk. Sok időnk volt felkészülni a szombati meccsre, az pedig mindenképpen rosszabb, ha hét közben meccset kell játszanunk egy ilyen rangadó előtt” – ezt már a MOL-Pick Szeged szélsője,

Jonas Källman

mondta. A szegediek csapatkapitány-helyettesének a Brest elleni meccs első félidejében nem ment jól a játék, a szünet után azonban rövid idő alatt háromszor is betalált, és fontos gólokkal járult hozzá a Pick idénybeli első hazai sikeréhez. „Ahhoz, hogy jól tudjuk folytatni a Bajnokok Ligájában, fontos volt a győzelem, mert ha vereséget szenvedtünk volna, sokkal nehezebb lett volna a folytatás. Végül nyertünk, de nem volt a legjobb a meccs a részünkről, viszont a legfontosabb, hogy megszereztük a két pontot. Ez a siker adhat önbizalmat a Veszprém elleni meccsre is, de ellenfelünk egy nagyszerű csapat, borzasztóan nehéz lesz ellenük játszani. Mindketten alaposan ismerjük a másikat, apró részletek dönthetik el a meccset” – tekintett vissza a vasárnapi győzelemre a svéd szélső. Szombaton is fontos lesz, hogy melyik együttes tud majd több lerohanást kivitelezni, ebben pedig kulcsszerepe lehet majd a szegediek rutinos játékosának is, aki védekezésben is fontos láncszem lehet majd Juan Carlos Pastor taktikáját tekintve. „A Veszprémnek nem csak a szélen, hanem a pálya többi részén is nagyon jó játékosai vannak. Természetesen fontos lesz, hogy megakadályozzuk a szélen vezetett kontratámadásaikat. Nehéz ellenük játszani, mert a kapustól kezdve minden poszton klasszisok játszanak a Veszprémben. A szezon legjobb teljesítményére lesz szükségünk ahhoz, hogy győzzünk szombaton” – fogalmazott a 35 éves szélső.

pick-brest039kf

Ancsin Gábor visszatérésével kapcsolatban Jonas Källman úgy nyilatkozott, a tavaly még a Szegedben játszó átlövő egy nagyon jó játékos, de hozzá hasonlóan ugyanúgy meg kell állítaniuk

Momir Ilicet

,

Aaron Palmarssont

,

Chema Rodriguezt

, (amennyiben pályára lép)

Nagy Lászlót

vagy

Lékai Mátét

is. „Persze egy kicsit jobban ismerjük Gábort, ebből kovácsolhatunk előnyt is, de ahogy mondtam is, rengeteg jó játékosuk van, átlövőben ott van

Marko Kopljar

is, akire szintén figyelnünk kell. Nagy László sérüléssel bajlódik, de így is nehéz felkészülni arra, hogy ki fog játszani a Veszprémnél. Koncentráltnak kell maradnunk a teljes meccs alatt, ha kicsit kihagy a figyelmünk, egy perc alatt is képesek két gólt szerezni, a védekezés roppant fontos lesz. Be kell gyakorolnunk az apró részleteket is védekezésben, és ezeket szombaton a lehető legjobban kell bemutatnunk” – válaszolta kérdésünkre Jonas Källman. A svéd játékos hozzátette, természetesen a kapusok szerepe is fontos lesz a derbin, hiszen hiába működik jól a védekezés, ha a kapus nem tud védést hozzátenni mindehhez, de persze a kapusok teljesítménye a védekezéstől is függ. „

Mirko Alilovic

és

Mikler Roland

személyében két nagyszerű kapusa van a Veszprémnek, Rolit sok szegedi játékos ismeri, szóval majd a végén meglátjuk, ebből ki fog nagyobb előnyt kiharcolni. Fontos lesz az, hogy jól és erősen kezdjünk majd, a fantasztikus közönségünk pedig biztosan pluszt fog jelenteni számunkra” – zárta Jonas Källman.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.