Sport

Kézilabda: elvesztette a rangadót és veretlenségét az Algyő

Kézilabda: elvesztette a rangadót és veretlenségét az Algyő

2016. október 30., vasárnap
Kézilabda: elvesztette a rangadót és veretlenségét az Algyő
kezilabda_szs

Egyetlen góllal maradt alul a Ferencváros elleni rangadón a ContiTech-FKSE Algyő, amely ugyan négygólos előnyben is volt, ám nem tudta ezt megőrizni a meccs végéig.

Rangadóra készült a ContiTech FKSE Algyő, hiszen a hozzá hasonlóan szintén veretlen Ferencvárost fogadta a csordultig megtelt Fehér Ignác Általános Iskola tornacsarnokában. A találkozó előtt átvehette a felkészülését segítő ergométert a Rióban tizedik helyen végzett

Kopasz Bálint

, valamint egy rózsaszínű, a mellrák elleni küzdelemre felhívó pólót: a Magyar Rákellenes Liga kezdeményezéséhez az algyői klub is odaállt, ezzel kapcsolatban pedig gyűjtést is szerveztek a meccsen, a kihelyezett ládába az algyőiek klubelnöke,

Bella Árpád

, valamint a Ferencváros kapitánya,

Tuba Kovács Ervin

is dobott pénzt. Döcögősen kezdte a meccset az Algyő, amely sem hátul, sem elöl nem működött megfelelően, így a Ferencváros négygólos előnyre tett szert az első félidő hajrájára. (10-14) Nem sokkal később

Ambrus Józsefet

állították ki a játékvezetők, így kulcsemberét vesztette a címvédő, de ez nem törte meg a hazaiakat, akik feljöttek egyetlen gólra. A második félidőben ugyan újra meg tudott lépni a Fradi, de Kiss Olivér fontos védéseket tett hozzá a közöshöz, így a második harminc perc felénél már az Algyő vezetett, a meccsen először. (22-21) Megmaradt Dankó Ervin együttesének lendülete, amely 28-24-re is vezetett - viszont a hajrára elfáradt, és nem tudta megőrizni előnyét - mi több, a Fradi ledolgozta ezt a négy gólt, és a végén a játékvezetői támogatást is élvező Fradi mindkét pontot meg tudta szerezni. Ezzel nem csak a rangadót, de a veretlenségét is elvesztette az Algyő, amely így a tabella második helyéről várhatja a folytatást - ami november 12-én, az Ózd ellen lesz esedékes.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 7. forduló

ContiTech FKSE Algyő - Ferencváros 30-31 (14-16)

Algyő, 500 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás.

FKSE:

KISS O.- Béleczki 1, Vadkerti 1, Raffai, Ambrus, SIMON 10, VELKY 7/5. Csere: VALACZKAI 4, Gazsó 1, Döme 2, TEIMEL 3, Kocsis 1/1.

Edző:

Dankó Ervin.

Kiállítások:

12 ill. 14 perc.

Hétméteresek:

8/6 ill. 1/1. Dankó Ervin:

"Gratulálok a csapatomnak, nem érdemeltünk vereséget. A srácok mindent megtettek a sikerért, amit a közönségünk a vereség ellenére honorált. Sajnos a végjátékban külső körülmények is befolyásolták az eredményt, ennek ellenére gratulálunk a zöld-fehéreknek."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.