Kézilabda: elvesztette a rangadót és veretlenségét az Algyő

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kezilabda_szs

Egyetlen góllal maradt alul a Ferencváros elleni rangadón a ContiTech-FKSE Algyő, amely ugyan négygólos előnyben is volt, ám nem tudta ezt megőrizni a meccs végéig.

Rangadóra készült a ContiTech FKSE Algyő, hiszen a hozzá hasonlóan szintén veretlen Ferencvárost fogadta a csordultig megtelt Fehér Ignác Általános Iskola tornacsarnokában. A találkozó előtt átvehette a felkészülését segítő ergométert a Rióban tizedik helyen végzett Kopasz Bálint, valamint egy rózsaszínű, a mellrák elleni küzdelemre felhívó pólót: a Magyar Rákellenes Liga kezdeményezéséhez az algyői klub is odaállt, ezzel kapcsolatban pedig gyűjtést is szerveztek a meccsen, a kihelyezett ládába az algyőiek klubelnöke, Bella Árpád, valamint a Ferencváros kapitánya, Tuba Kovács Ervin is dobott pénzt.

Döcögősen kezdte a meccset az Algyő, amely sem hátul, sem elöl nem működött megfelelően, így a Ferencváros négygólos előnyre tett szert az első félidő hajrájára. (10-14) Nem sokkal később Ambrus Józsefet állították ki a játékvezetők, így kulcsemberét vesztette a címvédő, de ez nem törte meg a hazaiakat, akik feljöttek egyetlen gólra.

A második félidőben ugyan újra meg tudott lépni a Fradi, de Kiss Olivér fontos védéseket tett hozzá a közöshöz, így a második harminc perc felénél már az Algyő vezetett, a meccsen először. (22-21) Megmaradt Dankó Ervin együttesének lendülete, amely 28-24-re is vezetett – viszont a hajrára elfáradt, és nem tudta megőrizni előnyét – mi több, a Fradi ledolgozta ezt a négy gólt, és a végén a játékvezetői támogatást is élvező Fradi mindkét pontot meg tudta szerezni.

Ezzel nem csak a rangadót, de a veretlenségét is elvesztette az Algyő, amely így a tabella második helyéről várhatja a folytatást – ami november 12-én, az Ózd ellen lesz esedékes.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 7. forduló

ContiTech FKSE Algyő – Ferencváros 30-31 (14-16)
Algyő, 500 néző. Vezette: Tomecskó-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás.
FKSE: KISS O.- Béleczki 1, Vadkerti 1, Raffai, Ambrus, SIMON 10, VELKY 7/5. Csere: VALACZKAI 4, Gazsó 1, Döme 2, TEIMEL 3, Kocsis 1/1. Edző: Dankó Ervin.
Kiállítások: 12 ill. 14 perc.
Hétméteresek: 8/6 ill. 1/1.

Dankó Ervin: “Gratulálok a csapatomnak, nem érdemeltünk vereséget. A srácok mindent megtettek a sikerért, amit a közönségünk a vereség ellenére honorált. Sajnos a végjátékban külső körülmények is befolyásolták az eredményt, ennek ellenére gratulálunk a zöld-fehéreknek.”

Előző sztori

Két és fél tonna almát osztottak szét a Máltai Játszótéren + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Először emlékeznek 1956 hőseire Tarjánban