/

Játszóházban készülnek a rászorulókat segítő ajándékok

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

IMG_5429

Alkotni öröm – ezt az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ Játszóházának fiataljai hétről hétre megtapasztalhatják, de most azt is: adni szintén öröm! Októbertől a fenntartó ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Katolikus Karitász együttműködésében elindult az Alkotóház, ahol olyan ajándékok készülnek, amelyek a rászoruló szegedieket segíthetik.

A Csongor téri ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban, októberben és novemberben minden kedden 15 és 17 óra között várja az alkotni és segíteni akaró gyerekeket az Alkotóház, ahol az egyházmegyei Karitász és a Játszóház önkénteseivel közösen készíthetnek kézműves holmikat, kipróbálhatnak különféle kézműves technikákat. Így például méhviasz lapokból gyertyát és karácsonyfadíszeket állíthatnak össze a fiatalok, vagy éppen porcelán gyurmából, papírból, textilből állítanak össze különféle dekorációkat, használati tárgyakat. Az Alkotóház két hónapja alatt elkészült holmikat a Karitász önkéntesei a decemberi karácsonyi vásárban adják majd el, és a befolyt összegből tüzelő anyagot vesznek a rászorulóknak.

IMG_5480

Októberben más hasznos, érdekes programot is kínál az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ, valamennyit ingyenesen. Október 25-én, 9 és 15 óra között a kismamáknak rendezik meg a ház első Baba és gyermekruha, gyermekjáték börzéjét. Ez lehetőség a kisgyermekes anyukáknak arra, hogy eladják a feleslegessé vált gyerekholmikat, vagy éppen olcsón beszerezzék, ami szükséges. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, érdeklődni a közösségi ház vezetőjénél, Szabóné Szívos Ildikónál lehet a 06 30 959 1130-as telefonszámon. Az árusításhoz asztalfoglalás szükséges a rendezvény előtt legalább egy nappal!

Október 20-án, 17 órától a Tarjáni Kulturális Programok részeként folytatódik a Szegedi Retro Filmklub, ahol a vendég Szabó István operatőr. Ő mutatja be filmjei segítségével, milyen is volt a régi Szeged. Második alkalommal Az orosz tankok kivonulása című dokumentumfilmjét láthatják az érdeklődők. Október 26-án, 17 órától szintén a Tarjáni Kulturális Programok részeként Irodalmi teaház címmel indul programsorozat. Ezúttal Hajdrik József poéta és barátai a népi gyógyításról és gyógymódokról tartanak vidám, helyenként pikáns felolvasó estet.

Október 26-án, 14 órától újra Egészségnap lesz. Dr. Pócs Péterrel, aki az őszi időjárás kapcsán bekövetkező baleset megelőzésről tart előadást, illetve segítséget nyújt abban is, hogy egyes betegségekkel milyen szakorvost célszerű felkeresni. Az Egészségnapon emellett lesz ingyenes vérnyomás- és vércukorszint-mérés. Október 13-án és 27-én, 18.30 órától a mozogni vágyókat Gerinctornára várják. Ezek az alkalmak egyaránt hasznosak a fiatalabb és idősebb korosztály számára. Az egészségmegőrzés iránt elkötelezetteket Pekár Erika preventív gerinctréner, nemzetközi minősítésű klasszikus Pilates oktató várja.

Októberben is minden hétköznap 9 és 13 óra között továbbra is Közösségi teadélelőttre hívják azokat, akik szívesen beszélgetnek, ismerkednek társasjátékozás, kártyázás, sakkozás közben. A betérőket könyvolvasói klubunk is várja. Emellett rendszeresen biztosít a központ délelőttönként nyugdíjasklubjaik tagjainak, az időseknek programlehetőségeket.

IMG_5441

Délutánonként elsősorban a gyerekeket és a gyermekes családokat várja gazdag kínálattal a Játszóház. Számos csocsó- és pingpongasztal, léghoki és más társasjátékok, szervezett programok közül lehet választani, ezek az egész pici gyerekektől a kamaszokig mindenkinek szólnak, biztosított az ingyenes wi-fi elérés is. Szintén minden hétköznap délután ingyenes Korrepetitor tanodával segítik a gyerekek iskolai felkészülését, és szaktanári segítséget adnak az általános iskolástól a középiskolás korú diákoknak, különösen az angol, a matematika, a történelem, a magyar irodalom területén. Lesz még október 10-én, 17 órától Élőtársasjáték, október 13-án, 17 órától Páros Activity, október 20-án, 17 órától Papírhajtogatás a újrahasznosítás jegyében az Origami Világnapon, illetve október 28-án, 17 órától Jelmezes Tini szórakozó est.

A Közösségi Központ termei családi rendezvényekre, konferenciákra, képzésekre bérelhetőek. Bővebb információ a 06 30 959 1130-as telefonszámon kérhető.

Előző sztori

Hátország: már ötödik az NB1-es tabellán a L-IT-SZEAC U-15

Default thumbnail
Következő sztori

Az Anna Fürdő ünnepi nyitva tartása az év hátralévő részére

Legutóbbi hasonló cikkek