Közélet

Hadisírok felújításáról hozott intézkedéseket a kormány

Hadisírok felújításáról hozott intézkedéseket a kormány

2016. október 14., péntek
Hadisírok felújításáról hozott intézkedéseket a kormány

Első világháborús hadisírok és emlékművek felújításához szükséges intézkedésekről, pluszforrás biztosításáról döntött a kormány.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározat a Magyarországon fellelhető I. világháborús hadisírok 2017 végéig történő rendbehozatalát rögzíti. Erre a célra a nemzetgazdasági minisztériumnak a jövő évi költségvetésben kétmilliárd forintos pluszforrást kell átcsoportosítania a Honvédelmi Minisztérium (HM) számára. Ezzel együtt a határozat azt is rögzíti, hogy a HM költségvetésében külön fejezetet hoznak létre az I. világháborús hadisírok és emlékművek felújításának pályázati támogatása jogcímen. A honvédelmi miniszternek a települési önkormányzatok és egyéb, hadisírok által érintett ingatlanokat (temetőket) fenntartó egyházak részére november 10-ig kell kiírnia a Magyarországon fellelhető I. világháborús hadisírok rendbehozataláról szóló pályázatot 2017-es finanszírozással - olvasható a határozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.